Da, da dodam, Hana isto ne govori slovo R, ali me za sada ne zabrinjava, jer sam proučila sve topice o tome i skužila da je sve u granicama normale. Zato priča sve drugo...jako puno, brzo i koristi puno riječi...npr. neki dan je rekle da je PREDUVJET da dobro večera, komadić tvrdog sira (pardon, PJEDUVJET), a jučer je KONCIPIJALA plakat koji su ona i tata pravili.

Međutim, još uvijek vrlo brzo izgubi interes za neku aktivnost.

Nije jako zainteresirana za kockice i puzzle i općenito slaganje, definitivno je više verbalno-imaginarni tip, nego netko koga zanima konstrukcija.

Što s rtanjem? Hana trenutno crta geometrijske likove i onda ih boja...čovjeka, sunce, drvo i sl. može nacrtati (mislim čovjek...krug, točkice i četiri crte, drvo...dvije vertikalne crte i krug), ali samo ako ju netko zamoli da to učini. U suprotnom, tu je geometrija ili još uvijek apstrakcija.

Traže li vaša djeca od vas da nešto radite za njih? Kod nas je to svakodnevno. Npr. jučer smo pravili čestitke za Uskrs, nakon 5 minuta crtanja kaže...ajd ti mama sad slikaj, ja sam se umorila!

Još jedna stvar nam teško ide...npr. treba ići van, Hana ne želi ni čuti za to i treba mi pola sata intenzivnog pregovaranja da je nagovorimo...A kad smo vani, onda je obrnuto...pregovori za unutra.

I dalje muku mučimo sa socijalnim kontaktima...(ponovo je aktualno igralište, gdje ima puno djece...što je nama, naravno, problem)...