Ja ne mogu. Meni je to nevjerojatno.
Evo priče.
Moja dobra prijateljica rodila je svoju curicu 7.9.2004. i dojila ju je do dobi od 14 mjeseci, against all odds!
Naime, ona nije bila niti malo educirana o tome kako dijenje funkcionira i ostalim stvarima (ma, kakve Rode, ona za vas nije ni čula) osim onoga što je čula od svoje mame, bake i možda ostalih rođakinja. Početak dojenja prošao jojje bez zastoja, upala, ragada i ostalih divota. Malenu je u pravilu dojila samo u ležećem položaju, i to na sljedeći način: 20 minuta dojenja, prematanje, zatim opet 20 minuta dojenja. Ne znam jedino je li dojila na zahtjev ili kad je ona mislila da bi9 dijete moglo biti gladno.
Svojoj curici davala je u ljetnim mjesecima piti vode ili čaja iz bočice, kaže "bude ti inače žedna". Kad mi je davala "savjete" o prehrani nakon što sam ja rodila, veli "sa 3 mjeseca buš već počela sa sokićima:shock:, sa 4 s voćnim kašicama... što znači da je i ona tako radila. Ajme meni.
I još jedan "zlatan savjet" koji mi je dala bio je "slušaj si mamu svoju, ona je tebe podigla, i dobro si ispala, kaj ne?"
Kako je ona usprkos tome svemu uspjela održati dojenje 14 mjeseci, is totally beyond me.
(Naravno, ja za savjete ne pitam ni svoju mamu, ni MD-ovu mamu, ni rođakinje ni bake, jer da to radim, već odavno bi mazala bradavice s acidi borici i slične p***arije. Zato imam ovaj forum i portal)

)
Odgovori s citatom
,kad su nastali problemi u bolnici iskopo je i rode i sos telefone i znao više od mene u par dana zahvaljujući forumu.
.