Vid![]()
Ovu rečenicu sam, čini mi se, već spominjala, no sad mi je, u vrtićkom kontekstu, posebno slatka: dolazim ja u vrtić po njih dvije, a J. se ponosno okrene cijeloj grupi i teti i kaže: ja sad idem cicat![]()
Vid![]()
Ovu rečenicu sam, čini mi se, već spominjala, no sad mi je, u vrtićkom kontekstu, posebno slatka: dolazim ja u vrtić po njih dvije, a J. se ponosno okrene cijeloj grupi i teti i kaže: ja sad idem cicat![]()
Vid je meni zakon![]()
Neko vece u krevetu govorim ja Vidu: "Slusaj, nemoj me po noci buditi za sisu. Ja bih spavala, noc je za spavanje!"
A on sve klima glavom na sisi i na kraju pusti i kaze dobro.
I onda, u pola noci trese me mala rucica i kaze meni moj Videk: "Mama! Oprosti! Ja bih sisao."![]()
Kaže danas Marin djedu: Dida idemo spavati.
Dida: Idemo.
Marin: Dat' ćeš mi ciku?
Dida je konačno ostao bez teksta.
Vodenjak prvotno napisa
![]()
![]()
da mi je i to bilo vidjeti!!!!
AjmeVodenjak prvotno napisa
![]()
strašan je!
kako je netko već napisao,ovdje se dođem nasmijati do suza![]()
![]()
mi smo prešli u vašu skupinu,ali nemamo još govornih sposobnosti,ali kad krenu,jedva čekam reakcije!
za sada dobivam samo smješkanje i natezanje za majicu!
hvala vam na ovom topicu!![]()
![]()
klinci su zakom!
Nije biser jer A. baš nije pričljiv ali me je njegova gesta totalno raznježila:
Nakon mog povratka s posla nas dvoje se znamo smjestiti u fotelju i onda je naše vrijeme za užitak.
I tako sisa A. prekjučer, kad odjednom ispruži rukicu prema mojoj glavi i pomiluje me.
Nakon toga me par puta poljubio u obraz i nastavio sa sisanjem.
Ja sam bila totalno![]()
Moju Slatkicu u zadnje vrijeme fascinira kak krava ima puuuuno titi, čak četiri. Nakon toga, napravi žalosnu facu i kaže da mama nema puno, samo dvije titi (naravno, to sve priča svojim jezikom - a to je prvi slog svake riječi).
Danas se Vid sprema leci, sjedi na krevetu i igra se vlakicem. Ja legnem kraj njega i izvadim siku, a on ce iznenadjeno: "Oooo, ceka me sisica!"
meni je najbolje kako droian gleda na moju cicu kao na indviduu.
pa kad ja kazem 'idem ja van', on veli 'ide i cica van'. ili 'evo mene doma', a on 'i cica je doma'![]()
jednu vecer lezimo mi u krevetu, a on broji: mama, tata, dodo, cica!
Kada mijenjamo sike - u razmjeni vrlo često kažem : Može druga, ali prvo pusa " i onda je cmoknem...sinoć traži drugu siku i bunovna i u polusnu veli " Djuga..neću pusu.."
Dolazim sinoć doma, L. sjedi na kahlici i samo čuje ključeve i vrata. MM ga pita: "Tko to stiže doma?", a on odgovara: "Cica!"![]()
mama sanja prvotno napisa
![]()
zvuci poznto![]()
danas mm kaze dorianu da on ima cicu, al nema mlijeka. a droian na to: cica strgana
dobro da nije rekao da nema baterije![]()
jer obicno mu kazemo da nesto ne radi jer je strgano il nema baterije
Dorian![]()
Dorian![]()
jutros smo imali neke majstore u stanu.Naja se taman probudila i ja je držim u naručju-nije još dojila za dobro jutro .
Majstor mi nešto objašnjava a ona :"Ovu DAA ...ovu NEE..ovu da,ovu ne ..." i pokazuje na lijevu pa na desnu i smijulji se..![]()
a majstor :shock:
Jutros molim Vida da pusti sisu da mogu na wc. I pusti on nakon nagovaranja, ja namjestam majicu i kazem: "To je moja sisa, ja odlucujem." A kaze Videk: "To je NASA."
nije baš biser, ali jucer je margita progovorila svoju prvu proširenu rečenicu u životu. i to vrlo pristojnu za jednu 19mjesecnjuakinju :D
a rekla je:
"mama kikiti moim te"
Prije spavanja, dnevnog ili noćnog, Ela uvijek ciki najprije prvu ciku , kaže ''daj mi ovu, levu'' (uvijek fula stranu) pa joj nakon cikanja da pusu i kaže ''cikice, ne zaboravi napraviti mlijeka za poslije''... onda mi kaže ''daj sad mama drugu'' i njoj kaže isto (ako ne zaspi) a jučer je nakon druge rekla ''dobro da nemaš tri i četri cike''![]()
Žica ona neki dan i kažem joj ja: Ma ajde, poslije ćeš sisati.
Kaže ona: Mogu samo vidjeti cicu?i proviri mi u majicu i odmah navali
![]()
Danas u kazalištu me pita i kažem joj ja: Evo gotovo je pa ćemo sad van.
A ona: A mogu samo vidjeti?
![]()
![]()
veli mi mm da je dorian danas konstatirao da tata nema mlijeka u cici jer mu je cica stara![]()
Moje su 'strgane' zato kaj su razdvojene... Gleda između njih i pokazuje prstićima gdje su 'strgane'
Dugo su bile Velika tatina i Zelena
Molim Novija da mi pomogne i posiki siku u kojoj imam viska mleka pa me boli, i on mi to ucini, mada prebrzo odustane po mom misljenju. Ja ga pitam zasto nije sikio jos, a on mi kaze:
"Moj mali mozak ne moze da podnese toliko mleka!"![]()
Prije par dana curke i ja u trgovini kućnim ljubimcima, proučavamo zečeve, zamorce, miševe, ribice, papige i ostale živine. Flora je htjela vidjeti gornji red akvarija, pa sam je uzela u naručje, da bi mi mala brzinom svjetlosti gurnula ruku u dekolte, punim dlanom zgrabila cicu i oduševljeno rekla:
- Koja krasna cica!
![]()
(Na sreću, cijela stvar se odigrala u inozemstvu, a budući da se nitko nije okrenuo ni nacerio, pretpostavljam da nas prisutni životinjoljupci nisu razumjeli.)
Na ovom topiku se uvijek nasmijem do suza.
Ovo nije biser, al mi je bilo jako smiješno: jučer ujutro se moja 16-mjesečna curica probudila sama u našem velikom krevetu (ja sam bila u dnevnom) i zove (umjesto "mama", kao obično): "Cicaaaaa"
danas hodamo ilicom i prodemo pokraj ducana donjeg rublja. sve lutke (naravno) u grudnjacima. L ih gleda i prokomentira onako za sebe "njam njam"
Rikavamcuckalica prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
Da mi je to bilo vidjeti.
mi smo prije desetak dana definitivno prestali, ne trazi da se zakaci ali kad se spremamo za spavanje cesto spominje cicu
juce: prva cica, druga cica, treca cica
veceras: ovo je cica, mala cica (hvala sine)
MM se je htio malo maziti s Mihovilom i govori mu : daj mi malo, daj mi malo (mislaći na zagrljaj). Mihovil ga je mrtvo hladno pogledao i rekao : ali tata pa ne mogu ti ja dati malo, vidiš kako imam male sike!
MM je ostao :? , a ja sam odvalila.
igra se dorian danas s nekim medvjedicima, mama, tata i beba medo. i veli sad idu spavati, i sjeti se: a prvo mali malo cica![]()
i stavi ga kod mame mede i digne joj haljinicu![]()
jučer je domi pokušavao dati cicija našem patuljastom kuniću![]()
inače, oboje se rastope od miline kada vide kako dupin, maca itd. papa cicija
Leila se ovaj vikend cijelo popodne zabavljala vadeci moje grudnjake iz ladice, izvukla bi jedan stavila na sebe smijuljila se i govorila 'cica, cica' i klimala potvrdno glavom, onda ga baci iza sebe, pa uzme slijedeci i sve ispocetka ... kad sve povadi onda ih istim postupkom vraca natrag, ali izraz lica mi je neponovljiv, zaljubljivoblagoteleci![]()
L. je jedno vrijeme imala fiksaciju na auto. morala je sisati U autu.
mama ja bi sisala.
evo L. sad smo doma pa ces doma sisati.
neeeee (rasturanje AS) necemo doma!!! ocemo u autu sisati.
i tako mi stojimo u garazi, na parkiralistu, gdje god, i L. sisa u autu.
sad je nova fiksacija- vrtic.
mama....sisala!
ok, sad cu stati pa ces sisati.
neeeeee (rastura AS) necemo stati.
nego L. sta cemo?
u vuticu!
i tako u vrticu sisa.
i jedan dan na putu iz vrtica doma, negdje na pola puta vikne L. NE! mama! sisati u vuticu! vatiti se sisati u vuticu!![]()
naravno, nismo se vracali.
iako je to sisanje srk, dva, rijetko vise (ima maaalo meka), ali nama jako bitno![]()
![]()
da to ne radi i sa pisanjem rekla bi da s luda
(necu doma piskiti...ocemo u lisce...ocemo u kanalizaciju...ocemo u travu....)
juce sam ju cula kako guta, bas je fino gutala, valjda je sisa bla punija nego nace (danas ju cak osjetim :/ ) i nakon sisanja veli ona "mmmmmm fiiino mamino meko" i osmijeh od uha do uha.
a bas sam ga liznula neki dan- uf slano!
mi s dorianom jako cesto igramo s figuricima ili auticima() neke dijaloge, i to bude najcesce 'bok, kak si, kaj radis, idemo na ljulje'
i ja njega danas ujutro probam nagovorit da se s malim medvjedicima tako igramo, jer sam ga htjela skinut s cice nakon polusatnog knjavanja s istom u ustima, i pocnem ja s jednim medvjedicem 'bok, kak si', a drugi mi odgovara: 'bok, idemo na CICE'![]()
..............................
za vrijeme rucka zovem ga da ide jesti.
on veli necu papati.
a ja: a zasto neces?',
on: ja imam cicu![]()
![]()
a poslije rucka je sjeo na bicikl i veli 'idem na biciklu u sobu na cicanje' 8)
Čitam sinoć L. slikovnicu "Čemu služi mama, čemu služi tata", ritualno prije spavanja, kad odjednom pokaže prstom na mamu iz slikovnice i viče: "Cica, cica!"
E da, i u zadnje vrijeme kad traži cicu, frajer određuje i mjesto za cicanje. Ode do fotelje, stolca, trosjeda, bracinog kreveta... gdje mu se već taj tren dopadne i kaže: "Tu, tu!". I nema šanse da ga nagovorim da cicamo negdje drugdje![]()
.
ovo isto radi i moja mara. tu, tu i nema majcimama sanja prvotno napisa
![]()
Jel ti to nama pokušavaš nešto reći?leonisa prvotno napisa
![]()
A tako i J žica i u autu pa joj ja objašnjavam da će doma, da ne možemo sad...
I ovo piškenje :?
Parkiramo ispred zgrade i hoće tu piškiti, neće doma. Pa je skinem nek se popiški na parkingu. Onda L viče: I ja bih, mama!
E pa ona pričeka do doma. Toliko može![]()
da, pije ga manje od 400ml dnevno LOLAnci prvotno napisa
zapravo, doslo je vrijeme za weaning milk
Anci prvotno napisa
![]()
![]()
uveli smo dojenje kad dodjem po nju u vrtic kao "rutina". cinm se da je to i najefektivnije. ako ne i jedino efikasno.
medaDorian je presladak!!!
sjecam se kad su poceli ti dijalozi. i skoljki od ljetos. a sad smo na zivotinjama. srecom, svi su ssavci. pa i delfin![]()
dorian ima obicaj kad ide cicat drzat nekakvi auto u ruci, ili jos bolje u obje ruke, i onda s tim vozit po mojoj cici![]()
i jucer on dohvati umjesto onih malih autica neki poveci dzip, koji mu je pao na lice u jednom trenutku. ja ga podragam po tom mjestu gdje ga je udario, dam mu pusu i mislim si da je time sve rjeseno, i nastavim po svom, mislit si o necem. najedanput osjetim kako me dorian zgrabio svom snagom za korijen kose i povukao. pogledam ga :shock:
a on malo ljutito naredi 'mama, pusu'
![]()
L daje igrackama jest na zlicu al cicu ne da
ja je pitam hoce li dat malo cice macki, a ona me pogleda, zagrli ih i kaze "moue" (moje). skrtica mala
![]()
![]()
Lea se skoro godinu dana spusta niz tobogan po mojij sisi (mslim, radi se o velikom toboganu koj ukljucuje i rame i vrat i nadlakticu...i sisu)- njena 2 prsta su necije nogice (kako cije, zavisi o trenutku) koje se spustaju niz "konanan" dok ona sisa![]()