da li je na neku foru u hr dozvoljeno i moguce upisat u skolu dijete koje nije skroz cijepljeno (mama ne zeli cijepiti zbog konzervansa u cjepivima)
koja je procedura da se to trajno odbije
da li je na neku foru u hr dozvoljeno i moguce upisat u skolu dijete koje nije skroz cijepljeno (mama ne zeli cijepiti zbog konzervansa u cjepivima)
koja je procedura da se to trajno odbije
U RH je skola obavezna i moraju upisati dijete bilo ono cijepljeno il necijepljeno.
Osim ako dijete prima neku terapiju i nesmije primit nikakvo cijepivo,kao što je u našem slučaju.Ali zato morate imati napismeno od dr,
u RH je i cijepljen je obavezno, pa se neki ne obaziru previše na to.
Osim ako dijete prima neku terapiju i nesmije primit nikakvo cijepivo,kao što je u našem slučaju.Ali zato morate imati napismeno od dr,
Marta., paše ti posjećati na zakonske obveze kad obvezuju druge (školu da upiše dijete)
A ne paše ti sjetiti ih se kada obvezuju tebe (da cijepiš dijete).
uzgred, obaveza cijepljenja ne obvezuje samo tebe, vbeć i doktore i cijeli zdravstveni sustav.
A ti im onemogućavaš da odrade svoju obavezu.
Kao cigo koji školskom sustavu onemogućuje da mu školuje dijete prema zakonu, jer je poslao dijete da bosonogo prosi na križanjima najprometnijih cesta u gradu.
sve je moguće....stray_cat prvotno napisa
Kao što Davor kaže, platiš kaznu za necijepljenje i to su dobro uloženi novci.
(kaj misliš. koliko dana mora mali cigo prositi da plati kaznu koju njegovi roditelji moraju platiti jer ne ide u školu?)
jel neko stvarno zna postupak kak ne zatrovat dijete, kome platit, kako
koliko mi veli frendica opce nisu dostupni podaci o sastojcima, o side effects
kak mujica po obicaju pise o svojoj viziji svijeta a to nije bilo pitanje molim moderatorice da uklone taj postic
Jednostavno izbjegavaš cijepljenje... bolestan je, imao jučer temperaturu, smisli alergije itd. Nemoj direktno nikome reći da nećeš cijepiti jer su dužni raditi prijavu - i nikome nemoj ništa plaćati. Možda mujici da ode na odmor, ali to off...
Platit što?stray_cat prvotno napisa
Nije istina, piše u uputi o lijeku (leaflet).stray_cat prvotno napisa
Mujica piše o cijepljnju kako je to u RH službeno, zakonski. Vizioniranjima si daju oduška neki drugi.stray_cat prvotno napisa
Pravilima foruma puno je bliže ključanje topica.stray_cat prvotno napisa
i mene zanima što bi se točno plaćalo?stray_cat prvotno napisa
mi smo nakon svakog cjepljena od pedijatra dobili uputu o lijeku u kojem su i sastojci i nuspojave.
Ja sam malo citala nas zakon u kom je regulisano i vakcinisanje i nisam bas razumela da je obaveza roditelja da dete bude vakcinisano, nego da je dr u obavezi.
Kad se potisemo da odbijamo vakcinu u tom trenutku, valjda oslobadjamo dr odgovornosti i prenosimo je na sebe.
Nisam shvatila ni kako ide to sankcionisanje. (nije mi materija, ni zastita javnog zdravlja ni zakoni, pa ja to mogu svakako da protumacim)
Mi se jos uvek nismo susreli ni sa vrticem ni sa skolom, pa me zanima kako to ide ako dete ostane nepotpuno vakcinisano.
Volela bih da cujem neko iskustvo.
Moze i na pp, ako nije za forum.
kli kli, moj mali je delimicno vakcinisan,
u vrtic smo isli privatni,
te nam nikakve papire nisu trazili.
trenutno ne ide nigde, niti ce,
dok ne budem obavezna upisati ga u predskolsko.
ocekujem da ce tada insistirati na vakcinisanju
ali za neke vakcine ce biti prestar.
ostavila sam za tada rasmisljati o tome sta cu i kako.
posto je osnovna skola obavezna, mora se upisati.
vakcinacija je ipak izborna.
na kraju, ja sam dobila ono sto sam htela,
a to je izbegavanje ili maksimalno odlaganje vakcina.
Nas je pedica trežila da potpišemo da nećemi cijepiti i radila prijavu. U RH je 2.000 kn kazna, ali mislim da nitko to zapravo nije platio. Živimo u banana državi pa i to ne funkcionira. Trebao bi biti problem za vrtić, ali za školu ne.
Tvoja frendica se uopće nije potrudila informirati. Da je, onda joj ovo sigurno ne bi promaklo: http://www.imz.hr/proizvodi.htmstray_cat prvotno napisa
jer do toga se vrlo jednostavno dođe. Uguglaš imunološki zavod, i to ispadne van. Sva cjepiva, njihovi sastojci, indikacije, kontraindikacije, nuspojave... nema šta nema.
mislim da ako ne zelis cijepiiti dijete vozis onako kako mislis da treba, pa onda kad vrijeme dodje vidis sto ce se desiti...jel neko stvarno zna postupak kak ne zatrovat dijete, kome platit, kako
koliko mi veli frendica opce nisu dostupni podaci o sastojcima, o side effects
mislim da ne moses platiti da te oslobode obaveze ciuepljenja, ali te mogu kazniti, vjerojatno novcano, tako da se lijepo opustis i cekas da stigne...(osim ako sistem nije korumpiran ?!)
inace sto se tice sastojaka i nezeljnim efektima cjepiva, ne stoji bas da su sakrivebi i nepoznati, kao i svaki lijek i cjepivo ima svoju pratecu deklasraciju od proizvodjaca, sa sastojcima, nuspojavama, kontraindikacijama, itd, samo sto se obicno roditeljima ne predocavaju ti papiri, ali ima na internetu, ako je jedan od siroko upotrebljavanih cjepiva, kao npr priorix. naravno moze se biti sumnjicav prema deklaraciji od proizvodjaca...