Dakle, kupila sam glinu jer bih jako željela napraviti otisak Leinih ručica i stopala i uokviriti to dok je još ovako mala.
Trebam savjete umjetnički nastojenih forumašica, kako to oblikovati, kako sušiti itd. jer nemam blage veze o tome. :/
Dakle, kupila sam glinu jer bih jako željela napraviti otisak Leinih ručica i stopala i uokviriti to dok je još ovako mala.
Trebam savjete umjetnički nastojenih forumašica, kako to oblikovati, kako sušiti itd. jer nemam blage veze o tome. :/
A gdje si je kupila? I ja bih to. (ponavljalica prve klase, ima uši kao prase)![]()
pa mozes i ovak
kupis obican glinamol
napravis otiske, cekas da se posusi, pofarbas ak hoces
i to je to
Kupila sam nešto što se zove DAS masa za oblikovanje, 1 kg, 33 kn, u dućanu sa slikarskim potrepštinama i sl.
Mislim da ću sutra probati pa ćemo vidjeti.....
Ja sam pokušala s glinamolom kad je Dora imala mjesec dana i nisam uspjela jer je bio pretvrd. Onda sam od toga odustala, premazala stopalo bojom i napravila otisak na papiru u boji. Sad je to uramljeno na zidu i super izgleda.
A ima ih po veličinama (tj., njenim mjesecima) i tako mi je slatko
Ako još nisi napravila, prvo dobro izradi DAS masu prije nego je razvaljaš. Ne zaboravi probušiti rupicu, ako je misliš objesiti na zid.
Evo, sinoć smo se mm i ja uhvatili modeliranja, ispalo je ok, sada se suši.
Sjetili smo se napraviti rupice (thanx Mamaja!).
Moja mi frendica kaže da je i ona to napravila ali je dala uokviriti otisak i kaže da super izgleda (u staklu, sa plavim plišem u pozadini) ali i košta 170 kn.
Kajo, kakvu boju si upotrijebila? Ovo mi je super, kradem ti ideju!Kaja prvotno napisa
Ja sam planirala isto ovo i kupila sam u Turbolimaču neku boju kojom djeca mogu slikati prstima (od Crayole) - činilo mi se da će to biti najmanje otrovno za mali dlan ili stopalo - u svakom slučaju, ispire se vodom i nema problema.Točkica prvotno napisa
Mi smo ovo napravili sa običnim temperama...prvo smo crtali na papiru kistom, pa prstima, pa smo na kraju radili otiske....ruke se poslije bez problema operu...Točkica prvotno napisa
A jeste li probali sa gipsom? Izvrsno izgleda stopalo a i ručica u tanjurićima za tegle cvijeća.
bajba prvotno napisa
gips nije za malu djecu;
običnu glinu nemojte kupovati jer ju nećete moći lijepo osušiti a da ne popuca; glinamol je puno bolji; ima ga u bijeloj i terakota boji, a i može se naknadno obojati.
možete probati i sa slanim tjestom.
mi već mjesecima imamo boju ali nikako da napravimo otisak. žao mi je da mu to radim dok spava , a dok je budan nemam pojma na koji način otisak otisnut na papir . jel bolje napravit dok leži ili ?
Vjerojatno ima na uputstvu, ali da li je glinamol potrebno peći ili se on samo suši??
mI SMO U PJESKU OSTAVILI OTISKE sori
i poslje rupu od otiska popunili gipsom
samo se osušiVodenjak prvotno napisa
da, ali onda niste dobili negativ (otisak) nego pozitiv...lalah prvotno napisa
Pa?anki prvotno napisa
![]()
negativ se može dobiti tako da dobijeni pozitiv prevučeš s tankim slojem silikona i onda na to naliješ opet gips .......tako sam ja čula od prijateljice,koja je restauratorica, nisam nikad radila al čini mi se najmanje otrovno za bebu ....samo da stane u pijesak a mama i tata naprave ostalo!!!! Inače otiske smatram kao genijalan poklon za Božić! M,islim da ćemo se i mi uputiti u izradu istih!
Malo podižem topic.![]()
Za Lanin 1. rođendan napravila sam otisak stopala i dlana na glinamolu.
Ostavila sam glinamol sušiti na ravnoj podlozi ali se malo izvitoperio.
Da li netko zna kako dobiti ravan glinamol kada se osuši?
Zar nitko nije radio otisak od glinamola ? :?
ja sam pokušala uraditi glinamolom, ali prvo što je pretvrdo, a drugo čim sam pokušala dini staviti stopalo tamo počeo bi plakati tako da sam odustala i od toga napravila pepaljaru (spuco' me talent) drugih pola kg što sam kupila i dalje stoji ne znam šta ću snjim. zna li neko malo mekši materijal za uzimanje otisaka ili koje boje se mogu bezbjedno koristiti