Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Zapoceo tjedan dojenja 2006.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Zapoceo tjedan dojenja 2006.

Od 1.-7.8. traje Svjetski tjedan dojenja
    ovogodisnja tema je "Monitoring Koda: 25 godina zaštite dojenja"
    http://www.roda.hr/

Ispunite formular na http://www.worldbreastfeedingweek.or..._QuickForm.doc
    i svojim doprinosom zastitite dojenje od agresivnog marketinga

Ukratko, samo kao podsjetnik sto je zabranjeno Kodom

1. Zabranjeno je reklamiranje nadomjestaka za majčino mlijeko.

2. Zabranjeno je davati besplatne uzorke nadomjestaka za majčino mlijeko.

3. Zabranjena je promidba nadomjestaka za majčino mlijeko u zdravstvenim ustanovama, ukljucujuci dijeljenje besplatnih ili jeftinih uzoraka.

4. Zabranjeno je savjetovanje majki od strane predstavnika proizvodaca nadomjestaka za majčino mlijeko.

5. Zabranjeno je poklanjanje uzoraka zdravstvenim djelatnicima.

6. Zabranjene su slike koje idealiziraju umjetnu prehranu, ukljucujuci slike novorodencadi na etiketama proizvoda.

7. Informacije koje se pruzaju zdravstvenim djelatnicima bi morale biti osnovane na znanosti i cinjenicama.

8. Sve informacije o umjetnoj prehrani, ukljucujuci i etikete, bi trebale objasniti koristi dojenja i sve troskove i opasnosti koje su povezane sa umjetnom prehranom.

9. Neprimjereni proizvodi kao sto su, na primjer, osladeno kondenzirano mlijeko i cajevi, ne smiju se promicati za bebe.

10. Svi proizvodi bi trebali biti visoke kvalitete i uzimati u obzir klimatske uvjete i mogucnosti cuvanja u zemlji gdje se koriste.

11. Potrebno je, kao svjetska zdravstvena preporuka, promicati i podrzavati iskljucivo dojenje prvih sest mjeseci te nastavak dojenja do dvije godine ili vise.

12. Potrebno je podupirati nadohranu nakon sest mjeseci starosti s time da se treba primjetiti da bilo koja hrana ili pice koja se uvede prije nego sto je nutritivno potrebna moze omesti dojenje.

13. Dopunska hrana se ne smije promicati na nacin koji bi mogao ici na stetu iskljucivog i neprekidnog dojenja.

14. Financijska pomoc profesionalnim osobama (u zdravstvu i slicno) od strane proizvodaca hrane za novorodencad moze doci u sukob sa potpunom podrskom dojenja od strane profesionalne osobe.

15. Proizvodaci i distributeri bi se morali pridrzavati preporuka Pravilnika, cak i ako to nije regulirano zakonom u toj zemlji.

Početno

ljuta sam ko pas.......
    bila sam maloprije s klincima na sistematskom i kako poznam med. sestru zezam je nek skine sat sa zida na kojem piše (kršitelj koda), jer cu je prijavit WHA, jer je poceo svjetski tjedan dojenja.... znam, kaze ona meni i ode da se nakon minute vrati sa promotivnim letcima (kršitelj koda)A i gura mi ih u ruku da si ih procitam iako zna da A. jos doji....
    nazalost nisam imala fotic sa sobom al sam se sjetila moba i njegove kamere pa sam to poslikala....
    AAAAAAAAAAA kako sam ljuta!!!!
    sad idem ispunit formular...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj daphne prvotno napisa
    ode da se nakon minute vrati...
    Ja pomislila kako je brže bolje trčala skinit sat 8) , a ona ovako zabrljala

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ispricavam se jako ako je off topic,ali pozeljeh da
    svim majkama dojiljama,svima onima koje su nekad davno drzale dijete na prsima i svima onima koje su radi raznih okolnosti bile u nemogucnosti na taj nacin pruziti svome djetetu hranu,toplinu,ljubav i svu njeznost koju majka djetetu moze podariti,
    cestitam svjetski tjedan dojenja,sto su bile ustrajne i hrabre othrvati se svemu sto danasnje drustvo cini da bi dijete udaljilo od majcinih prsa.

uza to,evo i jedan lijepi izvadak:
    "Where did I come from?" the baby asked its mother. She answered, half-crying, half-laughing, and clasping the baby to her breast, "You were hidden in my heart as its desire, my darling. You were in the dolls of my childhood games. In all my hopes and my loves, in my life, in the life of my mother, and in her mother before her, you have lived. In the lap of the eternal spirit you have been nursed and nurtured for ages.
    -Indian philosopher and poet, Rabindrandth Tagore

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prekrasno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podizem ovaj topic
    Udruga RODA tjedan dojenja obiljezava u prvom tjednu listopada 1.-7.10.

Ako niste, ispunite formular na
    http://www.worldbreastfeedingweek.or..._QuickForm.doc
    i postanite promatrac na jedan dan.

Posjetite nas u subotu 7.10. na stanovima u 10 hrvatskih gradova:

Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Varazdinu, Cakovcu, Karlovcu, Dubrovniku i Zadru

vidimo se

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sundrops, predivno!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sundrops, predivno, rasplakala si me

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu