Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: dobili smo ortopedske uloške...

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno dobili smo ortopedske uloške...

Dakle, napokon smo dobili ortopedske uloske, no sad moram kupiti kako mi se cini bar 2 boja vece papuce i cipele.
    I ciciban i bambi i sve ove ostale koje sam gledala imaju anatomski ulozak a ja nemam ideju gdje jos da kupim kvalitetnu cipelu i papucu a da nema taj ulozak, tacnije jastucic.

Ima li jos mama cija su djeca nosila ortopedske uloske? Kakva su vam iskustva?

I ipak nas ceka pregled neuropedijatra
    Necu ni da mislim sta ako tek sad ustanove da nesto nije ok s neuroloske strane :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koliko znam, sva dječja obuća radi se s tim anatomskim jastučićem. Preporučila bih ti da jednostavno izvadiš taj jastučić (treba ga "oguliti", da se to, nije masakriranje nove cipele ) i staviš vaše uloške. Mi smo tako Andreju vadili jastučić iz prvih Ciciban šlapica (on ne smije imati nikakav jastučić), i odlično je funkcioniralo.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

tanja a cime ste ga ogulili?
    meni to izgleda bas kao masakr novih cipela koje i ovako platis papreno skupo

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam prije kupovala chicco cipelice i one su imale uložak koji se vadi, nadam se da je i sad tako.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    tanja a cime ste ga ogulili?
    meni to izgleda bas kao masakr novih cipela koje i ovako platis papreno skupo
    Ma gle, nije to baš takav masakr. Trebaš samo pažljivo prstima odignuti gornji sloj (odlijepiti) i prstima oguliti onaj jastučić koji dođe s unutarnje strane svoda (dakle, ne guliš cijelu tabanicu, već samo taj jastučić - to ti je samo komad zalijepljene gume). Kad ga oguliš, vratiš gornji sloj natrag i poravnaš. I gotova stvar.
    Mi smo to radili samo na Ciciban papučicama, druge cipele koje je nosio bile su po mjeri i bez tog jastučića. Ali ako se bojiš sama, odnesi nekom postolaru da ti to napravi, to stvarno nije velik posao.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma nije velik posao.
    Nama vise odgovaraju bambi jer su malo mekse od cicibana, pa kontam da mogu samo skalpelom odsjeci taj jastucic.

Bas cu veceras detaljno da vidim na ovim cipelicama koje sad nosi.
    I mora cijeli dan biti u papucama stim uloscima a vani u cipelama.

Kolege naposlu mi govore da ako ima uloske da mi nije bitna kakva je cipela.
    Da moze i onda s pijace. :shock: A ja sam se zgrozila na taj komentar.
    Nekako mislim da je osnova imati dobru i kvalitetnu cipelu, bez obzira sto ide dodatno ulozak u nju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nekako mislim da je osnova imati dobru i kvalitetnu cipelu, bez obzira sto ide dodatno ulozak u nju.
    Bogme ja sam alergična na ovakve izjave još iz osnovne škole.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Bogme ja sam alergična na ovakve izjave još iz osnovne škole.
    i ja sam

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

možda one sa pijace jesu dobre za mene, ali za dinu jok (zbog takvog stava meni poznanici znaju reći i da pretjerujem but who cares ) Njojza ja sam dini prošle zime kupila u chiccu super cipele a uložci im se vade, tako da pogledaš, a kupila sam ih u gradu tamo niže parkinga kod hotela Europe, u merkatoru nemaju neki izbor valjda im mala radnja

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nas mali decko nosi uloske. Kupili smo mu Bambi cipelice vece za jedan broj, izvadili njihiv defaultni ulozak i onda stavili nase ortopedske. Malo ga je zuljalo dva tri dana ali je sada sve u redu!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je ortoped koji je izradio uloske rekao da moze u bilo koje cipelice koje imaju pojacanu petu. Ja sam jako zadovoljna froddo obucom koju kupujem u Astri. Ima i papa za obdaniste. Kod njih je ulozak zaljepljen, ali se da lako odlijepiti. Pape su 27 KM, cipelice zavisno od modela od 35 nadalje. I pape i cipele njihove imaju pojacan dio za petu. Eto!

I njojza - dobro si prosla, mogli su te savjetovati da uzmes kod kineza [/b]

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Majo, pa jesi ti živa?
    Kako je Džanko - bananko?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

eh sorry Njojza možda je ovo OT ali kao i malo je povezano...kada bih npr. ja dinu trebala odvesti kod ortopeda na kontrolu...bili smo dva puta kod gavrankapetanovića zbog kukova i rekao je kada skroz prohoda, ali ja ga još nisam vodila. Da li bi trebala :? izvinite ali morala sam pitati sve se bojim da šta nepredvidim

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Froddo papučice su dosta široke i velike, pa ih je poželjno probati prije kupovine ako dijete ima užu nogicu. Izgleda da su u Zg njihove cipelice dvostruko i više skuplje nego u Sa :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Off topic @ apricot - super som, evo hocu da se javim na podforum o 2003. godistu

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kad sam dosla kuci i probala na cipelama i papucama izvaditi ulozak, prosto me je bilo sramota sto sam ista pitala
    pa ovi ulosci ce vade ko od sale

hvala vam ljudi

bera: ako je dr rekao da dodjete, onda idi
    majo: pogledacu i te u astri, nisam mu do sada u zimala nista osim cicicibana i bambija. F ima dosta usku nogziti sta je najbolje pa cemo traziti sta je najbolje

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: dobili smo ortopedske uloške...

Dakle, napokon smo dobili ortopedske uloske, no sad moram kupiti kako mi se cini bar 2 boja vece papuce i cipele.
    I ciciban i bambi i sve ove ostale koje sam gledala imaju anatomski ulozak a ja nemam ideju gdje jos da kupim kvalitetnu cipelu i papucu a da nema taj ulozak, tacnije jastucic.

Ima li jos mama cija su djeca nosila ortopedske uloske? Kakva su vam iskustva?

I ipak nas ceka pregled neuropedijatra
    Necu ni da mislim sta ako tek sad ustanove da nesto nije ok s neuroloske strane :/
    ja sam nekad kao dijete redovno isla u tadasnju Neretvu na pregled stopala, a tamo sam dobijala i uloske, te one smijesne cipele.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •