Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Koliko čekati s temperaturom prije odlaska doktoru?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Koliko čekati s temperaturom prije odlaska doktoru?

Naime, H je navečer zakurio, ne jako (ovo je dosta subjektivno, jer mu nisam uspjela izmjeriti temperaturu :/ ), cijelu noć je proveo na ciki.

Sad mu se stalno kreće u rasponu od 37-38. Stavila sam mu u 13 sati Lupocet čepić (sirup nije htio progutati), zvala sam upravo MM i veli da mu je isto - nije se poboljšalo, ali niti pogoršalo.

MM veli da idemo k doktoru kad dođem s posla, ja bih još malo pričekala. On, naime, nema drugih simptoma - ne kašlje, ne žali se na grlo ili uhoi nos... nema nekih vanjskih ozljeda.

Da li da idem ili čekam?

Bojim se bezvezne ture antibiotika koja se ovdje po inerciji šiba...

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

koliko se sjećam,
    nama je pedica rekla ako temp. ne pada 3 dana a da nije preko 38.5

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako ne moraš doktoru radi otvaranja bolovanja, možda je bolje još pričekati. Pogotovo ako nema nekih simptoma.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja se ravnam po ovom mirtinom receptu!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bi isto čekala, ali MM odmah leti k doktorici. On se ravna po onoj: sigurno je sigurno. (nemam mu srca reći da to nije baš tako)

Pusa ozdravilica za H.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako ne prelazi 38 i ne skidam mu temp. paracetamolom. Samo oblozi. Čekam tri dana. Osim ako je opće stanje loše.

malenome! A može i tati ako će tako zaboraviti na liječnika

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Karlu je isto takva temp. trajala dva dana,imao je manji apetit i skoro pa nije imao stolicu,bio je okej iako malo njakast.poslije se sve vratilo u normalu.Vjerojatno kakva virozica...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tenks, cure.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Ako ne prelazi 38 i ne skidam mu temp. paracetamolom. Samo oblozi. Čekam tri dana. Osim ako je opće stanje loše.

malenome!
    upravo ovako, najvažnije je pratiti opće stanje djeteta i ne dozvoliti da temperatura ide preko 39 ( febrilne konvulzije !)

Naravno ako ti se čini da je klonuo , inaktivan , ne čekaš tri dana ,odvedeš i ranije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A ono sitno ne potpisuješ

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    A ono sitno ne potpisuješ
    kak si samo skužila bojim se da žena ne shvati krivo

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hm... a da nije neka bakterija kad nema drugih simptoma... (ja pušem na hladno, svog iskustva radi)

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nocas i Ben zakurio, al njemu ide do 40. Dobio je lupocet dva puta spustila mu do 38 i onda je super.
    Nema ni B drugih simptoma, sve je ok, kad se tura digne pospan je i zali se na glavobolju...
    Vidjet cu kako ce se dalje razvijati.

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Luka je jučer povratio i dobio temperaturu 38,5. Danas je maksimalna bila 39,3, a cijeli dan nije pala ispod 38. Lupocet čepić mu skine temperaturu jedva do 38,5, a strah me je dati Voltaren jer mu je zadnji put kad sam mu ga dala tempertaura pala sa 40 na 36,5 i to u samo sat vremena (što nije to malo prenaglo!!!!!!!!). Pedijatrica kaže da je viroza i neka ga ne silim jesti, nego da mu samo nudim piti. Ovo je prvi put da je toliko buban da cijeli dan samo leži i ništa neće papat.

(

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ben je zavrsio na zaraznoj, ima gnojnu anginu
    Ja sma s malim doma i cekam da se vrate.

Početno

Ajoj Amalthea i ajoj, ajoj Nika...
    Drz'te se, mislimo na vas.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Temperatura

Ja bih ipak išla kod pedijatrice,jer može npr.biti urinarni infekt ili neki drugi bakterijski infekt,pa da uz to nema nikakvih drugih simptoma-nadam se da nije.Ako ti se baš ne čeka kod ped možeš i sama odrediti leukocite u laboratoriju-mislim da se plača 20-tak kuna iz prstića i ako su leukociti u granici normale ili malo poviše vjerojatno je viroza,ali ipak ja svoje uvijek vodim...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam nakon dva dana temperature koja je sa cepicom spadala do 38.5 ( inace mu je bila od 39-40) odvela malog doktoru. Nije imao nikakve simptome i bilo mi je sumnjivo te sam insistirala na pregledu( inace ovdje preporucuju da nakon tri dana ukoliko temperatura ne spada odvedes dijete doktoru), te je i pregledan i imao je visok CRP sto je ukazivalo na bakteriju te je odmah dobio antibiotik ( inace ovdje ne daju antibiotik tako lako). Cim je primio prvu dozu isti dan je temperatura pocela spadati i nakon dva dana skroz nestala. :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fabijanu je pravilo = čim zakuri, opće stanje loše.
    Prvo doca nazovem na telefon, opišem simptome, pa se posavjetujemo, na koncu i dođemo.

Zakurio je noćas, popodne bili kod doca, upaljeno grlo, pun čvorića. Začepljen nos i kašlje. Antibiotici.

I sad ima 39, stavila mu Lupocet čepić, Ibuprofen sirup dala popodne, no nije djelovao.

Koliko god bio jadan i cviljast, uvijek nađe snage za bacat obloge sa sebe i to, na žalost, ne pali kod nas.

Amalthea, Nika ozdravilice šaljem.

Goge, slično je Fabijanu bilo lani, za prvi rođendan, enterovirus ga je oslabio, povraćanje, proljev, visoka temperatura. Svakako ustraj u davanju tekućine, žličicu po žličicu.
    Javi kako je Luka.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nakon što je cijelu noć kurio luđački, bili smo ujutro kod pedice. Upala krajnika. Amoxil.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ribica mala, pusa .

B je jucer dobio pikicu penicilina, cekaju ga jos dvije. Noc je bila koma, nikada do sada nije bilo tak strasno. Mislila sam da ce mu se glava razletiti, kako ga je bolila, a gorio je strasno.

Sada je vec super.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    Ribica mala, pusa .

B je jucer dobio pikicu penicilina, cekaju ga jos dvije. Noc je bila koma, nikada do sada nije bilo tak strasno. Mislila sam da ce mu se glava razletiti, kako ga je bolila, a gorio je strasno.

Sada je vec super.
    je li u bolnici ili je doma?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

doma smo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ozdravilica Hrvoju i Benu!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kikićima poljubac-nek brzo ozdrave !

Što se tiče pitanja iz naslova-naše je pravilo da nakon dana s temperaturom preko 38,5 (koju tek onda snižavamo) idemo u privatni labos, napravi CRP, ako je veći od 8, na pregled u doktorice, ako nije-kući!
    To pravilo smo naučili u suradnji s našim pedijatricama, a rekle su mi da minimalno 6-8 sati treba proći od pojavljivanja visoke temperature da CRP ukaže na proces.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM je jučer bio kod pedijatrice s Anjom jer je kurila i bolio ju je trbuh i (ne mogu vjerovati) poslala ih je na vađenje krvi. Samo je viroza i nije dobila ništa. Danas je već super :D

Rahela manje kašlje, ali je zato danas ujutro počeo Aleksandar. Možda se izvuče

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajoj Amalthea, Nika ,
    Poslid nek se Aleks izvuče

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sunce napisa:
    Goge, slično je Fabijanu bilo lani, za prvi rođendan, enterovirus ga je oslabio, povraćanje, proljev, visoka temperatura. Svakako ustraj u davanju tekućine, žličicu po žličicu.
    Javi kako je Luka. (ne znam citirat - još se učim)

Sunce, danas je imao 37,4, dobro je jeo i jako je bio živahan. Sada mi je mm javio da Luka nema temperaturu. :D Hvala na savjetu i brizi!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puse ozdravilice svim kurećim kikićima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •