Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Da li ga je opekla meduza?

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Da li ga je opekla meduza?

Jutros smo rano otišli na kupanje i stavila sam Grgu u njegov kolut i brčkali smo se u plićaku.Bio je vesel i nasmijan kao uvijek.
    Onda sam ga krenula izvadit i malo probrčkat onako uz mene.
    Čim sam ga izvadila primjetila sam da su mu nogice crvene pa smo krenuli van da to pogledam.
    Bilo je grozno.Na par mjesta mu je bilo onako bijelo,nepravilnog oblika,kao mjesto uboda.Bilo je takvih mjesta jedno 3,4 veća kao novčić i puno malih sitnih i bila su skroz bijela.A sve ostalo područje je bilo skroz crveno.I to nogice i malo po guzi,tj. onaj dio koji je bio pod vodom.
    Bili smo u panici i već se skoro počeli spremat na hitnu,ali pošto je mm bio sa mnom rekao je da malo vidimo kako će bit.
    I tako je nakon nekih pola sata počelo crvenilo blijedit i ubrzo se sve povuklo,skupa sa plikovima.
    I sad mu je super.Mislim,bilo je i tada,on nije nikako reagirao,osim što je u čudu gledao kada smo mi zabrinuto gledali po njemu.
    Je li moguće da je to bila meduza?
    Šta bi drugo moglo bit?
    Jel ima tko slično iskustvo,da nije nešto ozbiljnije?Možda bi ga ipak trebalo vodit doktoru?MM kaže da ne kad mu nije ništa.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ne znam, mislim da bi ga peklo. ali sljedeći puta neće škoditi, takvi otrovi su termolabilni i toplina ih ubija, pa ako nemate ništa uza se toplo, stvarno probajte Michael Douglas metodu (popiškiti se po tom mjestu), ili zagrijati na motoru vodu, ako ste u čamcu ...
    isto vrijedi za ubod ose, pčele i slično, možete zagrijati upaljačem nož i lagano pritisnuti pa maknuti, pritisnuti, pa maknuti-pazi, ovo jako peče :shock: mm je poludio kad sam mu stavila ugrijani nož, od tad sam to radi

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam bila poprilično starija od tvog bebača kad me opekla meduza, ali bome je bilo vriske da me se čulo po cijelom mjestu. Tako da vjerujem da nije to bilo u pitanju.

(Ja još i sad imam ožiljak od te gadure. )

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Od meduza najčešće ostane trajan ožiljak. Mislim da ukoliko bi bila riječ o meduzi i površina 1X1cm izuzetno pekla. E sad, gdje ste se kupali? da nisu bile kakve fekalijice?

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Hvala na odgovorima cure!
    Ma i mi smo mislili da bi se ipak plakao da je meduza,jer to jako peče.
    Ali,baš je izgledalo kao da je meduza.Ili kao da su ga mravi ugrizli (mene su jednom oni žuti).Ali di bi ga u vodi.A i to bi ga peklo i svrbilo grozno.
    Izgledalo je grozno,ali je brzo prošlo.
    Samo me zanima kaj je to uopće bilo,zato i pitam ako netko ima ideju.
    Sad me strah sutra ujutro ga okupat u moru.
    A kupa se svaki dan ujutro i predvečer na istom mjestu i do sada nije bilo nikakve reakcije.A i ima još dosta dječice tu,čak i mlađe od njega.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja isto mislim da to nije bila meduza.
    Zato kaj ja od toga imam traume iz djetinjstva.
    Imala sam oko 7,8 god i igrala se u plićaku. Kad me ugrizla meduza toliko me zapeklo da sam je ja u onom šoku i boli s rukom bacila u more. Ugrizla me na bok i sjećam se ko danas da sam tjedan dana ležala u krevetu i nisam se mogla pomaknuti od boli.A danas imam ožiljak koji izgleda kao nakupnina strija.

Tak da ne brineš, samo uživajte na moru!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja se sjećam da je jedno ljeto kad sam bila mala, bila je najezda meduza, doslovno ih je bilo puno more. Ja i sestra smo se posvađale i ona me gurnula u more u cijelo jato meduza (grrrr ), znam da su me opekle i da je malo boljelo, ali ne baš tako strašno. Kasnije smo mi djeca te meduze vadili rukama i stavljali ih na sunce i gledali kako se tope , ne sjećam se da je bolilo jer da je ne bismo to radili, valjda.. i nemam nikakve ožiljke od njih.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Ja sam bila poprilično starija od tvog bebača kad me opekla meduza, ali bome je bilo vriske da me se čulo po cijelom mjestu. Tako da vjerujem da nije to bilo u pitanju.

(Ja još i sad imam ožiljak od te gadure. )
    Ne mogu vjerovati, ista stvar. Imala sam 3 godine, meduza mi se zakeljila za ruku, ja sam instinktivno digla ruku iz vode i udarila meduzu, ona se probušila, voda je iscurila, a meduza je ostala zaljepljena za moju ruku, brrrrr...
    Sjećam se svojeg urlikanja, a i dan danas imam ožiljak.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Oj Bobaibeba sigurno nije meduza jer kao što je već napisano to pečeeeeeeee...
    Ali cijeli taj Ninski zaljev meni djeluje prljavo za poluditi. Naselilo se puno vikendaša a kanalizacija? Kupamo se i mi, da ne misliš da ja sad tu nešto pišem i pametujem, ali preporučam tuširanje nakon kupanja čim prije..
    Ajde, drago mi je da je sve ok!

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Danas smo definitivno utvrdili od čega mu se to događa,pa da vam kažem.
    To mu se pojavljuje samo kad ga kupamo u kolutu.
    I to nije bilo odmah,prvih par dana nije bilo ništa a onda je valjda ta plastika počela reagirat nekako sa soli ili suncem pa mu to ne paše.
    Ne znam ni sama točno kaj bi to bilo ali napravili smo testove sa i bez koluta i to je to sigurno.
    Kad dođemo kući idemo pedici da ju pitamo kaj bi to bilo a do tada imate li sličnih iskustava?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i onda nek me još netko pita zašto mrzim stvari kad vidim Made in China

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da,kovke,stvarno užas.
    I to je još onaj sa krovićem iz turbolimača koji košta 50 kuna.
    Sad ga mogu bacit.
    Samo me zanima hoće li on tako regirat na sve takve materijale ili ovo ima veze i sa morem i suncem?
    A veselo se vozio u njemu,šteta!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda je samo od pritiska koluta na kožu, mehanički a ne kemijski uzrok? Ili kombinacija toga i hladne vode na toplu kožu?

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vraćam se na meduze. Mene su kao malu opekle nekoliko puta. Samo jedanput mi je rana bila velika, a ožiljak ostao preko cijele ruke i dan-danas.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •