Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: koliko tate sudjeluju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno koliko tate sudjeluju?

Pitam o ulogama tate ponukana današnjim komentarom 'frenda' (stavila sam ga u navodnike jer me baš naljutio) koji se na sav glas čudio MM-u jer je rekao kako se sinek dosta budio i puno kakao pa je neispavan. 'Frend' je pitao 'Pa kaj žena niš ne radi oko malog, zakaj ti to radiš'?. Čak se i sveki zgrozila kad je jednom promijenio pelenu našem anđelu, a ja sam sjedila s njom u sobi.

Od prvog dana trudnoće sve radimo zajedno, nije propustio ni1 pregled, bio je na porodu, uzeo je godišnji kad smo došli iz rodilišta, njeguje našu bebu isto kao i ja, odlazi na posao i dolazi nam sretan. Presvlači pelene dok ja kuham il čistim, radi sve osim hranjenja, to ipak ne može...
    Kaj je to tako čudno??? Pa beba je zajednička radost!!!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma sunce, niš to nije čudno, kod nas je ista stvar (MM je bio na svakom pregledu i uzv-u u trudnoći, bio je na porodu, uzeo godišnji kad sam rodila, mijenja pelene, šeta zaru, nosi je u marami po bijelom svijetu, hrani je kašicama, diže se po noći da mi ju donese na podoj, uspavljuje je, igra se s njom .....).
    mi samo možemo bit sretne i zadovoljne što smo si izabrale genijalne muževe koji žele biti dio djetetovog života u potpunosti, u svim velikim i malim stvarima, koji žele stvoriti cjelovit odnos s djetetom, a ne biti samo tamo neki tip koji donosi lovu doma, a ostalo nije njegova briga. a onda se za 20 godina čude i pitaju zašto nemaju dobar odnos sa vlastitim djetetom i pričaju kako ga uopće ne poznaju...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama to isto nije ništa čudno. Čudno mi je da je nekome čudno :? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Niš čudno...pa beba je Vaša, a ne samo Tvoja... :wink:

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da to nije čudno nego bi trebalo biti normalno ponašanje, da tata sudjeluje u odgoju djeteta. I moj MM je bio na pregledu, na porodu nažalost nije, jer nisu dozvolili, uzeo je 3 tjedna godišnjeg kada smo došli iz bolnice, još dok je Tara bila sasvim mala često je bio s njom dok sam ja znala otići nešto obaviti, ili do frizera, a ponekad i kavica s frendicom ili sestrom. Dugo je on kupao Taru, kada je bila malena nekak je on bio sigurniji sa kupanjem, danas njih dvoje znaju otići u kupovinu, zajedno pripremaju večere, čitaju knjige i tako..........sve u svemu nemam se na kaj žaliti :D a uz sve to ima posao koji iziskuje jako puno njegovog vremena, tako da su mu često i vikendi radni

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jooooj, mora ovo napisati da veceras pokazem sm:

MOJ JE MUZ PREDIVAN OTAC (I suprug, ali to je u ovoj prici manje bitno :wink: ).

Njegov "angazman" u odgoju nam nije nista cudno, presretni smo sto smo roditelji i radimo sve zajedno!

Eto muzu moj, sve crno na bijelom.... 8)

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I mi sve radimo zajedno (sto mozemo, naravno, sika je kod mame) i to nam je sasvim normalno od kad se D. rodio. I danas ga on kupa, ja samo asistiram, njih dvojica dosetaju po mene svaki dan na posao jer mm ima krace radno vrijeme, isto je uzeo godisnji kad se D. rodio, a moja gin nas je obozavala jer smo na svakom pregledu i UZV bili zajedno (valjda ona to nije bas cesto vidjala) pa su njih dvoje uvijek raspravljali detalje i zezali se.
    Na porodjaju, nazalost, nije mogao biti.
    Ali, i ja moram primijetiti da je sve ovo prilicno rijetko u mojoj okolini. Mislim da je takav odnos oca prema djetetu (ali i supruzi) stvar odgoja.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Oxi prvotno napisa
    Mislim da je takav odnos oca prema djetetu (ali i supruzi) stvar odgoja.

... ima logike, i zato mi svog sina ucimo da se kad je u drustvu s curicama prema njima odnosi kao prema princezama, jer ONE TO I JESU!!! :D :D
    (S druge strane, kad Davida pitate: "Sto si ti mamin?", on bez puno razmisljanja kaze: "PINC! (princ)")
    Ma, svi su oni nasa kraljevska visocanstva....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo za male 'pinčeve'

Scene koje zbunjuju naše kvartovske susjede, pa nam se vole obratiti:
    1. U dućanu ja teglim vrećice i košaru, a sinek se tati priljubi na prsa i lijepo nožicama mlatara iz klokanice. Ne znam što ih više zbunjuje, zašto ga nosi otac ili ona vječita briga koju glasno izgovaraju: 'a neće si kičmu strgati u tome'?
    2. Ja guram prazna kolica, a F.-a tata nosi u rukama po kvartu (to radimo jer je sin u nekoj fazi gledanja svega oko sebe, a iz kolica baš nema neki pogled, pa plačno zove da ga nosimo).

Kad su uloge obrnute, komentara je manje, by the way. A MM pred većinom kolega na poslu ima papački status, pa se skupa tomu smijemo.
    A najžešči su komentari moje majke i sveki, kako mene i MM-a kao bebe očevi nisu u toj dobi (do 3 mj.) ni držali, a kamoli sve ostalo. :shock:
    Ne treba ni komentirat.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naš tata je puhao i tiskao sa mnom na tečaju za trudnice.
    Naš tata je bio na porodu od prvog truda do zadnjeg šava.
    Naš tata od prvog dana presvlači dijete, kupa, odijeva, hrani, uspavljuje i ide u šetnju (bez mame), igra se, čita priče i radi sve što i ja.

I tada mi ih je najljepše gledati jer vidim da se u M razvija zdrav i lijep odnos izmedju nje i oca.
    Posao mu oduzima puno vremena i često ga nema doma, al kad je tu, od velike je pomoći.

Za razliku od njegovih nekih prijatelja koje je sram gurati dječja kolica. :shock: Ili igrati se s djetetom!!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nikad necu zaboraviti scenu u ambulanti, na mom posljednjem trudnickom pregledu. Ja i MM sjedimo i cekamo da nas prozovu, a prekoputa nas mladi bracni par. Sestrica ih je prozvala da udju na CTG, a on (grmaljcina ) nece da udje. I to samo onako odmahnu rukom kao da ga to ne interesuje.Sjeo i cita neke novine.
    Nije proslo pet minuta sestrica izlazi i skoro ga na silu uvlaci u prostoriju za pracenje CTG-a. Morao je uci. Poslije pola sata par je prozvan na pregled kod doktora. Zena opet sama ulazi, a on kreten ostade da sjedi u cekaonici ambulante. Nije proslo dvije minute izlazi doktorica i bukvalno ga uvlaci u ordinaciju. On cijelo vrijeme koluta ocima i odmahuje rukama. Poslije smo saznali da je bilo problema sa bebacem.
    Porodile smo se skoro isti dan, s tim da je njezino dijete rodjeno ranije(mislim sa 35,36 tj). Malac je bio u inkubatoru. Poslije sam doticnog "gospodina" sretala po bolnici i ja i MM smo onako prevrtali ocima(kao on nekada) kad god bismo ga vidjeli. :wink:

18.3.2004- Edita :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj muz se jedino nije mogao izdojit za mene a sve ostalo sto ja znam i radim oko djece i s djecom i on to radi i zna

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    sve ostalo sto ja znam i radim oko djece i s djecom i on to radi i zna
    moj zna i bolje od mene.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

MM je na tečaju puhao samnom, ali nažalost nije bio na porodu jer sam rodila na carski.
    Radi sve oko S kao i ja (trenutno i puno više). Ja sam na poslu, a on glumi dadilju doma jer je S na "bolovanju", a i kada nije išao u jaslice čuvao ga je MM od 9 mjeseci (jer sam se ja tada vratila na posao). Imamo sreću što je sada doma jer mu je gotova sezona (sportaš) pa ja ne moram svako malo na bolovanje.
    A kako je samo počeo "kuhati" zbog malog

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od prvog dana sudjeluje u svemu tj jos od prije trudnoce, za vrime trudnoce....... isli na kurseve, nakupovao toliko knjiga da me cisto sram jer je puno stvari znao prije mene, bio na porodu, u rodilistu, ja sam prvi put promjenila pelenu kad je adrianu bilo 5 ili 7 dana , skupa sve radimo oko maloga i miljun puta sam rekla da mi je zao sta mu bog nije dao jednu ciku bar samo jedan dan a on je jedva doceka da da malome prvu probu dohrane tako da ga on i hrani.
    e da....... on je na porodiljnom kuci sa malim sada :wink:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vidi mene, ja isto mislila da je to sve normalno... :wink: :D

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je to sve normalno. Tata nam je za 5.

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I nama je to skroz normalno. Pa partneri smo u pravom smislu riječi!
    Ja jednostavno ne mogu zamisliti da bih uz sebe imala nekoga ko bi se ponašao drugačije.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I mi sve radimo zajedno. Od kada je saznao da sam trudna, pazio je na mene više nego ikada. Trpio moje promjene raspoloženja, skakao u dućan svaki put kad bi mi se nešto jelo, kuhao, prao, peglao, čistio ... kad sam morala strogo mirovati... išao na preglede s menom, išao sam na tečaj jer sam ja morala ležati, bio je na porodu i cijelo vrijeme me bodrio.... A kad je naša Riba došla na svijet, radio je sve što i ja, čak i u prvim danima više od mene. Svaki dan je barem jednom premota, po noći mi je donese na cicu, a kupanju se posebno veseli jer to radimo uvijek zajedno...
    Šta da više kažem, MM je baš onakav kakvog sam si uvijek željela i baš se ponosim njime.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moj slatki mužić je prisutan u svim mogućim poslićima oko bebe osim dojenja. I toliko mu je Lovro ušao pod kožu da ga zove kraljem.. :D

I ne bih ga mjenjala nizašta na svijetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Što se tiče toga on je super. Koliko god može pomogne mi i ja sam skroz zadovoljna.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I naš tata sve hoće i sve zna i o svemu brine, a i svi naši prijatelji su takvi tate.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I nas tata je super tata kad hoće i može. Naime, tata radi 2 posla, (mama je slobodmjak) i kad je doma obično je premoren. A kad se potrudi, tako se lijepo zna igrati s njima da pomislim da imam troje djece!
    Spasio me kad sam došla iz rodilišta jer ih je i kupao i prematao i nosao kad su imali kolike,.. . Krivo mi je što su stvari tako posložene da on toliko radi jer mi se čini da je puno veći talent za bavljenje djecom nego ja. Kao da mu to bolje leži.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

koji prekrasan prastari topic

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ajme, otkud ste taj topic ispuknuli...brišem suze od razdraganosti

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Svakim danom sve više.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja kad vidim MM sa našom djecom, njihove zajedničke igre, zadirkivanja, maženja, kupanja, hranjenja....čini mi se kao da ga u tim trenucima volim više nego da je bilo što učinio za mene.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MM je od prve minute s nama , bio na porodu (reka je da ide i drugi put, da ne bi to propustio za ništa na svitu - al na zagorski )

predivno mi je gledati koji topli odnos ima s našom kčerom, (i presvlači, i oblači, i brisao guzu, i daje papati ... )

moj tata je bio tradicionalni :/ , odnos nam je toliko hladan, skoro pa poslovno-ljubazni-hladan, kad se čestitaju blagdani skroz mi je čudno poljubiti ga u obraz, najradije bih sve prošla s rukovanjem

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

MM je najbolji tata na svijetu. Isto - prisutan kroz cijelu trudnoću i na porodu, prvi mijenjao doma pelene Filipu jer sam se ja bojala, kad je počela dohrana i on je htio kuhati kašice, sasvim je svejedno tko je od nas dvoje s Filipom. A sad se još više zbližavaju - Filip je LUD za njim. Tata mu smišlja igre, košarkaške akcije, priča priče pred spavanje...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi smo nažalost negdje zapeli, ne sjećam se više ni kad ni zbog čega

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I naš tata je nama najbolji na svijetu.
    Od početka sve radimo skupa i to nam je sasvim normalno, mada i mi na žalost orimamo neke nama čudne komentare sa strane.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    Mi smo nažalost negdje zapeli, ne sjećam se više ni kad ni zbog čega
    ima nas još :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj muž je lovac a ja špiljska žena! Tako nekako!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

heh... ja sam znala sto hocu jer sam i sama imala - i jos uvijek imam - najnajnajboljeg tatu na svijetu.
    a mm je znao sto nece, jer njegov tata... eto, nije bas najbolji tata na svijetu.

zato mm jest.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    mi samo možemo bit sretne i zadovoljne što smo si izabrale genijalne muževe koji žele biti dio djetetovog života u potpunosti, u svim velikim i malim stvarima, koji žele stvoriti cjelovit odnos s djetetom, a ne biti samo tamo neki tip koji donosi lovu doma, a ostalo nije njegova briga. a onda se za 20 godina čude i pitaju zašto nemaju dobar odnos sa vlastitim djetetom i pričaju kako ga uopće ne poznaju...
    Potpisujem. Svakim danom sam sve više zahvalna na mm i našem prekrasnom anđelu.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Naš tata je zakon 8)
    Neki dan mi je njegova baka (od MM-a) rekla da ni ne znam kak ima dobrog muža ali ja to ipak jako dobro znam

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MM je divan.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MM radi puuuno, i na poslu i doma. Priznajem- ja obavim kupanje (okupam ih skupa u kadi), ali večer ne može proći bez slaganja slagalica i kocki s tatom i maženja pred spavanje.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MM je predivan tata.
    Ja sam bila na porodiljnom prvih 6 mj. a on ostalih 8 mj.
    Snašao se u novoj ulozi čak bolje nego ja. Ma stvarno mu se divim.
    Nikad mu ništa nije teško učiniti ni za malu ni za mene.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    heh... ja sam znala sto hocu jer sam i sama imala - i jos uvijek imam - najnajnajboljeg tatu na svijetu.
    a mm je znao sto nece, jer njegov tata... eto, nije bas najbolji tata na svijetu.

zato mm jest.
    X

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

MM je već par dana doma s malim jer je prehlađen. Sve me sram kako se njih dvojica dobro snalaze, puno bolje nego kad sam ja doma. Obavili su sto stvari u tih par dana, dijete zbrinuto, pojelo, spavalo, veselo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •