Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Riža i ostale žitarice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Riža i ostale žitarice

Odnedavno smo krenuli s dohranom i "odradili" smo jabuku, krušku i mrkvu. Dok čekam da mi povrće iz mog vrta uzraste dovoljno mislila sam nastaviti dohranu sa žitaricama.
    Mojoj curi sam na početku dohrane davala pulentu (nekad bi je pomiješala i sa sokom ili voćnom kašicom) ali nije bila oduševljena, rižu sam joj kuhala i onda miksala i isto nije baš htjela jer bi od riže uvijek ostale one nekakve mrvice na koje se ona gadila.

E sad, da mi se to ne bi opet ponovilo sa N., kupila sam (kršitelj koda) rižine pahuljice, ali nemam pojma što s njima. Ne bih mu htjela davati adaptirano mlijeko, a izdajanje mi i ne ide baš najbolje, pa ne znam da li ih mogu mješati s vodom, mora li biti topla da se rastope :? , mogu li ih umutiti u voćnu ili povrtnu kašicu ...?

Isto tako me zanima postoje li i kukuruzne pahuljice (ne mislim na corn flakes - to su ipak pahuljetine), i da li se pripremaju isto kao i rižine.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zaboravila sam još pitati da li je velika razlika između riže i rižinih pahuljica, što se tiče nutritivne vrijednosti?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

rižine pahuljice je dovoljno umiješati u vruću vodu. nisam ih koristila kao temelj obroka ali bile su mi praktične ako je trebalo malo zagustiti povrtnu ili voćnu kašicu.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

a od žitarica imaš one milupine 7 korn i izgleda ti isto kao i rižine samo druge boje i isto s malo tople vode i umiješaš u kašicu. ne znam koliko je beba stara, ali imaš i one rižine pahuljice koje izgledaju kao male loptice i nama su super za vježbanje hvata pincete, a i rastapaju se u ustima tako da se neće zagutiti, i stavljam ih isto u voćnu kašicu da je malo 'pojačam'

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj kovke prvotno napisa
    milupine 7 korn
    miješane žitarice se ne preporučuju prije godine dana, a mislim da je arijanin bebač premalen i za gluten.

(arijana, sad sam tek skužila da ti cura nije htjela palentu i rižu a za dečka se još ne zna - pa probaj!)

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

godinu dana, pa ja svom dajem od 8 mjeseca :shock:

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo na pocetku dohrane davali jako raskuhanu smedju rizu i proso. od prakticnijih varijanti, najbolje su mi alnaturine (iz dm-a) prosene pahuljice. one su brzo gotove. smedju rizu sam pak mljela u mlincicu za kavu, tako da bi isto imala kasicu brzo gotovu.
    instant pahuljice nisam nikad koristila.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    (arijana, sad sam tek skužila da ti cura nije htjela palentu i rižu a za dečka se još ne zna - pa probaj!)
    Pa zato bi njemu i počela s nečim "light", da mu se ne zgadi okus, a onda bi nastavila sa pulentom i rižom u zrnu.

7 korn nam još ne dolazi u obzir, tek mu je 6 mjeseci i par dana.

Ima li kukuruznih pahuljica za kupit posebno ili postoji samo pulenta?

Mogu li mu umiješat ove Milupine pahuljice u voćnu kašicu, npr. kruška i jabuka?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes, te rizine, u vocnu kasicu.

pogledaj u dm-u ili na odjelima zdrave hrane za te rizine pahuljice u kuglicama. bez secera su i zgodne za vjezbanje pincetnog hvata, brzo se tope u kasicama ili u ustima pa nema opasnosti od gusenja. nama su bile jako jako zgodne u pocetku dohrane a i kasnije.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Mogu li mu umiješat ove Milupine pahuljice u voćnu kašicu, npr. kruška i jabuka?
    možeš. dapače, andreju je samo voće u početku bilo prejakog okusa pa sam ga ublažavala pahuljicama.

same pahuljice (s vodom) su bile prva dohrana na koju se nije zakašljavao i vikao "gaaaa". trebala sam s njima početi... bljutave su i glatke teksture, idealno za bebu koja je navikla samo na mlijeko.

kasnije je bez problema prihvatio palentu, kašice od gnječenog voća i povrća...

koliko ja znam, od kukuruza postoji samo palenta i cornflakes (kukuruzne pahuljice, je l' te).

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Cornflakes mi i nije baš pahuljast, ali čini mi se da je netko nekad spominjao neku mješavinu rižinih i kukuruznih pahuljica :?

Btw. provala sam ove rižine pahuljice onako na suho i uhvatila samu sebe kako svako malo zagrabim žličicu, baš su mi super.., ako ovako nastavim N. će danas papati samo krušku i jabuku

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nemajko 8)

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

miješane žitarice se ne preporučuju prije godine dana

Iz kojih razloga?

Mi jedemo pulentu i rižine pahuljice u različitim kombinacijama (npr. riba nam ne ide niz grlo sama). Nedavno smo počeli upotrebljavati 7corn na isti način kao i prethodne (dakle s voćem, povrćem, ribom, a evo smo počeli i s mesom).

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kornfleks bolje izbjegavati, jer onim najsitnijim slovima piše da sadrži kikiriki u tragovima, a kikiriki je alergen.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Dali proso sadrži gluten, i dali ga može probati 6-omjesečna beba?
    Ona dosad papa palentu i rižu. s povrtćem.
    hvala

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

E mene interesuje kako skuhati palentu za sestomjesecnu bebu? Za nas kuham na mlijeku, to naravno ne dolazi u obzir za Ahmeda. Kako znaci kuhati i treba li da bude skorz glatko skuhano? Thanks

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam danas skuhala mrkvu s palentom, kad je mrkvica bila skoro gotova umiješala sam par žličica palente u vodu, sve kuhala još 5 minuta, smiksala, bilo mu je fino! Otprilike 3 dl vode i 3 žličice palente.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    E mene interesuje kako skuhati palentu za sestomjesecnu bebu? Za nas kuham na mlijeku, to naravno ne dolazi u obzir za Ahmeda. Kako znaci kuhati i treba li da bude skorz glatko skuhano? Thanks
    Pa na vodi! Čak neki proizvođači daju i omjer krupice i vode, a da bi bilo "glatko" treba samo manje krupice ili više vode i kuha se 2-3 min, odnosno, prema preporuci proizvođača.
    Ja čak i za nas tako kuham pa onda tko želi jede s kiselim vrhnjem, a tko želi s mlijekom.
    Znam da pšeničnu krupicu (griz) kuhaju "na mlijeku" i na njoj tako i pakiranju i piše kako se priprema s mlijekom, pa malo čokolade, pa malo cimeta, limunove korice...mislim, poslastica za velike!

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj dinosaur prvotno napisa
    Dali proso sadrži gluten, i dali ga može probati 6-omjesečna beba?
    Ona dosad papa palentu i rižu. s povrtćem.
    hvala
    ne sadrzi, moze se slobodno koristiti od pocetka dohrane nakon 6 mjeseci zivota

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Postoje kukuruzne pahuljice Bebivitine, ima ih za kupit u dm-u.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Perun prvotno napisa
    Pa na vodi! Čak neki proizvođači daju i omjer krupice i vode, a da bi bilo "glatko" treba samo manje krupice ili više vode i kuha se 2-3 min, odnosno, prema preporuci proizvođača.
    Ja čak i za nas tako kuham pa onda tko želi jede s kiselim vrhnjem, a tko želi s mlijekom.
    Znam da pšeničnu krupicu (griz) kuhaju "na mlijeku" i na njoj tako i pakiranju i piše kako se priprema s mlijekom, pa malo čokolade, pa malo cimeta, limunove korice...mislim, poslastica za velike!
    Tenks, tenks. A da koristim 'regularno' kukuruzno brasno sto mi veliki papamo. Ovdje jos nisam cula za kukuruzne pahuljice specijalno nemijenjene bebicama. A cak mi neki i govore da je kukuruz pretezak za bebe ispod godinu dana. :?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja sad prvi put čujem da se palenta kuha na mlijeku, ja to cijeli život jedem na vodi

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja isto.
    cak i ostale kasice od zitarica uglavnom kuhamo na vodi. negdje sam citala da mlijeko plus zitarice uopce nije dobra kombinacija za probavu.
    jedino ako kuham zitarice s kakaom onda mora ici mlijeko, nekako mi ne valja to s vodom.

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

S čime kombinirate proso? Ja sam ga kuhala u vodi, procijedila ga, pa dodala malo mlijeka. P. ga je s gustom pojeo, ali dajte kakve druge kombinacije!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

- kuhano na vodi s bilo kojim vocem
    - s mljevenim orasima, bademima, ljesnjacima
    - s rizinim sladom
    - skuhas kasicu od jabuka pa na njoj skuhas prosene pahuljice

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A cak mi neki i govore da je kukuruz pretezak za bebe ispod godinu dana. :?
    Perun, čuješ ti ovo :shock:

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    a ja sad prvi put čujem da se palenta kuha na mlijeku, ja to cijeli život jedem na vodi
    Ma kuham Mejri na mlijeku pa i ja s njom. Ne pije kravlje pa da ga malo zamazem.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nakon što je Petra pojela proso s mrkvom i korabom, ja sam si napravila proso s malo mlijeka, bananom, suhim grožđicama, malo ribane čokolade i bilo je super.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ahmed i pura: PUN POGODAK. SVE ostale zitarice odbija!

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Krenule smo danas sa dohranom,pa da pitam.
    U 40ml prokuhane vode stavila sam veliku žlicu (kršitelj koda) rižinih pahuljica i izdojila malo svog mlijeka.
    Na moje iznenađenje Lea je navalila ko sivonja :shock:.

1.Da li se te žitarice tako rade? Na kutiji su uputstva samo za adaptirano,pa ne znam.
    2.Da li joj sad sljedećih 5dana samo to dajem ili mogu kombinirati i drugu vrstu riže,pa se to računa pod 5 dana riže,pa onda idemo na povrće npr.?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Iki, koliko si svog mlijeka izdojila? Mene upravo taj detalj ''muči'', ne ide mi baš izdajanje pa ne znam kako da to izvedem, tj. može li ostati samo pomiješano s vodom? Inače, koliko sam ja čula te se rižine pahuljice mogu slobodno miješati sa drugim okusima, posebno s voćnim kašicama. Ja to još nisam isprobala; mi smo ova 2 tjedna dohrane samo na voću, ali sada bih te voćne kašice miješala s rižinim pahuljicama pa sam isto puna pitanja :? .

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Freya,malo sam izdojila,tek toliko da "zamiriši" na poznato

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pitanje na koje nje dosao odgovor, ponavljam . koliko dugo "treniramo" jednu namirnicu. Nedavno sam procitala 3 tjedna, a prakticirala sam sa starijima 5-7 dana :/

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Devotion prvotno napisa
    Pitanje na koje nje dosao odgovor, ponavljam . koliko dugo "treniramo" jednu namirnicu. Nedavno sam procitala 3 tjedna, a prakticirala sam sa starijima 5-7 dana :/
    ? mislim da tri dana za redom, ako se ne pojavi reakcija, znaci prihvaceno

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    U 40ml prokuhane vode stavila sam veliku žlicu (kršitelj koda) rižinih pahuljica i izdojila malo svog mlijeka.
    1.Da li se te žitarice tako rade? Na kutiji su uputstva samo za adaptirano,pa ne znam.
    2.Da li joj sad sljedećih 5dana samo to dajem ili mogu kombinirati i drugu vrstu riže,pa se to računa pod 5 dana riže,pa onda idemo na povrće npr.?
    Ako netko zna ili ima svoje mišljenje, iskustvo,pliz odgovor

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •