Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: urticaria acuto

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno urticaria acuto

Prijateljici je dijagnosticirana Urticaria acuto ,osip ima po cijelom tijelu, završila je u bolnici, nakon tjedan dana liječenja ( injekcije sinopena, 2x dnevno dimidril i peptoran ) došla je doma no i dalje joj nije bolje, niti malo, užasno je svrbi i nezna što i kako dalje, molim ako ima netko slično iskustvo, neka se javi!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam zimus imala urtikariju, nije otkriveno od čega (istestirali me na sve živo) trajala je tjednima, a prošla je kad me uhvatila prehlada. Moje objašnjenje je bilo da imuni sustav sad ima pametnijeg posla.
    Meni su pomagale tablete Letizen, od njih mi je prestao svrbež ali osip se povlačio samo na kortikosteroide i to samo na 2 dana a onda se vraćao pa je dr. odustao od toga jer ima previše nuspojava da bi se toliko davao.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Puno hvala na savjetu, evo i njoj već traje preko mjesec dana, isto su napravili sve moguće testove, isto krenuli sa kortikosteroidima ali i prestali ( zbog utjecaja na kosti ) ali nikako da krene na bolje..Najgore je da ne zna od čega joj je uopće krenula u. kako bi to ubuduće izbjegavala u velikom luku..

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni su rekli da je vjerojatno od stresa, imala sam selidbu. Ja ipak sumnjam na boje i lakove od renoviranja stana, na to me nisu testirali.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mamazika, nažalost već joj se 9-ti tjedan ne povlači urtikarija, pije solomedrol, letizen i 6 dimidrila dnevno, ali se uopće ne povlači, doktorica joj je rekla da za urtikariju može dobiti najviše 21 dan bolovanja i sad je opet na poslu, a i dalje je sva crvena i svrbi je istim intenzitetom..U Vinogradskoj je, da možda promijeni dr. i bolnicu? Već joj je dosta svega, predugo to traje..

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma kakav 21 dan, može dobiti koliko treba, samo je dr mora poslati na liječničko povjerenstvo. Kad im se pojavi takva flekava, bit će očito da bolest i dalje traje. Ja sam sa svojom urtikarijom radila, nije me posebno smetalo (iako mi je pasalo doma skinuti sve što steže), više su me smetali efekti Letizena, a pod Dimidrilom ne bi mogla oči otvoriti...to sve tako očajno uspavljuje...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Neka proba na Šalati kod prof. Lipozenčić - ona je maher za alergije.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nek pije kalcij, nece je izlijeciti ali moze pomoci

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ma upravo ta doktorica je nije htjela poslati odmah u bolnicu kad je izbilo, a sad to bagatelizira tipa "ma možete vi na posao" a vraga može, sva je u crvenim flekama i peče je i svrbi, pogotovo kad se uznoji, a tako joj se spava od dimidrila, ma baš mi ju je žao, hvala na preporuci, idem joj odmah poslati mejl..a za kalcij,kad sam joj to još prije rekla, dr. joj je odgovorila da niti slučajno nesmije uzimati vitamine u tabletama a dijetu joj je dala tako šturu da se pribojavam da će skroz oslabiti organizam pa će i poboljšanje sporije stići..

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nek uzima sumeci

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Thx, ma dr. joj je tako kruta, kao ona najbolje zna, a neće ni čuti za 2. mišljenja, veli, ako je ležala ( u bolnici ) u Vinogradskoj mora tamo i na preglede..Unatoč tome probati će otići na Šalatu..

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    nek uzima sumeci
    Ja se taj nisam usudila (jer su mi sumnjivici bili i umjetne boje i arome) nego sam kupila onaj u tabletama.
    Tamchi, neka proba dobiti uputnicu samo da piše dermatolog, ne u kojoj bolnici (ne mora se pisati).

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo, samo javljam da se urtikarija povukla uz onu kombinaciju lijekova, i uz to prekrasna vijest je da je i trudna!! Obje smo sretne na kvadrat!! Još jednom, hvala na savjetima!!

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jucer mi je dijagnosticirana urtikarija; i jucer i danas sam dobila po injekciju solu medrola i danas mi je dr. dao da popijem dimidril, po jednu ujutro i dvije navecer.
    Beba mi ima 11 dana i malo me strah da kortikosteroidi (solu medrol) mozda ne djeluju na njega nekako preko mlijeka.
    Ako netko zna nest, nek' se javi! :/

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jesi li rekla da dojiš? Od koga si dobila lijek (bolnica, opća praksa, hitna?)
    Pretpostavljam da još nemate pedijatra, nazovi neonatologiju u bolnici u kojoj si rodila pa ih pitaj. To je jako mala beba.
    Jesi li imala i neke druge simptome (gušenje, oticanje usnica i sl.) ili samo urtikarija? Znaš li od čega je? Da li je ta urtikarija bila tako neizdrživa ili je dr. rekao da trebaš terapiju?

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Jesi li rekla da dojiš? Od koga si dobila lijek (bolnica, opća praksa, hitna?)
    Pretpostavljam da još nemate pedijatra, nazovi neonatologiju u bolnici u kojoj si rodila pa ih pitaj. To je jako mala beba.
    Jesi li imala i neke druge simptome (gušenje, oticanje usnica i sl.) ili samo urtikarija? Znaš li od čega je? Da li je ta urtikarija bila tako neizdrživa ili je dr. rekao da trebaš terapiju?

Jesam rekla sam da dojim i zato mi nije dao neku jacu terapiju, nego najblaze sto moze. A procitala sam da je cura s foruma isto pila dimidril, nekako mi bilo lakse.
    Danas mi je opet kontrola, ali necu pristati na injekciju kortikosteroida.
    Inace, osim jakog svraba, tj. izbijanja plikova po cijelom tijelu, najvise po dlanovima (sto je neizdrzivo) dr. simptoma nema.
    Ne znam od cega je, jer nista novo nisam jela, niti sam di bila ni nista.
    Danas je vec lakse, viditi cu sto ce dermatolog reci.
    Dobar savjet da nazovem rodiliste. Hvala

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam nekoliko puta čula za urtikarije par tjedana nakon poroda, možda će ti u rodilištu znati reći da li je to nešto što se nekom broju rodilja dešava, i zašto.
    Jesi li alergična na neki lijek, znaš li što su ti sve dali kod poroda i poslije? Recimo, ako dođeš s puknutim vodenjakom u nekim bolnicama preventivno dobiješ injekciju antibiotika, obično penicilnskog. Pa je meni pisalo u bolničkom računu da sam dobila pembritin, a ja alergična na amoxil (oba penicilinski a.) iako se sjećam da su mi kad su me piknuli rekli da je garamycin jer sam alergična na p. Kad sam vidjela taj račun zvala sam glavnu sestru pa je ona sve ponovno provjerila, jer sam par dana prije (negdje 5. dan nakon poroda) imala laganu urtikariju po licu, ali se povukla u par sati bez terapije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •