Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Veličina želuca

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Veličina želuca

http://www.lalecheleague.org/FAQ/colostrum.html

Stomach capacity of the newborn

When mothers hear that colostrum is measurable in teaspoons rather than ounces, they often wonder if that can really be enough for their babies. The short answer is that colostrum is the only food healthy, full-term babies need. The following is an explanation:

A 1 day old baby's stomach capacity is about 5-7 ml, or about the size of a marble. Interestingly, researchers have found that the day-old newborn's stomach does not stretch to hold more. Since the walls of the newborn's stomach stays firm, extra milk is most often expelled (spit up). Your colostrum is just the right amount for your baby's first feedings!

By day 3, the newborn's stomach capacity has grown to about 0.75-1 oz, or about the size of a "shooter" marble. Small, frequent feedings assure that your baby takes in all the milk he needs.

Around day 7, the newborn's stomach capacity is now about 1.5-2 oz, or about the size of a ping-pong ball. Continued frequent feeding will assure that your baby takes in all the milk he needs, and your milk production meets his demands.

Na linku su i sličice. Zgodno za pogledati.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo je jako zgodno za usporediti sa praksom neonatologa u hrvata.
    Kako ono? 1. dan 10 ml, 2. dan 20 ml, 3. dan 30 ml itd...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ili ti drugi dan kad dodjes po bebu u djecju sobu, sestra slavodobitno preda dijete musavo od (kršitelj koda)a i kaze ti: evo mama, popio je 90 pa ste sad mirni!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja na radionici ovo i slikovito pokazujem, prije sam koristila plodove raznih velicina, ali skuzila nedavno da je bolje kupiti tri vrecice bombona u razlicitim velicinama, a poslije radionice intimno slavlje. ja i vrecice u haustoru.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    ili ti drugi dan kad dodjes po bebu u djecju sobu, sestra slavodobitno preda dijete musavo od (kršitelj koda)a i kaze ti: evo mama, popio je 90 pa ste sad mirni!

kako su darežljivi
    u Zadru dobiju 5-10 ml

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ja na radionici ovo i slikovito pokazujem, prije sam koristila plodove raznih velicina, ali skuzila nedavno da je bolje kupiti tri vrecice bombona u razlicitim velicinama, a poslije radionice intimno slavlje. ja i vrecice u haustoru.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •