Evo mene opet, ovaj put da se malo požalim na odnos u Klaićevoj

Kako je u međuvremenu s Andrejem bilo sve u redu, profesor nije više spominjao ortopedske cipele, a nama je ostala doznaka (ovjerena), dali smo mu napraviti nove cipele kod Valeka (stare je već izderao i prerastao). Za Valeka smo se odlučili jer nam je sestra Vera rekla da su "klasične" ortopedske cipele vrlo neudobne i neprikladne, i da je bolje da mu kupimo neke obične cipele iz kojih ćemo vaditi uložak. Pa kad smo već imali doznaku, mislili smo da je bolje dati napraviti cipele po mjeri i na doznaku, nego da ih plaćamo sami.
Problem br. 1: nakon što su cipele bile gotove, morali smo sami ići s doznakom u Klaićevu da nam ovjere funkcionalnost (za ovo sam stvarno prvi put čula, a i sama sam puno nosila ortopedske cipele i uloške i svašta - nikad nisam morala dvaput ovjeravati doznaku)
Problem br. 2: u Klaićevoj, tko god bi nas vidio s doznakom i cipelama napravljenima kod Valeka, samo što nisu vikali "apage, satana" i tjerali nas od sebe (sestre, doktorica) i da neće ni razgovarati o tome bez profesora (koji je, naravno, neuhvatljiv). I tako smo došli danas tamo u vrijeme ambulante, čekali preko sat vremena, a gospon profesor nas nije ni pogledao, samo je po sestri vratio papire natrag i rekao da te cipele ne valjaju i da neće ovjeriti doznaku.
U redu, on ima pravo misliti o Valekovim cipelama što već misli, ali mogao nam je a) na pregledu reći da moramo cipele raditi kod toga i toga, odnosno zašto ne smijemo koristiti nekog proizvođača), b) barem nama osobno objasniti zašto te cipele nisu dobre, i što na njima ne valja.
Ovako, ne mogu se oteti dojmu da oni te cipele ne priznaju "iz principa" (zato što imaju neke svoje interne sukobe), a na kraju sve preko naših leđa. Znam da je gužva, ali radi se o dvije minute razgovora, što nam je mogao posvetiti i usput na hodniku!
Mi ćemo, na kraju, te cipele ipak sami platiti. A doznaka je ostala kod sestre. I sestra nam je savjetovala da ipak damo napraviti i "prave" ortopedske cipele, i to s argumentom "da ne ulazimo u sukob s profesorom, jer ipak ćemo još dolaziti na kontrole tamo, pa da ne bude nezgodno"!
Nakon svega toga, dođe mi da promijenim liječnika. Sreća da je Andrej stvarno dobro, da su mu, po svemu sudeći, potrebne još samo povremene kontrole, i da od svega toga još ništa ne razumije...