Imam jedno pitanjce - zanimaju me vaša iskustva. Poznajem dvije osobe koje su prestale dojiti jer im je "mlijeko slabo". Navodno nije bilo problema u količini nego eto u kvaliteti. Bebe su sisale ok, mlijeka je bilo ali bebe nisu dobivale na težini pa im je rečeno (od strane pedijatra) da uvedu adaptirano. Drugim riječima baj baj dojenje. Jedna je starija ženska - to se desilo pred desetak godina, a druga je današnja mlada majka. Pedijatar nije isti što bi značilo da se praksa nije promijenila. Pitam dakle - postoji li "slabo mlijeko" ili "samo vodenasto mlijeko"? Ako ne postoji zašto pedijatri daju takve savjete? Je li netko imao sličan problem i kako ga je riješio?

Odgovori s citatom
) kada izdoje malo mlijeka pa vide da je kao voda, a ne izdoje dojku do kraja, misle kako im je mlijeko slabo.
) odustala bi garant. Nikad neću zaboraviti dan kad sam pumpajući cijeli dan (doslovce non-stop) uspjela izdojiti svega 20 ml. Najvažnije je NE ODUSTATI ali to je nešto što ti nitko od "stručnjaka" neće reći. Samo u stilu "dodaj mu navečer da duže spava", "gladan je, nemaš mlijeka tako to biva", "razmak među podojima mora biti 3 h". Nitko ali baš nitko od "stručnih" mi nije govorio o stimulaciji bradavica, ručnom masiranju, smirenju i odmaranju, stavljanju što češće na prsa... TO SAM SVE DOZNALA OD RODA - to je sramota!! (ne za Rode nego one koji bi to trebali znati i primjenjivati u praksi)