Stranica 17 od 18 PrviPrvi ... 715161718 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 862

Tema: Produženo dojenje i biseri klinaca

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mozda nema veze sa dojenjem ali

Jucer nas dvije sjednemo rucati, ja na sebi imam neku rastegnutu frotirnu haljinu (ono za po doma sto bi rekli) i ona me zica da i njoj obucem neku haljinu. Iskopam neku prvu koja mi je upala pod ruku i obucem je. Konacno sjednemo za stol jedna na suprot druge. I digne zlicu sa tanjura i onda se zabulji u mene i u plac:
    'Hocu ja takve vejike cice i hajinu aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    ja sam jos maja i imam maje cice
    hocu vejikeee aaaaaaaaaaaaaaaaaa'

...

Nedavno vodimo razgovor o tome kako se ona rodila i ona meni objasnjava:
    'Prvo sam bija maja maja (pokazuje prsticima) i onda sam spavala tu u cici (pokazuje prstom na meni), a onda sam se spustila u tbuh (pokazuje na moj pupak) i plivala u crvenom moru i onda sam se SAMA rodila.
    I onda me mama uzela ninanana (pokazuje rukama nunanje) i dala mi cicu.'

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa Vidi poruku
    'Prvo sam bija maja maja (pokazuje prsticima) i onda sam spavala tu u cici (pokazuje prstom na meni), a onda sam se spustila u tbuh (pokazuje na moj pupak) i plivala u crvenom moru i onda sam se SAMA rodila.
    I onda me mama uzela ninanana (pokazuje rukama nunanje) i dala mi cicu.'
    Ovo je stvarno preslatko.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nakon jutarnjeg preštekavanja sa jedne na drugu cicu,meni bude dosta pa kažem A da je dosta za sada i da se dižemo iz kreveta,a on meni "daj cicike mama,još samo mavo da ju čuvam i da zgijem meko"! Osim toga,pokušavam ousvojiti "molim i hvala",pa isto tako ujutro kad se probudi viče "daj mu cicike mama...movim te(ili hvala-ovisi kakav je dan)!

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mom cicku se bliže 3 1/2 a još voli cikat,a ja bi to pomalo odviknula( imamo pokušaja,ali bezuspješnih)
    Kako voli sve vrste mljeka-tako doma uvjek imamo rižino,kravlje, kozje ponekad zobeno i rijetko sojino.
    Tako mu ja jedan dan nudim skora sva nabrojana da izabere-
    ja;ajde koje ti je najfinije mlijeko
    on odgovara ko iz topa
    s;maminoo

Ili kad sam pokušala zmuljat da ide kod bake spavat u Zagreb-koji jako voli.Ili kad ona kod nas spava
    Ja;budeš s bakom u krevetu spavao
    nakon promišljanja
    S;ne,tamo nema cike

a kad smo se dogovorili da više ne cika-nakon što legnemo ide mic po mi .kao samo se hoče naslonit na mene,a kako zbog njega imam takvu obleku za spavanje da lako dođe do cice lagano je otkrije kao ja ne kužim i onda samo stavi usta bez cicanja i čeka dali ču se "probudit" ja kažem mmm a on se nasmije lagano i umiljato a jel mogu malo,samo minuticu ili kaže; ovako (i pokaže kao tri puta kao da povuče)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vid ne sisa vise, ali jucer mi je ujutro uletio u krevet i poljubio grudi da budu sretne uz komentar: "Mlijeko iz sike je kao poljubac."

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ni mi ne sisamo odavno /10 mjeseci/ , ali svaki put kad prođem u grudnjaku ili bez ona mora dati sikama pusu i onda pita - jesu sad jako sretne ?

Jučer se i prištekala na sisu, ali ne zna tehniku- zaboravila..pa je onda na kraju držala prislonjen obraz,a one velike plave oči koje gledaju..naime, bila je bez mame par dana pa traži utjehu

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

često imamo raspravu doma i u javnosti i pred onima koji ne odobravaju što ga dojim sa 2,5 godine. i svi zašute kad on kaže:
    'ja mojam cicati da najastem vejik do obaka! i budem zdav! ja mojam cicat to je fino.' i onda nabaci osmijeh za oskara i trepeće očima
    Posljednje uređivanje od tropical : 19.11.2010. at 12:14

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj tropical prvotno napisa Vidi poruku
    često imamo raspravu doma i u javnosti i pred onima koji ne odobravaju što ga dojim sa 2,5 godine. i svi zašute kad on kaže:
    'ja mojam cicati da najastem vejik do obaka! i budem zdav! ja mojam cicat to je fino.' i onda nabaci osmijeh za oskara i trepeće očima
    aaaaaa

moj ne prica tako puno ali sigurno misli isto jer njegovoj sreci nema kraja kad ugleda 'sa'
    (tako on zove siku)

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

razlika od pola godine čini se mala ali je dovoljna za brbljanje

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    "Mlijeko iz sike je kao poljubac."
    Preslatko!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

"Mama ja volim sike, vencacu se sa sikama"

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    "Mama ja volim sike, vencacu se sa sikama"

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

uh, dosla sam s citanjem do neke sedme stranice, moram ostaviti nesto i za drugi dan

Ova tema je predobra, tako sam se iskreno nasmijala!!! Nadam se da ce i moj djecak postati cicobiser jednog dana kad progovori

Dajte nam jos bisera!!!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Prvo što ujutro čujem je: "Dođi mami, dođi mami, dođi mami..." U prijevodu - mama, otvori oči i uzmi me k sebi! zatim slijedi: "Kocaj jeću" - iliti... Otkopčaj veću da se mogu kretati. A potom slijedi skok na mene, široki osmjeh i molba/zapovijed: "Mama daj satku". Nakon prvih gutljaja slijedi zapovijed: "Daj puuuuuno satke", što znači da želi obje ko na pladnju da se može "prešetavati" s jedne na drugu.

Pitam ju neki dan: Hoćeš li još sisati ili ćeš se samo mazuljkiti. Ona se zamisli i, ne puštajući bradavicu, promumlja....Juca se mazi!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sedim na krevetu, ona se igra, i onda zaleti ka meni i pravo na sise, da ih grli i ljubi. Već mi je toga malo preko glave, pa joj kažem: ovde me gledaj (pokazujem na lice), ja sam ovde, tvoja mama, pusti sise, gledaj u mene. A ona će na to: ti si moja mama, a sike su mi tetke! Ja volim svoje tetke, cmok, cmok....

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

vissnja, zakon

Moj ciconja još nije propričao, ali kad traži ciku onda ima poseban pokret jezikom (kao kad oponaša puricu, da vam dočaram )... neki dan dok sam bila na poslu, preko telefona me tražio, odvalila sam se od smijeha

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja starija (Lira) čeka seku neki dan da se naciki i razgovara za to vrijeme s tatom, a on joj objašnjava da seka Zana mora cikiti jer je mala još, a da je kasnije Lirin red za cikanje. Lira kaže A-haaaa! takvim tonom da smo MM i ja popadali od smijeha. Onda opet ona nešto hoda po sobi i dođe do mene i Zane koja ciki i veli: Volim i seku i ciku!
    Sad je skužila da i ona ima cike, a budući da dojim tandem i njoj je malo imati jednu bebu na ciki, pa nosi dvije .

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja cura(29mj) još sisa i nekidan čitava ponosna zove tata,tata i pokazuje siku i govori: Tata,ovdi mlika ima!
    Kako sam se tada rastopila

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Na iznenađenje djete pušta ciku rano ujutro nakon 2min,što inače nije opcija pa da je neznam što-no pošto je mali brbljavac pa se morao izrazit o svojim osječajima

Tu i tamo je prošao koji auto jer je još rano i to je to što ja čujem i idemo dalje spavat no njega nešto iritira pa; JOOjj kag bi ja tog kokta speko u juhi

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj ssss prvotno napisa Vidi poruku
    JOOjj kag bi ja tog kokta speko u juhi

moj sisavac priča samo sebi razumljivim jezikom, pa nema verbalnih bisera. Ali kako radim svaki drugi dan po 12 sati, onda kad sam doma ne ispušta me iz vida. Zapravo, mene još i bi,ali cice nikako!

I onda trčkara okolo, igra se, jede, gnjavi braću...ali svako malo dolazi i viče mama,am-am, pa se na jednu prišteka,a drugu lovi da ne pobjegne. Pa se prešaltava s jedne na drugu, a kad pokušavam sakopčati grudnjak, samo mi,ne prekidajući sauganje, odmakne ruku i s cicom u ustima me pogleda onako,ispod oka i nasmije se najslađe na svijetu

pita ga jučer stariji brat Kako kažeš mama? a on pogleda u mom smjeru i ko' iz topa:am-am! i umre od smijeha

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

1. Ja: Lira, što je bolje: čokolada ili cika?
    Lira: Cika!!!
    Ja: Koga voliš više, tatu ili ciku?
    Lira: Ciku!!!
    A tata je ostao u čudu od šoka!!!

2. Dojim mlađu curku Zanu u krevetu, a Lira već pospana i umorna viče: Mama, vrati mi tu ciku moju!!! Dofuraj mi ciku!!!!

3. Mlađa curka (Zana) je sad isto počela kod tate tražiti jel ima u ciki kod njega mlijeka!!!

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne sikimo odavno (prestali ljetos) i nakon toga nije pokazivao nikakvog afiniteta prema mom torzu , do u nazad par mjeseci kad me jako voli vidjeti u vešu i nasloniti obraz na dekolte. Neko jutro se spremam, i on traži da se sagnem do njega, malo se nasloni pa ode. U to mi priskoči MM i šapne "i ja bih malo" , a mali dotrči natrag, opet me vuče dole, nasloni se i izazivački pozove "babo!" (2,5 godine, već zna sve muške folove)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

SS odvaljujem, Namik je baš frajer

A Nađa je za rođendan poželela, pre nego što je ugasila svećice: da pijem mleko iz sike do škole, i noću i danju....

Pre neki dan mi kaže: mama ako mi pročitaš još ovu priču biću zauvek tvoja devojčica i zauvek ću piti mleko iz sike

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Pre neki dan mi kaže: mama ako mi pročitaš još ovu priču biću zauvek tvoja devojčica i zauvek ću piti mleko iz sike
    Šteta što odrastanje većinom izbriše ove fenomenalne pregovaračke sposobnosti

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Danas mi lupka ručicama po prsima dok ga oblačim, i kaže: "Cic satka!" (cica je slatka

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Opet moja starija sisalica Lira ima provale:

Mama: imaš lijepe cike! (tepa mi)

Volim ciku najviše na svijetu!!! Da se rastopiš...

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj G. prije sisanja neki dan krenuo da će uhvatit bradavicu i onda stane i kaže: "Ima nos cic!" (da sisa ima nos )

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

He he, klinci su sjajni!
    I mi imamo stalno bisera. U posljednje vrijeme tata prije spavanja pusu mora dati Maši, mami i pipi (siki).
    Večeras je sika morala gledati kako Maša kaki, provjeravati je l' tumbi. Ma, igrokaze moram izvoditi.
    Budući da ima karijes bočice (iako na bočicu nikad ništa nije pila, prije je karijes sike jer se ne odvaja od nje ni noću), jedinice su joj malo oštre pa moramo paziti kako uhvati siku jer me inače gricne. Neku večer nije htjela prati zube, ona pospana, ja umorna, nikako da se smiri pa nezgodno uhvati siku, ja viknem da me boli, a ona: Ide Mata pati dube da pipu ne boji. (Ide Maša prati zube da siku ne boli).

Prije mjesec dana smo bile u bašči i naiđem na uginulog guštera. Ono, valjda je taj tren uginuo, možda je ispao nekoj ptici iz kljuna. Budući da znam da će rijetko biti prilike da vidi guštera u živo, zovem ju i pokažem. No, rekla sam joj da je gušter uginuo jer bi inače trčao i bježao. Ovaj je umro. I kao, baš je jadan, bla bla... što ćemo s njim, a ona meni: Mama da duteju am pipe (Mama da gušteru papati sike). Odvalila sam od smijeha.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

He he, klinci su sjajni!
    I mi imamo stalno bisera. U posljednje vrijeme tata prije spavanja pusu mora dati Maši, mami i pipi (siki).
    Večeras je sika morala gledati kako Maša kaki, provjeravati je l' tumbi. Ma, igrokaze moram izvoditi.
    Budući da ima karijes bočice (iako na bočicu nikad ništa nije pila, prije je karijes sike jer se ne odvaja od nje ni noću), jedinice su joj malo oštre pa moramo paziti kako uhvati siku jer me inače gricne. Neku večer nije htjela prati zube, ona pospana, ja umorna, nikako da se smiri pa nezgodno uhvati siku, ja viknem da me boli, a ona: Ide Mata pati dube da pipu ne boji. (Ide Maša prati zube da siku ne boli).

Prije mjesec dana smo bile u bašči i naiđem na uginulog guštera. Ono, valjda je taj tren uginuo, možda je ispao nekoj ptici iz kljuna. Budući da znam da će rijetko biti prilike da vidi guštera u živo, zovem ju i pokažem. No, rekla sam joj da je gušter uginuo jer bi inače trčao i bježao. Ovaj je umro. I kao, baš je jadan, bla bla... što ćemo s njim, a ona meni: Mama da duteju am pipe (Mama da gušteru papati sike). Odvalila sam od smijeha.

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

SikaPika ovo s gušterom je za poludit !!!

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

d je neki dan izjavio da nije cicao stoooooo godina
    a prošla je tek jedna

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj buby prvotno napisa Vidi poruku
    d je neki dan izjavio da nije cicao stoooooo godina
    a prošla je tek jedna
    legendo moja

a ja u zadnje vrijeme dojim i dinosaure

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa Vidi poruku
    l
    a ja u zadnje vrijeme dojim i dinosaure
    Možda ožive kao i dutej, hahahahaha.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Duna(2,4) svako malo nadeva mojim sikama druga imena: prvo je leva bila mama a desna foka, pa sledeće nedelje jedna je bila ptica a druga pticino mladunče, sada je jedna "mama mečka" a druga malo meče. Kad traži da sisa, prvo dobro posiki iz jedne, a onda se sa drugom malo poćaska:"Siso, jesi prala ruke? Siso, hoćeš da večeraš? Siso, da ti nešto pevam? Siso, tako si nežna! Siso, ja tebe volim, a ti mene?" Pri tom, ona tako čisto priča, kao matora, pa sve ovo bude još smešnije
    Kada smo kod kuće ona zna da dođe i žica svaki čas, no ja nisam baš svaki put raspoložena za njena prištekavanja pa joj kažem-beži bre, kakva sad sisa?? Na to će ona:"Molim te mama daj mi malo sikica". Ja je opet iskuliram a ona kaže:"Ali tako sam te leeepo zamolila..."
    Ponekad i Pika traži moje mleko, ali ne zna da izvuče usnama, nego širom otvori svoja usta a ja joj direkt izdojim. Svaki put kaže:"Mama, tvoje mleko je 100 puta bolje od tatinog!"

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

MarikaPIka

A na ovo lijepo sam te zamolila, kaže meni Maša, kad ne upali mama daj pipe, onda kaže mama, mojim pipe!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Meni Jona veli, mama nek me ziza zove papati

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Luka cica samo ujutro (dogovorno)
    i žica me jedno popodne, i ja ne dam
    - ali žedan saaaam...
    ja reko, za žeđ se pije voda ili sok
    - al ja bi mlijeko...
    pa imaš mlijeko u frižideru
    - allliiii ja bi toplo

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ajme šta su dobri! Marika pa na dalje!

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Starijeg kad je bio preko 2 i pol g nakon što je tražio sis pitam:"Pa jel ti nije već dosta, jel nisi već velik?" na što je on rekao da mu dam, jer on bi još malo. I, tako par minuta mi se zavrtili s istim pitanjima s moje strane i istim odgovorima s njegove strane i na kraju on već nestrpljiv kaže:"Ma daj mi tu lijevu i nećemo se više raspravljat!"

Na kraju je dojio do 3g i 3mj.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj June prvotno napisa
    Ma daj mi tu lijevu i nećemo se više raspravljat!"
    pregenijalno

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Luka se još uvijek ne da
    Danas je izjavio da zakaj on smije samo malo (cica samo ujutro), jel nebi bilo lijepo da je jedna njegova, a jedna sekina
    I nakon toga ga pitam do kad on misli cicat, hoće li prestat sad iza rođendana (uvijek je odgovor da će prestati kad naraste veliki ko tata )
    a danas veli - prestat ću, kad i seka tak naraste da se ne moram sagnuti do nje

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

M. lista "Kralja lavova" i izvodi igrokaz-monolog-improvizaciju (sve uloge izvodi sama, a najvise se identificira s Simbom lavicem).
    Odjednom prekida samu sebe: -Sike!!!- i odmah nastavlja s igrokazom:
    -Zar si ogladnio?-upitala je Pumba.
    -Ne-rekao je Simba.
    -Jesi li ozednio?-upitao je Timon.
    -Ne,-kaze Simba- osikio sam.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

U razgovoru s MM-om spomenem Rode, a M. se vazno nadovezuje: -
    Rode donose bebe! (vidila u crticu).
    -Stvarno?- kazem, -a je li tebe onda donijela roda ili si bila u maminom pupi?
    -Ja sam bila u siki!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

lunja,

u posljednje vrijeme svaku večer moram izmišljati da nema sika pa onda pita gdje su, a ja izmišljam - ostavili ih kod bake, ispale s bicikla, upale u WC..., onda se ona kao rastuži pa dođe i grli ih i viče ti su, tu su...

neki dan joj kupili malu lutkicu Snjeguljicei 7 patuljaka, Snjeguljičina se bluza i suknja mogu skinuti i kad ono, S. ima sike... i pita mene Maša zašto Snjeguljica ima sike, a ja kažem da ona nije curica nego djevojka i da će i ona imati sike kad naraste
    Maša: Neću imati sike
    ja: pa kako ćeš hraniti svoje dijete
    Maša: koje dijete?
    ja: pa svoju bebu, i ja sam tebe hranila mlijekom iz sika, samo si to papala
    Maša: nisi me hranila, samo si me mazila

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hehe...evo da i ja podijelim zadnji biser. Tuširamo se L. i ja i veli ona meni - i ja imam "titije" (naš naziv za cice) i kad budem velika narasle mi budu i kuglice :D

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

predobra tema. ja dojim tek 3 mj (jer tolko i ima mala mišica) ali obožavam to vrijeme - toliko sam oduševljena time da stalno govorim mužu da bi ju voljela dojiti barem 3 godine.
    ono malo ujutro prije posla i navečer prije spavanja...
    od čitavog majčinstva dojenje me najviše oduševilo i najviše me ispunjava. roditi je bilo fenomenalno, nositi to dijete, sada ga gledati kako raste, baviti se njime ali dojenje je nešto posebno, nešto toliko duboko između nas dvije.
    ne želim ni pomisliti da tome dolazi kraj, onda fala Bogu imaš još jedno pa još jedno...

najčudnjie mi je kad se sjetim priča mladih mama: joj nikako nemoj da ti zaspi na cici (zašto, ima li bolji način??? ) pa tome mora doći kraj kako ćeš onda uspavati dijete?
    kao da postoji neka nevidljiva granica iz koje više nemamo cice

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Rima (2,5) mi se uvali u krilo, prikopča se i dojenje potraje duže nego obično. Nakon nekog vremena pitam je ima li još mlijeka, a ona spremno odgovara: "Ima kave i soka!"

Drugom prilikom u sličnoj situaciji glasno se zauzima za svoja prava: "Mama, nema više mlijeka! Natoči mi još!!!"

Što reći, osjećam se kao samoposlužni automat!

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moj mali rodjak (5-6 god) pocne nabrajat: "ja sam strucnjak za gormite, dinosaure, ..."
    pitaju onda njegovog mladjeg brata (2-3 god) za sto je on strucnjak. On malo razmisli pa kaze: "Ja sam strucnjak za sise!"

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

genijalna tema...
    evo našeg bisera: N (26mj) danas nađe sekin fotić i vrlo stručno ga upali. ja ju pitam: ćeš mamu slikati? a ona na to: ciki sikat! cikija bi slikala, mamu ko šljivi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •