Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: jako slabo jede!!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno jako slabo jede!!

dakle i inače ona ne voli baš nešto hranu ali sada u zadnjih 7 dana katasrofalno jede ! sve nešto po 3-4 žlice i gotovo..bili smo kod dr jer sutra putujemo na more a ona kaže da je zbog zubića...dala joj je B-komplex da joj dajem radi apetita.
    više ne znam što joj ponuditi kad sve odbija-meso,povrće,voće...čak i bočicu slabije pije nego inače...
    savjeti su uvijek dobrodošli....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Donna, većina mojih postova se odnosi na problem koji opisuješ.
    Znam kako ti je (moja je 1,5mj starija). Držite se

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moj N. ( 1,5 m. mlađi od tvoje) je zadnjih par dana počeo komplicirat oko papanja, pojede 1/3 od onoga što inače jede i onda udri u plač.

Voćnu kašicu mi pojede cijelu jer jede kad mi jedemo ručak, pa onda papa s nama (on bude u hranilici), pa mu je zanimljivo kako svi mljackamo. Onda sam skontala da kad on jede ručak, nitko mu ne pravi društvo - tako da sad i ja obavezno nešto šnjopam skupa s njim (npr. Nutellu ).

Isto tako primjetila sam da se unervozi kad ga se na bilo koji način sputa - kolica, ogradica, hranilica.. tako kad ga stavim sebi u krilo jede normalno.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

opet sve po starom
    neće ništa!
    ujutro popije adaptirano,za doručak eventualno malo keksolina ili grizolina,ručak-muka živa-neko povrće u kombinaciji s kuhanim mesom,..obožava **** voćni duet i samo to!!
    sve uzme po 3-4 žličice i to je to!vjerovatno je radi zubi ali polako me već to sve jako opterećuje...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda sam ja prenonšalantna, ali moj stav prema tome je: nijedno dijete se nije dobrovoljno nasmrt, ajd dobro, nabolest, izgladnilo, pa ne bude ni tvoje

Ona jede koliko joj treba, kad će osjetiti potrebu da jede više, onda bude!
    I to ti je to

Mi nikad nismo radili problem od toga iako je Leona isto više brljačica nego što zaprav nekaj pojede, ja je pustim na miru, ako neće-neće...vjeruj da njeno malo tijelo zna koliko joj treba

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sve poznato! Nazalost voljela bih reci da se promijenilo na bolje ali kako je stariji (27 mj) sve manje namirnica hoce. Vise ne jede nista osim gluposti kao kesolino, cokolino, malo kruha i ponekad blitvu s krumpirom.
    Nikad nije super jeo ali sam mu mogla uvaliti voce (sto ne jede od 12.mj. prosle godine - uopce), juhu ( od 2.mj. ove godine). Vise ni ne znam sto mu dati. Cak smo probali ne dati mu nista od tih oblizeka pa da ogladni do kraja i pojede neki normalan obrok - znalo je potrajati po dan i pol. Malac ne bi nista jeo! Strah nas je bilo da ce morati na infuziju pa bismo popustili naposlijetku.
    Sad krece u jaslice - tu ce ili plivat ili potonut do kraja :? :?

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Slična situacija! Od samog početka dohrane ne pokazuje veliki interes za hranu,sada ima 22 mjeseca, jedino što voli je voće(naranča,jabuka,kruška) i jogurt, i to je sve. Iako ja ne odustajem,svaki dan mu za ručak kuham povrće sa žitaricama,ali odgovor je loš,eventualno pojede par žličica,i nema stvari koja ga može nagovoriti na otvaranje usta. Kako M.još doji, samo traži svoju čiču, a ostalo ga ne zanima.
    Također,imamo faze potpunog odbijanja hrane(uključujući i voće i jogurt),ali to obično prođe nakon 5,6 dana.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I Matej malo jede i to samo biranu hranu, tako da u vrtiću ne jede ništa što oni nude, osim kruha bez ikakvih namaza i ostalog, eventualno puding ili neku pitu od jabuka koje baš i nije tako često.
    Dođe doma ful iscrpljen jer do 4 sata bi trebao jesti bar tri puta. Jedino što nas izvlači je čokolino kojeg popije ujutro prije nego krenemo.
    Tako smo odlučili da ga dižemo u 14 sati najkasnije, pa brzo jurimo s njim doma da pojede nešto hranjivo. Srećom voli meso i voće, ali naravno samo onako kako mama pripremi inače nema šanse.
    Puno nam pomaže B COMPLEKS od njega dobi apetit, ali kaj to vrijedi kad u vrtiću nema mame koja zna kaj njeno djete voli, pa da to i pripremi.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da li ste B complex dobili na recept (pedijatar) ili je u slobodnoj prodaji. Kako ga dajete?
    Moram nesto poduzeti! :?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

B complex nije na recept, kupi se u ljekarni, klinci uzimaju 1 dnevno 1 žličicu granula, ali svakako prije bilo kakvog počinjanja sa bilo kakvim ljekovima obavezno se savjetovati sa pedijatrom, jer njihov savjet nikad nije naodmet.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pokusaj nesto novo! Ako si joj do sada davala samo kasice i hranila je, probaj skuhati na pari obicno povrce kao mrkvica i grasak, mozda zimsku tikvicu ili nesto sl. i izrezati joj na kockice te staviti ispred nje. Neka sama odluci koliko ce pojesti, i neka se sama hrani. Ako ispocetka ne zna kako uzeti sa prsticima, mozes joj pokazati primjerom. Mozda da joj stavis isto voca kojeg voli, narezana kruska, prepolovljeno grozdje, borovnice, jagode, itd. Moja djeca kad bi ih nesto mucilo, ne bih im nikada davala puno hrane, vec sto vise svjeze i onu hranu koju znam da vec vole. Pa taman to bilo samo mrkvica citav dan.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

dajem ja maloj b komplex ali kao da još ništa nije bolje..
    kad joj dam recimo komadić kruha u ruku ona to ne smatra jelom nego se igra i baca hranu i čeka da joj sama dam u usta!
    sve mora biti smiksano a ponekad i hoće po komadiće recimo kruha i bijelog mesa.slabo ona i popije adaptiranog -ujutro oko 180ml nekada 230 ml i navečr isto tako nekada i manje..
    stvarno više ne znam šta i kako...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imaš li nekoga u blizini da ju hrani da vidiš kako će reagirati na neku drugu osobu?
    Jesi li pokušala da joj par komada hranice (pokoji cvjetić brokule ili par vlakanaca mesa i sl) staviš na tanjurić dok ju hraniš pa da si ona malo uzme prstićima, a onda ti malo hraniš žlicom...
    Jesi li sigurna da ti dijete baš želi tako smiksanu hranu? Pokušaj joj vilicom zgnječkati pa joj daj moguće da je došlo vrijeme da joj tako više odgovara...praviš li frku oko jela sigurno ti neće ništa pojesti (osjetila na svojoj koži), šutnut će ti žličicu rukom, vrtiti glavicom i plakati čim ju počneš hraniti, ažlica se nije niti približila ustima.
    Na tvom mjestu bih najprije pokušala ono prvo - da joj netko drugi nudi hranu pa da vidiš reakciju!
    Javi šta se dešava!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam šta joj kuhaš (držiš li se tablice dohrane...) možda je vrijeme da jelovnik malo osvježiš i uvedeš nešto novo...ne bih htjela lupetati napamet, da sad ne kemijam, ali ako je spremna za neke mliječne prerađevine (sir, jogurt), žumanjak, tjesteninu, domaće šljive koje su sad najslađe, dinje (premda su finije kad je baš vruće jer osvježavaju), korn-fleks (onaj Alnaturin iz dm je bez dodataka...), da li jede ribu, daješ li joj mahune (ima još uvijek mladih mahuna) koje može komadić i prstićima uzeti dok joj daješ varivo...nemoj zamjeriti ako sam nabrojila nešto što nije primjereno dobi, ali otprilike vraćam film pošto su nam djeca male dobne razlike...
    Probaj 7-corn (to je jedini "prašak" kojeg moja djevojčica želi staviti u usta...nikada nisu prolazile one Line...pa da joj tako daš jedan mliječni obrok.
    U vrijeme kad je s adaptiranim mlijekom bio rat (pila je Pre-****) od muke sam joj kupila **** 3 (okus vanilije) ...tada je imala oko 8,5 - 9 mjeseci i nisam smatarala da će joj promjena mlijeka naškoditi (često ćeš pročitatai da to ne valja, ali smatram da se to odnosi na sasvim male, a i nakon svakojakih pokušaja sam se odlučila na to) i mogu ti reći, da je malo bolje pila (mada, ne značajno, ali i količina koju ti navodiš nije tako mala - mjerim po svojoj curici, ali ne znam kolika je tvoja, moja je srednje građe inače)...nakon te krize vratila sam se na Pre-****...
    Možda ima potrebu da joj to adaptirano bude malo drukčijeg okusa (osobno nisam pristalica mješanja keksolina, čokolina i sl. pa da se daje djetetu bočicom - neke mame to rade da malo "osvježe" jelovnik adaptiranog...

Rianea

Početno

Mislim da nitko nije manje jeo nego Leon, katastrofa, ne zelim se vise ni sjecati toga......ali s vremenom je sve doslo na svoje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Rianea, utjesi me - kad je tvoj Leon poceo jesti? Mi s Brunom nikako da se maknemo s tocke. Ako i hoce sto pojesti onda hoce samo slatko (ni to u nekim kolicinama, ali bar hoce otvoriti usta)... Ima 10,7kg i 28 mjeseci.

Rianea

Početno

Citiraj Devotion prvotno napisa
    Rianea, utjesi me - kad je tvoj Leon poceo jesti? Mi s Brunom nikako da se maknemo s tocke. Ako i hoce sto pojesti onda hoce samo slatko (ni to u nekim kolicinama, ali bar hoce otvoriti usta)... Ima 10,7kg i 28 mjeseci.

Osim sto nije htio jesti, i ono malo sto je pojeo ispovracao bi, bez obzira sta god to bilo, slano, slatko itd......sa godinu dana je imao 8 i pol kila.
    Normalno je poceo jesti sa 2 godine otprilike........ako smo mi prezivjeli svatko ce, vjeruj mi.....nista mi nije pomoglo nerviranje, plakanje i sve ostalo jer vise nisam znala sta da radim. Prihvati to i sve ce bito OK.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da stvar bude "gora", sad se vec i u vrticu brinu - krenuo je poc. rujna i apsolutno nista ne jede osim kad su petit beurre keksi, onda ih pojede 2 komada. Visa med. sestra koja brine o zdravlju djece, pozvala me na sastanak kako bismo ?(mozgale zajedno kako i sta) , ne znam ni ja? :? . Vjerojatno cu se obratiti centru za poremecaje hranjenja u Klaicevoj. Ima li tko kakvog iskustva s tim centrom?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da stvar bude "gora", sad se vec i u vrticu brinu - krenuo je poc. rujna i apsolutno nista ne jede osim kad su petit beurre keksi, onda ih pojede 2 komada. Visa med. sestra koja brine o zdravlju djece, pozvala me na sastanak kako bismo ?(mozgale zajedno kako i sta) , ne znam ni ja? :? . Vjerojatno cu se obratiti centru za poremecaje hranjenja u Klaicevoj. Ima li tko kakvog iskustva s tim centrom?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ne zelim strasiti nikoga ali ovo je za mame koje vele: dijete ce jesti kada je gladno.

Da dodam Mejra zna danima ne jesti. Po dvije tri mrvice po danu. Doduse jede voce i povrce. Frisko.

Ima i djece koja se izgladnjuju! Vjerujte mi...

Procitajte malo. Ovo o dojenoj djeci se ne slazem...ima djece koja leze u bolnici i hrane se na cijev...

Failure to thirive:

http://www.hmc.psu.edu/childrens/hea...retothrive.htm

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Procitala sam tekst i cini mi se da se ne odnosi na nas a niti na vecinu djece koju znam a slabo jedu.

Citaj: Problem "nase" djece cesto je izbirljivost u hrani i preferiranju jedne do dvije namirnice, dotle da ako ne dobiju bas tu hranu ne zele nista drugo (i to moze trajati danima!!!!). Zato ja brinem ... Ne mogu mu davati non stop milupine kasice, pudinge, kekse i slicno. A ako ne dobije to - nece nista! Pa se mucim i pokusavam ga "izgladnjeti" kako bi nesto zdravo u sebe stavio!!
    Kad je bio manji, jeo je sve, iako nikad nije bio izjelica, uvijek je bio tezak za jesti, ali je jeo SVE! Gubio je strasno na tezini kad bi se razbolio jer tada nije jeo nista i nije PIO NISTA! A proslu zimu se zaredalo nekoliko viroza, gripa i to se odrazilo na tezini - tj. stagnirao je... Da, sitan je bio s godinu dana a sitan je i sad. Ali mislim da SAD imamo problem, a da ga nismo imali prije godinu dana. 28 mj, 10,7 kg, 90 cm!

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cure evo i ja da vam se pridruzim u klubu "izjelica". Trebam savjete jer mislim da cu poluditi vise.

Da pocnem iz pocetka:
    I. se rodio malo ranije (u 36-tom tjednu) sa 2420 g carskim rezom (ako je bitno-cjelosnom anestezijom). Prvi dan na cici je bio njegov 8-mi dan zivota! Do tada sam se izdajala-jedva 20-30 ml svaka 3 h kad su bile dozvoljene posjete na intenzivnoj njezi. Ni kasnije, doma bas nam nije islo: u prvih mjesec dana je dobio- kod jednog privatnog prdijatra je imao +60 g, a kod drugog +150 g (razlika je zbog nivelacije vaga i ne znam tocan iznos njegove dobijene tezine). Naravno svi su digli prasinu (i mm koji mi je to tad bio velika potpora) kako nemam mlijeka i bla bla. Zna se sta je sljedilo-formula. U pocetku jedva ju je prihvatio (popio bi na sve muke 30 ml i vecinu bljucnuo). No polako se normaliziralo (poslije 4 smenjene formule) otkako su ga dobro iznamucili. A ja kao popce- isplasena i neinformirana pustila druge da odlucuju.

Dohranu smo uveli sa 6 i pol mjeseca. Pocela sam prvo sa zitaricama (rizom i palentom) jer je bio slab. Zatim je dosla mrkvica, tikvica, kruska, jabuka i sljive. No nista nece. Ne da otvoriti usta ni da proba. Ni voce ni povrce. Ni samo vilicom izgnjeceno ni extra izmiksano. Jedna frendica me je savjetovala da probam sa kupovnim kasicama dok ne pocne bar otvarati usta. Ni njih nece. Nece ni lizati sa mog prsta. Ma cim vidi zlicicu vrti glavom u stranu.

Pitam se da nije mozda dobio odbojnost od zlicice od kada sam mu davala vitamin C (uvijek se mrstio od njega)? I sad dalje..sto? Inace pije formulu otprilike 180 ml 4-5 puta dnevno.

Rianea

Početno

Vazno da pije mlijeko, moj nije htio nista....hranjenje je izledalo ovako...na silu otvaranje usta i onda nesto uspijem ubaciti a ako to ne ispovraca - ja presretna. Jedino je htio piti sokove...pa sam mu zato davala guste.

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sokove nikad nisam davala, samo vodu i sad mu podvaljujem cajeka od sljezovog korjena jer mu je nosic pun bestija.
    A ako prode neka zlicica u usta to je samo i jedino pomocu trikova: dam mu da se igra sa bonbonima ili suskavom kesicom za zamrzivac i u trenutku kad je hoce staviti u usta, ja mu podvalim kasicu. Znas ono- macka ceka misa pa tako i ja sa zlicicom do njegove glavice. Nadam se da ovaj metod ne spada u prisilno hranenje :? Jer samo zelim da proba i nesto drugo.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo nas....
    baš danas smo bili na cijepljenju i vaganju jer je mala napunila godinu dana kad ono 8,5 kg !? kaže dr.da je ok ali meni je ona i dalje sitna!
    što se hranjenja tiče ovako sada momentalno stvari stoje
    05.30 - oko 170 ml mlijeka
    10.00 - keksolino(s dukatom 3,8%)
    13.00 - povrće,meso,juhica,kruha
    17.00 - voćni duet
    21.00 - grizolino ( s dukatom)

s tim da je opet sve smiksano...kelj voli jesti,mahune nismo probali,grah ni grašak,a ostalo povrće jede.voće sviježe neće...voli voćni duet pa joj ja napravim moj domaći takav duet-znači breskva u jogurt ili sa sirom ali ne-domaće neće ! pokušam joj dati domaću jabuku s keksom što inače u kašici jede..ali domaće neće!
    ručak još i jede obzirom šta ja sve stavim unutra brokula,karfiol,tikvica,mrkvica,krompira i naravno bijelog mesa ,sve to lijepo skuham-prije na pari a sada onako kao neka juhica i to smiksam i fino papa ..e sad fino? hm ...samo ako ima neku zabavu oko sebe,znači ja ju hranim a MM ju zabavlja sa glupostima i to sad već prtelazi svaku mjeru...ako se neglupiramo ona ne želi jesti ! u slučaju da smo same doma šanse za klopu su vrlo male..osim ako ju ipak nekako ne zabavim dok jede.
    što se tiče da ona sama papa prstićima to za sada ne pali !
    dam ja njoj svašta ali komadić kruha ne smatra klopom nego automatski sve baca !
    od tekućine voli sokić,čajeve slabo i voda joj slabo leži osim što voli kad vidi janu u boci pa joj je fora malo popiti kroz čep..sokić-breskva,marelica,baby c i to je to...
    počela je voljeti LINO-pa kekso,grizo i medolino papa.
    trebala bi više mlijeka piti na dan ali ne želi ...
    u zadnjih tjedan-dva smo probali kravlje mlijeko dukatovo 3,8% i sviđa joj se -nema reakcija,ali ne bi baš ga samo popila...
    ideje i savjeti su naravno dobrodošli !!

Rianea

Početno

Tako sam i ja otprilike radila sa Leonom...samo sto je meni bilo jos gore jer bi on na kraju skoro sve ispovracao.....hvala bogu zato mali Ivano hoce puno papati, ima 3 i pol mjeseca i 7 kg.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •