Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: celijakija

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno celijakija

Htjela bih pozdraviti sve mame i dati im podršku čija djeca boluju od crijevne bolesti zvane celijakija!Ja sam jedna od onih koji su uspješno prebolili tu groznu bolest tako da znate da ima nade. :D :D :D

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala koka, podrska puno znaci, iako kazu svi da ako jednom imas celijakiju-imas je za cijeli zivot. cesto se mijesa sama alergija na gluten (koja s vremenom moze proci) sa celijakijom (koja je dozivotna). ja sam isto cula razne price od ljudi koji su imali celijakiju pa je izlijecili, ali mi je dr. gastroenterolog objasnio o cemu je rijec. oboljeli od celijakije ne smiju uzimati hranu s glutenom i kad se sve povuce, jer je to podloga za stvaranje karcinoma crijeva i masu drugih crijevnih bolesti. ima na portalu dobar tekst o celijakiji.
    bas mi je drago da si se rijesila problema, jer samo onaj koji proba bezglutensku dijetu zna kako je tesko nositi se s time .

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I ja sam to pročitala na portalu o celijakiji o kancerogenim mogućnostima,ali srećom ja još uvijek nemam nikakvih problema.Od svoje šeste godine kad sam prebolila celijakiju jedem normalno svu hranu i onu s glutenom.Mene je najviše bilo strah zbog mojeg djeteta jer je u skoro 80% slučajeva bolest nasljedna.Uglavnom kako moja mama kaže vrlo je važno strogo se držati liječničkih uputa i propisane dijete i trebalo bi kroz neko vrijeme biti sve OK.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Oziljavam dosta staru temu, jer me zanima par detalja koji su navedeni ovdje.

Koka, vidim da pise da si preboljela celijakuju, sto me dosta zbunjuje jer po mojim saznanjima celijakija kada se dijagnosticira, stanje je nepovratno do kraja zivota (zvuci dosta fatalisticki, no uopce ne bih rekla da je kraj svijeta). Meni je dijagnoza postavljena prije godinu i pol, preko krvnih nalaza do potvrde gastropskoskim pregledom, sada sam na bezglutenskoj dijeti i to je to.

Malo sam pretrazila stare teme i vidim da se gluten spominje uglavnom u kontekstu djecije prehrane, no zanimalo bi me ima li na forumu i sadasnjih ili buducih mama koje imaju celijakiju, te da li s tim u vezi od vasih lijecnika dobijate neke posebne napomene prije ili za vrijeme trudnoce u vezi vaseg zdravlja opcenito, kao i u vezi vase djece?

Hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •