Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: izgubila na težini

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno izgubila na težini

jučer smo bili kod naše doktorice radi temperature i kad smo prošli pregled rekoh ja sestri da izvaže žabicu a ono paf - od 12/05 ne samo da nije dobila, nego je čak izgubila jednu kilu

odmah nas je poslala doktorici natrag i dr je rekla da moramo raditi pretrage, KKS i između ostalog i šećer i željezo, pitala je dal puno piški i pije puno tekućine i da, Tiica puno pije tekućine na flašicu, sa njom zaspi i sa njom se smiruje...

ona je inače jako aktivna i ne mogu reći da baš puno jede, to kod nje ide u fazama, ali da je po njenom jela bi samo meso i krumpiriće, a to joj ja ne mogu dozvoliti, povrće kako kad ali ne možemo se baš pohvaliti - uglavnom nisam zadovoljna pojedenim količinama

problem je također i u njenoj pažnji, recimo svi lijepo jedemo za stolom, ona pojede 3-4 zalogaja i čim joj netko ili nešto nečim skrene pažnju tipa digne se od stola ili sl. ona prestaje jesti i silazi sa stola onda je ja još uspijem nagovoriti na još par zalogajčića i to je to...pojede svaki dan koju voćkicu, jabuku, grožđe, breskvu - banane ne voli

isto tako u posljednje vrijeme ne spava po danu - nikad nije bila neki spavač, legnemo mi uredno ali na kraju ja zaspim a ona mlatara nogama i priča sama sa sobom - i sve to zbog toga jer ju sve zanima, sve bi htjela sama, ima hrpu ideja i želja...a navečer je toliko umorna da postane nervozna i onda se opet neda u krevet

sad je dva tjedna bila sa tatom na moru (ja sam dolazila preko vikenda) i puno su hodali okolo, na jahanje, na pedalinu, na kupanje itd itd - stalno je bila aktivna i stvarno se vidi da je smršavila

sve u svemu ne znam kaj da radim, sad me je dr uplašila i odmah mi se u glavi vrte raznorazni scenariji što ako ovo, što ako ono...ima li tko takvo iskustvo?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

das joj neke vitamine za otvaranje apetita?
    onda ce morat pojest vise ...bar se nadam
    ja imam jednog izjelicu pa i nisam neki savjetnik

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ne dajem joj ništa specijalno...osim začepljenog nosića nismo bili do sada bolesni a i ne idemo još u vrtić...

vidim da ću morati nešto za apetit, ima li tko kakve preporuke? po mogućnosti prirodno...

sad sam zvala baku i baka veli da se za ručak najela ribice i kruha :D a blitvice ne tako puno... :/

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja Rahela ti isto tako dosta varira u kilaži, a kad dođe ljeto onda svo troje "stanje". A ako imaju kakvu virozu uvijek izgube najmanje 1 kilu.

Rahela ima 12-13 kg
    Aleksandar 16 (na početku godine je imao samo 13)
    Anja (koja izgleda najmršavija) ima 26 i to već godinu i pol.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svo troje "stanje" = svo troje se stanje, odnosno smršave

nemoj se puno zabrinjavati.

Možeš joj davati Propolbaby sirup, ako baš hoćeš (to ti je za imunitet,a ujedno i apetit). Ili joj možeš davati obični propolis ukapan u med ili šećer - što ti dođe na isto.
    Nemoj joj davati željezo, ako baš nije hića, od toga će ti imati još slabiji apetit.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ne neću davati željezo na svoju ruku dok ne vidim nalaze odn. samo po preporuci doktorice, a i čini mi se da bi joj željezo trebalo biti ok jer voli papati meso, ali nikad se ne zna...

propolbaby je dobra ideja, ugodnog je okusa, iako nisam znala da je i za apetit

mi smo u 4. mjesecu svi imali rota virus, a nju je to najviše pogodilo, povračala je cijeli jedan dan a tri dana nakon toga nije skoro niš jela i tako se žabica stanjila da mi je bilo skroz žalosno/smiješno vidjeti joj onako tanke nogice...mislim da se do danas nije oporavila...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Morat ćete svi prionut za stol i jesti s njom. Dobro,možda ne jesti ali paziti da joj nešto ne odvrati pažnju. Moja Leda je neko vrijeme imala foru da ako jede juhu, i donese se drugo jelo na stol odmah prestane jesti juhu i traži drugo. Onda smo se naučili i svi lijepo pričekamo da ona pojede prvo jelo, pa krenemo na dugo jelo i tako to, polako, ali ide. Druga stvar je da nitko ne ustaje od stola dok ne završimo, i da naravno, TV ne radi.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

već smo jučel primjenili tu taktiku i da vidiš kak je lijepo pojela špagete bolonjez (a unutra je bilo i malo tikvica dinstanih )

ma jučer mi je tak fino papala, bez problema...ma sigurno i ovo zahlađenje puno pomaže...

a i mm se vagao i skinuo 4 kile u 2 tjedna mora...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A koliko Tia ima kila?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

u 12/05 je imala 13 kg i 22 mjeseca, a sad ima 12 kg i 29 mjeseci...da je i stagnirala nebi bilo dobro

znam da nije pothranjena ali pedijatri promatraju rast, što će reći da nije slijedila svoju krivulju rasta nego je pala

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da sam ja na tvome mestu, uopće se ne bih sekirala.
    Neka jede koliko hoće, nudi joj tekućinu...
    Kada bi sva djeca pratila krivulje rasta, one ne bi bile pravilo!

Ništa ti ne brini, super ti je Tia!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hm, moja sa 2ipol godine ima oko 12.5, max. 13 kg. A nismo imali nikakvih viroza, proljeva, jede sve. Sitnija jest, ali ni MM ni ja nismo ni niski ni sitni, pa se tješim da će se kasnije "razrast". Kao i Apri, mislim da ti je Tia skroz ok. Proljev, dva tjedna mora, nije ni čudno da je opala kilu, ali će vjerojatno brzo i vratiti.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

hvala vam cure, puno ste me utješile..neću paničariti nego ću lijepo pričekati nalaze i onda razmišljati što ćemo slijedeće, a u međuvremenu ću smišljati strategije i taktike da malo nafutram tu svoju malu žabicu...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sunčana prvotno napisa
    a u međuvremenu ću smišljati strategije i taktike da malo nafutram tu svoju malu žabicu...
    a onda će Tia, za nekih 15 godina, smišljati obrnutu strategiju
    A ti se samo nadaj da će ovaj topic do tada biti debelo obrisan!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sunčana razumijem te u potpunosti! Kao da čitam o svojem Lovri! S tom razlikom što on neće niti špagete (same ili s bilo čim...).

I isto stagnira na kojih 13 kg već par mjeseci....
    Eh da, negdje u 5 (?) mjesecu se lupio u predjelu bubrega, pa smo otišli u Klaićevu, gdje su mu napravili krvnu sliku, koja je (još uvijek) bila ok...ali sad je 8 mjesec...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma daj, sankovićka!

Orka je s godinu dana imala 8,5kg.
    Pa sa dvije 11.
    Pa sa tri 14.
    I sad 15,5.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Ma daj, sankovićka!

Pa sa dvije 11.
    Pa sa tri 14.
    I sad 15,5.
    Ma ti me uvijek umiriš!!!

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne znam jel moja Nola ima 12 kila, čisto sumnjam, a tri godine će za dva mjeseca. Ako je zdrava, ja se niš ne bi brinula.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i andrej je oko dvanaestice (valjda?), krvna slika mu je super, zdrav i prepun energije. mamma, a znaš kako on jede - sjeti se kako se uvijek crvenim kad čisti stolove na rođendanima! jednostavno, što pojede on i potroši.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

a onda će Tia, za nekih 15 godina, smišljati obrnutu strategiju
    da, u pravu si

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    i andrej je oko dvanaestice (valjda?), krvna slika mu je super, zdrav i prepun energije. mamma, a znaš kako on jede - sjeti se kako se uvijek crvenim kad čisti stolove na rođendanima! jednostavno, što pojede on i potroši.
    ajvić, da moj Lovro pojede što i Andrejček, nitko sretniji od mene!

Lovro NE JEDE (neće) ikavo povrće, juhe isl...i jedino bi živo na pohanom, pečenom, i friganim krumpirićima i jogurtu....ne jede nikakvu tjesteninu, umake, salate (izuzev paprike)...čak niti kruh ne jede u više od 2-3 zalogaja i to svaki drugi dan. A od svega što pojede, pojede u super malim količinima.

Što se tiče energije, ima je na pretek...pa sad ti reci... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravila sam na voće...ne jede niti to. Eventualno pola banane, malo jabuke i to je to... :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ajoj mama san i ja tebe razumijem

ali vidiš da mu je krvna slika ok i da je živahan a to je najvažnije..

i moja je jako aktivna i često (čitaj svakih 5 minuta) se pitam otkud joj toliko snage :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

znaš i sama - preostaje ti samo nuditi i paziti da ne vidi da te to brine.

zdrav je, nemaš razloga za paniku.

sve si mislim da će u vrtiću početi klopati sve što vidi od frendova.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh Ajvić, kod nas ne pali nuđenje...pali samo pogoditi trenutak i gurnuti mu klopu u ruku..(kao "daj pridrži malo!") ili pali da ja kao krenem jesti baš ono što je njemu u tanjuru, a moram "skočiti" po čašu vode..onda on meni kao ukrade...samo igra :/

ja se iskreno nadam da će krenuti klopa u vrtiću, ali....bio je i on sa hrpom klinaca u društvu (svi naši rođkasi na pr.) i nije klopao čak niti grickalice (čast izuzetku 3 pojedena štapića)...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ukratko...mojem Lovri klopa je totalno nezanimljiva i nešto što čak nije niti u slučaju nužde! :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

nama nekad pomaže da ona dobije "svoj" mali tanjurić i "svoju" malu vilicu i da "sama" jede kao "veeeelika" cura

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sunčana prvotno napisa
    nama nekad pomaže da ona dobije "svoj" mali tanjurić i "svoju" malu vilicu i da "sama" jede kao "veeeelika" cura
    sunčana..Lovro jede isključivo sam (dopušta da ga nahranimo kod samo dve vrste klope) i ima već od svojih 7 mjeseci svoje pribore. Današnji pribor je metalni, ali veličinom prilagođen djeci.

Ima sve svoje i klopa ko veliki...samo što ne klopa....

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Janica ima isto oko 12 kg, krvna slika ok, jede puno voća, mesa, sira, neće ni okusiti mlijeko i jogurte. To me malo brine jer smo pred 15 dana prestal sa dojenjem i neznam što da joj dam još da joj nadoknadim moje mlijeko.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pa ak ti jede sir onda joj nudi sir...

gle mene kak sad pametujem

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ma daj, sankovićka!

Pa sa dvije 11.
    Pa sa tri 14.
    I sad 15,5.
    apri daj i mene utješi jel sam koma
    išli smo po drugo mišljenje kod pedijatra koji kaže da Maureno ima premalo kila -8800gr i 73cm- i hoće da pije željezo -hb 111- i da ide kod gastroenterologa jel kaka dva puta na dan.U četiri mjeseca je dobio samo tih 500gr i po njihovoj krivulji je ispod svega.Guraju mi neku adaptiranu trojku i tak dalje......stvarno sam u komi totalnoj jel znam da sve radim dobro i vidim da mi je dijete sretno i zadovoljno

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam Janka danas vagala na vagi u ljekarni i pokazala je 12 kg s pelenom i majcom. A toliko je pokazala i prije nekoliko mjeseci kada je bio obučen nešto deblje. Moja procjena je da je dobio možda nekih pola kile u više od 6 mjeseci što mi se čini malo. A jede. Kako koji dan ali jede. I to više puta dnevno. Ali i nema mira ni sekundu, non-stop je u pokretu. Jedino što vidim je da se izdužio. I noga ,u je od jeseni narasla sa broja 21 na broj 22. Vauuuuu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

romina, pokušavam se sjetiti kad smo andreja prebacili u sjedalicu 9-18... mislim sa 18 mjeseci. čekali smo da navuče 9 kila.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

uf malo mi je lakše
    sad sam se bacila na temu željeza pa ste i tamo dobrodošle

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Eto, hajvi je danas zadužena za krizne situacije

Ako ti vidiš da je dijete veselo, da je živahan i da se razvija... Koje su to tablice u koje bi ga trebala strpati?

Uostalom, napravljene su nove tablice na osnovu dojene djece, a ovi percentili koje imaju naši pedijatri su rađeni sedamdesetih i bazirani na djeci hranjenoj adaptiranim mlijekom.

Ne znam što bih ti rekla za željezo - pedijatri ga vole davati preventivno, vrlo često i neosnovano.
    Ako ti nije žao pikati ga, prije no što kreneš sa poželjezavanjem Maurena, provjeri mu krvnu sliku.

PS: Zar nije normalno da jednogodišnjak kaka 2 i više puta dnevno?
    Pa na ovom Forumu ima gomila malih seronjića...

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi smo mali seronjći jer kakamo po tri, a nekad i četiri puta dnevno.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

što se tiče željeza, a i krvne slike općenito... malo pikanje u prst nije tako strašno a vrijedi puno. naša pedica obično iskoristi priliku kad je andrej bolestan pa vadimo krv da napravi KKS.

a kakanje... jedan dan nijednom, drugi dan dvaput, pa sutra opet dvaput... ovisi što je i koliko jeo. pa normalno!

apri, ne znam što mi je danas.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I Janko kaka po tri puta dnevno. Nekda manje ali vrti se oko tri puta.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

napravili smo krvnu sliku i hemoglobin mu je 111 a ostale vrijednosti mogu napisati sutra jel ne pišem od doma.Jako me je naljutilo što se privatna ped. prema meni postavila kao da svjesno uništavam dijete jel su mu cice na raspolaganju.Prije nije bilo toliko reklama kod njih,a danas kad sam vidjjela puni pano odmah sam znala kako će bit.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Romina, točno je da su djeca različita, krupnija ili sitnija i da tih 8800g kod 13-mjesečnog djeteta ne mora značiti ništa. Točno je također i da mala djeca kakaju i po više puta na dan, pa ni taj podatak da Maureno kaka svaki dan dva puta može biti sasvim normalan. No isto tako je činjenica da ovakav mali prirast težine u kombinaciji s češćim kakanjem može doktoricu navesti da posumnja na malapsorpciju hrane i da je sasvim opravdano predložila pregled gastroenterologa .
    Divno je što su forumašice tako suosjećajne i pomažu se međusobno (i ja sama sam se puno puta umirila čitajući iskustva na forumu), samo ponekad imam dojam da se riječi pedijatara ovdje banaliziraju do te mjere da majka svjesno ne posluša pedijatra jer su ju forumašice "umirile", a pedijatri ionako uglavnom "baljezgaju gluposti"! Slažem se da u (pre)velikom postotku pedijatri o nekim stvarima imaju zastarjele informacije, ali mislim da kad je u pitanju (pato)fiziologija njihova riječ ipak treba imati zasluženu težinu.
    Nadam se da neću svojim postom sada pokrenuti lavinu, samo sam htjela preporučiti Romini da obavi taj pregled a ja joj želim da bude uzaludan, tj. da se pokaže da je sve u najboljem redu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja se slažem sa mamanatali. Kod klinaca mora biti sve načisto i sigurno.
    Mi srećom imamo normalnu pedijatricu i stvarno je uvijek stajala iza svojih rijeći.
    Kad je stariji sin bio oko 4 godine na jednom običnom pregledu radi viroze otkrila mu je šum na srcu, a koji je bio posljedica manjka željeza zbog slabog unosa mesa (nije nikako mogao prožvakati meso, nije išlo u njega). Tada je uzimao Ferohel sirup i c vitamine i već nakon dva tjedna šum je nestao.
    Ovaj mlađi isto slabo jede, no njegova kks je bila ok.
    Preporučila nam je granule B KOMPLEKS i mogu vam reći da od kad to uzima jede duplo više nego do sada. Ona je savjetovala da mu dajem tri puta dnevno, a vidim da je i jedna žličica dnevno sasvim dovoljna da mu popravi apetit.
    Što se tiće savjeta forumašica, za sve stvari koje mi se ćine korisne iz vaših iskustava, ne ustručavam se pitati mišljenje našu ped. pa s njom dogovorim sve poteze.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moj maleni mravac ima 9 kila i 76 cm sa 13 mjeseci, pedijatar kad je to čuo rekao je "Super!" Nije pitao koliko kaka ni ništa slično. Krvnu sliku smo vadili sa 3 (zbog sumnje na anemiju, jer je dijete bljedoputo) i ponovno sa 7 mjeseci i bila je super. Uvijek bih napravila pretrage koje pedijatar smatra da bi trebalo napraviti. Barem da se umirim, ipak je dijete u pitanju.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ali ja ne shvaćam čemu mučit dijete koji svojih 13 mj ima svoj određeni tempo kakanja,koje je zadovoljno,i koje jede ali male količine raznih namirnica :? vjerujem i da genetika igra svoju ulogu u cijeloj priči jel mu tata sa 1.80 ima 58kg.Zar je moguće da mu je nešto a da se to na njemu ne vidi?zašto ga izlagati stotinama pregleda samo iz razloga što se ne uklaba u nečije tabele?problem je što ima 73,5 cm a ne 75 cm po tabeli....e da,a najveći problem je što odbijam adaptirano i to što još uvijek doji

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

malapsorpcija hrane je po meni jedna bolest slična Cronovoj i mislim da su simptomi te bolesti više nego očiti.Moje dijete imam normalnu stolicu,nikada nije imao proljev,a da ne spominjem da bi u prisutnosti navedene bolesti došlo i do krvarenja iz debelog crijeva itd.Ako sam nešto krivo navela pozdravljam da me se ispravi.Mislim da svaka majka najbolje poznaje svoje dijete posebno kad je bolest u pitanju.Dijete je nedavno prohodalo i možda jednostavno troši više energije i ima dobar metabolizam.........ili ili ili

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •