Zanima me da li imate bojler u kupaonici i ako da, da li ga gasite dok se kupate? U posljednje vrijeme me kopka ovo pitanja, jer me jedna moja prija isprepadala sa mogućim opasnostima oko bojlera.
Što mislite?
Zanima me da li imate bojler u kupaonici i ako da, da li ga gasite dok se kupate? U posljednje vrijeme me kopka ovo pitanja, jer me jedna moja prija isprepadala sa mogućim opasnostima oko bojlera.
Što mislite?
Da, obavezno dok se kupamo. Poslije ga opet upalimo i tako svaki dan. Što je sigurno, sigurno je (preporuka električara)
nikad ga ne gasimo. ako ćemo pošteno, nikad nisam ni čula da je nekog ubilo za vrijeme tuširanja![]()
Imamo ga u kupaonici i ne gasimo ga za vrijeme tuširanja jer se ne volimo tuširati hladnom vodom, a kako je naš protočni...nikazd prvotno napisa
Inače mi imamo fasadni bojler i zračnik na zidu, a i prozor je skoro stalno otvoren. Osjećam se sigurno.
potpisujem.brigita2 prvotno napisa
bitno ga je redovito servisirati.
Evo opet stručnije
jedini bojler kojeg ne treba gasiti je protočni, ostale je vrlo preporučljivo ugasiti bez obzira na uzemljenje kade ili tuš kabine, zbog mogućnosti proboja izolacije grijača uvijek postoji mogućnost strujnog udara. 80 % kupatila nije uzemljeno po standardima (po zgradama većinom jest, opet se nikad ne zna a za privatne kuće je upitno)
-pa onda nije teško pritisnuti prekidač i poslije ga opet upaliti 8)
I paziti da ne držite fen za kosu u blizini kade, da slučajno može upasti dok se kupate ili tuširate
a ja sam čula za grozno iskustvo s bojlerom![]()
Ja isto imam protočni koji služi samo za toplu vodu u kupaonici i kuhinji tako da ga ne mogu ugasit. Prozor mi je stalno otvoren a i bojler servisiramo svake 2 godine (po propisima).
i mi isto takoJa isto imam protočni koji služi samo za toplu vodu u kupaonici i kuhinji tako da ga ne mogu ugasit. Prozor mi je stalno otvoren a i bojler servisiramo svake 2 godine (po propisima).
pa protočni se i ne gasi, ovo se misli na električni, koliko je meni poznato 8)
A kakve veze ima otvoreni przor s bojlerom i gašenjem ili ne?(maša) prvotno napisa
Imamo posebno bojler za centralno i posebno za toplu vodu. Obadva su u odvojenoj prostoriji a donjem katu kuće u kojoj je uvijek otvoren prozor. Baš su nam nedavno bili iz plina na provjeri i rekli su da prozor mora biti otvoren (koliko ja znam radi eksplozije).
![]()
aha, upalila mi se lampica, to je radi plina!ž
Mi u Dalmaciji nismo plinificirani-ne znamo to ni izgovorit![]()
MI imamo samo onaj iz narančaste boce za kuhat
Makita 8) !
Ovo za plinovizaciju ili kako već imaš pravo!!