Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Dojiti u jaslicama?

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Dojiti u jaslicama?

Malo sam u nedoumici i voljela bih čuti vaše mišljenje.

Počela sam raditi i Lanu vodim u privatne jaslice koje su 5 min od mog posla.
    Do sada smo cijelo vrijeme bili na siki, bez dude i flašice, i namjeravamo nastaviti sve dok L. to želi.
    Adaptacija teče relativno dobro.
    Najteže je u vrijeme kada umorna i kada bi , da smo kod kuće, išla spavati. Tada dosta plače i traži siku. :/
    Tete su mi rekle da, ako hoću, mogu doći dojiti Lanu prije spavanja.
    Što se tiče mog posla ne bih imala problema, mogu izaći s posla na pola sata do sat vremena zbog dojenja, i do jaslica stignem za 5 min.
    Ali što se tiče Lane, ne znam koliko je to dobro, jer se bojim da neće baš uvjek zaspati kada ju nahranim pa bi to bilo dvostruko odvajanje u jednom danu.
    Rado bih joj omogućila još jedno dojenje kad već mogu, pogotovo sada kad je u stresu zbog nove sredine, a opet se bojim da ću ju više mučiti zbog mog ponovnog odlaska.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

teska odluka - imali smo takvih situacija i to moze ako se dijete stvarno uspava do mjere da ce po spustanju u krevet i nastaviti spavati, ali ako je ona tip koji se time samo zbuni i pocne traziti ici kuci i sl. bolje ne.

s druge strane cilj i je u jaslicama da nauci sama zaspati i da za sve potrebe se usmjeri prema tetama...i druga djeca placu kad su umorna, mislim da je ovaj plac dio ucenja - malo teze ide, ali ide.
    do 3 mj. traje adaptacija - ovo je samo jedan od njenih djelova. ima li kakvu shansu da prihvati neku igracku tjesilicu?

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

flower, hvala na odgovoru. Lana ima jednu bebicu koju posebno voli ali kod uspavljivanja je vrijedila samo cika.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam...nazalost sad je u potpuno novoj situaciji trazi utjehu i na to ima sasvim pravo (ipak je mama mama), samo u jaslicama se ipak treba pomalo usmjeravati prema tetama i uciti nove nacine uspavljivanja. misica mala

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Iris je sad nepunih mjesec i pol u jaslicama. Ista priča što se tiče dojenja. Bez mene nije znala zaspati. Daj ditu i gotovo.
    Bojala sam se kako će to teći u jaslicama. U početku bi zaspala tek od iznemoglosti. Drugi je tjedan bilo lakše. Stvorila si je način kompenziranja nedostatka moje blizine. Kad ide spavati traži tete da ju miluju (Dagaj me!): I čitava skupina u akciju da Iris zaspi. Miluju ju i drugi klinci i to ispada ful zabavna situacija.
    Sad je to već rutina. No, kod kuće i dalje isto i ta tehnika (koju je sama smislila) ne pali.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

noa je krenuo s godinu dana i do 26mj, koliko je imao kad je prestao dojiti, nije doma zaspao bez cice...

u vrticu su ga zlatne tete olivera i sanja nosile dok ne bi zaspao, a ponekad i citavo vrijeme spavanja... i tako oko sest mjeseci...

ponavljam - zlatne tete

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Glasam za sve zlatne tete. :D
    Hvala Bogu što ih ima. Ne znam što bih da nisu takve.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Koliko god je teška situacija, ali mislim da flo pravo zbori. Tko zna do kad ćeš onda morati dolaziti na dojenje, a ovako možda kroz koji dan, tjedan ipak nauči zaspati na drugi način.
    iako ne mogu vjerovati da to pišem i ne znam kako bih ja u toj situaciji, ali eto

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jakob j e krenuo u vrtić s godinu dana, doma se uvijek uspavljivao na cici. Za tri -četiri dana u vrtiću je zaspao sam, bez galame. Prvo su ga tete nosile, pa im je spavao na ramenu. Al ubrzo je uhvatio ritam s ostalom djecom. S time da je cica bila na redu čim me spazio pa tek smo onda išli doma. I ne mogu reči da su njegove tete na to gledale blagonaklono iako su inače ok.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo prošao je drugi tjedan otkako smo krenuli u jaslice i s veseljem vam pišem da nam privikavanje ide sve bolje i bolje.

Sada se malo plače kada ju ostavljam i dolazim po nju, inaće kažu tete
    da je super, cijelo vrijeme se igra sa djecom, puno papa i lakše ju uspavljuju. A kada dođem, obavezno cikimo a tek onda idemo kući.

Prvih par dana ipak sam dolazila dojiti ju. I definitivno odlučila da više neću dolaziti. Niti jednom ju nisam uspjela uspavati a bilo mi je sve teže i teže gledati ju kako plače kada odlazim.
    Makar su tete rekle da bi se Lana, nakon mog odolaska, brzo smirila i ostatak dana bi bila puno mirnija, zadovoljnija. I to me tješi da moji dolasci nisu bili uzaludni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •