Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: da li je moguce u hr izbjeci cijepljenje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno da li je moguce u hr izbjeci cijepljenje

da li je na neku foru u hr dozvoljeno i moguce upisat u skolu dijete koje nije skroz cijepljeno (mama ne zeli cijepiti zbog konzervansa u cjepivima)

koja je procedura da se to trajno odbije

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U RH je skola obavezna i moraju upisati dijete bilo ono cijepljeno il necijepljeno.

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Osim ako dijete prima neku terapiju i nesmije primit nikakvo cijepivo,kao što je u našem slučaju.Ali zato morate imati napismeno od dr,

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u RH je i cijepljen je obavezno, pa se neki ne obaziru previše na to.

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Osim ako dijete prima neku terapiju i nesmije primit nikakvo cijepivo,kao što je u našem slučaju.Ali zato morate imati napismeno od dr,

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Marta., paše ti posjećati na zakonske obveze kad obvezuju druge (školu da upiše dijete)
    A ne paše ti sjetiti ih se kada obvezuju tebe (da cijepiš dijete).

uzgred, obaveza cijepljenja ne obvezuje samo tebe, vbeć i doktore i cijeli zdravstveni sustav.

A ti im onemogućavaš da odrade svoju obavezu.
    Kao cigo koji školskom sustavu onemogućuje da mu školuje dijete prema zakonu, jer je poslao dijete da bosonogo prosi na križanjima najprometnijih cesta u gradu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Priznajem, Ciganka sam stara...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: da li je moguce u hr izbjeci cijepljenje

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    da li je na neku foru u hr dozvoljeno i moguce upisat u skolu dijete koje nije skroz cijepljeno (mama ne zeli cijepiti zbog konzervansa u cjepivima)

koja je procedura da se to trajno odbije
    sve je moguće....
    Kao što Davor kaže, platiš kaznu za necijepljenje i to su dobro uloženi novci.

(kaj misliš. koliko dana mora mali cigo prositi da plati kaznu koju njegovi roditelji moraju platiti jer ne ide u školu?)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel neko stvarno zna postupak kak ne zatrovat dijete, kome platit, kako

koliko mi veli frendica opce nisu dostupni podaci o sastojcima, o side effects

kak mujica po obicaju pise o svojoj viziji svijeta a to nije bilo pitanje molim moderatorice da uklone taj postic

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jednostavno izbjegavaš cijepljenje... bolestan je, imao jučer temperaturu, smisli alergije itd. Nemoj direktno nikome reći da nećeš cijepiti jer su dužni raditi prijavu - i nikome nemoj ništa plaćati. Možda mujici da ode na odmor, ali to off...

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

jel neko stvarno zna postupak kak ne zatrovat dijete, kome platit
    Platit što?

Nije istina, piše u uputi o lijeku (leaflet).

kak mujica po obicaju pise o svojoj viziji svijeta a to nije bilo pitanje molim moderatorice da uklone taj postic
    Mujica piše o cijepljnju kako je to u RH službeno, zakonski. Vizioniranjima si daju oduška neki drugi.

molim moderatorice da uklone taj postic
    Pravilima foruma puno je bliže ključanje topica.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i mene zanima što bi se točno plaćalo?

mi smo nakon svakog cjepljena od pedijatra dobili uputu o lijeku u kojem su i sastojci i nuspojave.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam malo citala nas zakon u kom je regulisano i vakcinisanje i nisam bas razumela da je obaveza roditelja da dete bude vakcinisano, nego da je dr u obavezi.
    Kad se potisemo da odbijamo vakcinu u tom trenutku, valjda oslobadjamo dr odgovornosti i prenosimo je na sebe.
    Nisam shvatila ni kako ide to sankcionisanje. (nije mi materija, ni zastita javnog zdravlja ni zakoni, pa ja to mogu svakako da protumacim)

Mi se jos uvek nismo susreli ni sa vrticem ni sa skolom, pa me zanima kako to ide ako dete ostane nepotpuno vakcinisano.

Volela bih da cujem neko iskustvo.
    Moze i na pp, ako nije za forum.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kli kli, moj mali je delimicno vakcinisan,
    u vrtic smo isli privatni,
    te nam nikakve papire nisu trazili.
    trenutno ne ide nigde, niti ce,
    dok ne budem obavezna upisati ga u predskolsko.
    ocekujem da ce tada insistirati na vakcinisanju
    ali za neke vakcine ce biti prestar.
    ostavila sam za tada rasmisljati o tome sta cu i kako.
    posto je osnovna skola obavezna, mora se upisati.
    vakcinacija je ipak izborna.
    na kraju, ja sam dobila ono sto sam htela,
    a to je izbegavanje ili maksimalno odlaganje vakcina.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nas je pedica trežila da potpišemo da nećemi cijepiti i radila prijavu. U RH je 2.000 kn kazna, ali mislim da nitko to zapravo nije platio. Živimo u banana državi pa i to ne funkcionira. Trebao bi biti problem za vrtić, ali za školu ne.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tvoja frendica se uopće nije potrudila informirati. Da je, onda joj ovo sigurno ne bi promaklo: http://www.imz.hr/proizvodi.htm
    jer do toga se vrlo jednostavno dođe. Uguglaš imunološki zavod, i to ispadne van. Sva cjepiva, njihovi sastojci, indikacije, kontraindikacije, nuspojave... nema šta nema.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da ako ne zelis cijepiiti dijete vozis onako kako mislis da treba, pa onda kad vrijeme dodje vidis sto ce se desiti...
    mislim da ne moses platiti da te oslobode obaveze ciuepljenja, ali te mogu kazniti, vjerojatno novcano, tako da se lijepo opustis i cekas da stigne...(osim ako sistem nije korumpiran ?!)

inace sto se tice sastojaka i nezeljnim efektima cjepiva, ne stoji bas da su sakrivebi i nepoznati, kao i svaki lijek i cjepivo ima svoju pratecu deklasraciju od proizvodjaca, sa sastojcima, nuspojavama, kontraindikacijama, itd, samo sto se obicno roditeljima ne predocavaju ti papiri, ali ima na internetu, ako je jedan od siroko upotrebljavanih cjepiva, kao npr priorix. naravno moze se biti sumnjicav prema deklaraciji od proizvodjaca...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •