Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 77

Tema: Ešerihija + streptokok B = pomoć!!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Ešerihija + streptokok B = pomoć!!!

danas sam dobila poražavajuće nalaze urinokulture - ešerihija i streptokok B više od 10 na 5 :/ . sa prvim užasom sam već imala i problema i iskustva u rješavanju, čudi me samo što trenutno nemam simptoma, prije su uvijek bili tu. a što se tiče streptokoka, što više čitam o njemu to se više BOJIM. sutra idem doktorici, a do tada mi preostaje da potražim utjehu u sličnim iskustvima i nadi da će sve biti ok.
    trenutno smo u 11. tjednu i zbilja nas je strah...
    ima li tko iskustva sa tom kombinacijom???

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

dakle, ako se još netko nađe u sličnom problemu, kod doktorice je bilo prvo hvatanje za glavu, a onda određivanje terapije ceporexom 10 dana + neogistin 12 dana. naravno, opet urinokultura pa će se vidjeti dalje. bebica je ok, posteljica također tako da ne moram na mirovanje. nije bezazleno, ali nije ni kraj svijeta kako se to zna učiniti. ostalo je još jedino da brisevi pokažu svoje, dakle, još jedan razlog za brigu...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne brini, bitno je da znaš da ih imaš i da ih liječiš. Imala sam oboje u trudnoći, ešerihiju od početka (a i par puta prije trudnoće), streptokok sam imala i na porodu jer nije bilo sigurno da je izliječen (nije bilo vremena za kontrolni bris nakon terapije). Trudnoća mi je tekla uredno, samo sam malo češće išla na preglede (svaka 2-3 tjedna). Bebica se rodila zdrava, jedino su mu u rodilištu 2 puta kontrolirali krvnu sliku (leukocite) da vide je li možda pobrao streptokoka na porodu, ali srećom sve je u redu (ja sam na početku poroda dobila preventivno antibiotik u infuziji).
    Sretno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, na zalost i ja imam streptokok b > 10 na 5
    Jucer dobila nalaze i danas odoh do ginica da mi prepise terapiju...
    Ako netko zna neku alternativnu metodu, cajevi, ulja i sl. molim da javi svoja iskustva. Ja u 12-om tjednu trudnoce i rado bih izbjegla antibiotike ukoliko je moguce...
    Svaki savjet je dobrodosao...
    Thanx

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo i ja također imam streptokok B u urinu, i to već traje nekoliko mjeseci (sad sam u 25. tjednu trudnoće). Prvo mi je ginekologica dala ceporex, pa amoksicilin antibiotike+vaginalete, pa mi je i po treći put nalaz urina pozitivan na streptokoke (10/5).
    A i bojim se više uzimati toliko antibiotika u trudnoći, a bez očitog djelovanja.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nakon koliko ste vremena ponavljale urinokulturu. Meni je za streptokok B prepisan Klavocin + Geonistin i drugi tjedan ponovo idem na urinokulturu. Nalaz je bio sterilan odmah nakon terapije, pa cemo sada vidjeti sta se dogadja.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam završila svoju terapiju ceporexa i odnijela uzorak za urinokulturu i sad ostaje čekati da se vidi. napravila sam i briseve cerviksa pa je i tamo nađen streptokok, dok e. colli nije bilo. nekako mi se čini da ga se nisam još riješila...
    baš me zanima šta dalje ako je još uvijek tu, dokle tako sa antibioticima?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pitanje: je li kojoj od vas sa e. colli i/ili streptokokom b prepisana terapija i za muža???

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

MM je isao na urinokulturu, ali njegov je nalaz bio negativan pa ne treba ni terapija.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pa da, i mene brine dokad sa antibioticima. Pogotovo što postoji kasnije opasnost da dijete postane imuno na antibiotike i samim time se benignije bolesti teško liječe.
    A za streptokok me je liječnica opće prakse lijepo uplašila da dijete koje se zarazi, najčešće oboli od upale pluća??!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma da je samo upala pluća... a meni je ginic. rekao da beba koja se zarazi tijekom poroda streptokokom b moze dobiti sepsu, menigitis, ostaćenje mozga tj. mentalnu retardaciju pa i umrijeti...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Iz osobnog iskustva (dugo prije trudnoće, a i u trudnoći sam liječila E. coli, nekoliko puta sam imala strep. B): antibiotike piješ dok brisevi nisu čisti, ako je trudnica u pitanju (ili je trudnoća u planu). E. coli sam liječila (s prekidima) 3 godine, od toga sam godinu i pol pauzirala s antibioticima iako je nisam izliječila, jer mi nije stvarala tegobe, a nisam planirala trudnoću. Kad smo odlučili da hoćemo bebicu, ponovo sam krenula s terapijama antibiotika, izliječila sam je sa 4. kurom, ali onda sam imala strep. B, pa sve ispočetka... Nažalost, dobar dio trudnoće sam bila pod antibioticima (skoro cijelo prvo tromjesečje), ali to je ipak manji rizik od bakterija...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moji novi nalazi nisu ništa bolji nakon terapije ceporexom . opet su tu, i e. colli i streptokok. nisam mislila da će otići samo tako, ali sam se ipak nadala malo boljim nalazima. sad opet antibiotici :/ ...
    samo da me panika ne uhvati.
    nakon koliko kura antibiotika mogu uopće očekivati poboljšanje???

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno PNM?

novi nalazi briseva su jednako loši kao i stari, e. colli i streptokok B . ali piše i napomena: "mikroskopski preparat: PMN se ne vide". da li netko zna što to znači??

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jo neznam, ali sam našla da je PMN: je kratica za polimorfonuklearne leukocite i, često, neutrofile.

Polimorfonuklearni leukocit - Ponajprije pojam se odnosi na neutrofile (po nekima samo na njih). Naziv je nastao zbog brojnih režnjeva jezgara zrelih neutrofila. Jezgra eozinofila ima dva režnja, pa po nekima i oni spadaju u skupinu PMN. Bazofil obično ima jezgru oblika graha, ali neki ju smatraju polimorfnom.

Neutrofil - Neutrofili su najbrojniji granulociti (ostala dva su bazofili i eozinofili). Dobili su ime jer se granule u rutinskom bojenju oboje relativno neutralnom bojom (u usporedbi s bazofilima i eozinofilima). Neutrofili nastaju u koštanoj srži, a potpuno zreli dospijevaju u krv. Tako su odmah spremni za prvu liniju stanične obrane. Izlaganjem određenim proupalnim medijatorima i kemotaktičnim čimbenicima koji ih privlače na mjesto stimulusa, neutrofili se aktiviraju, tj. pojačava se njihova sposobnost za obavljanje različitih funkcija. Radi se o izrazito proždrljivim fagocitima, tako da se zajedno s makrofagima nazivaju "profesionalnim" fagocitima, čime se ove stanice razlikuju od svih ostalih koje imaju sposobnost ingestije tvari, ali u puno manjoj mjeri.

link: http://www.mef.hr/Patologija/keywords/kw_pmn.html

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

dobila konačno dr. pa je rekla da to znači da nema upalnih stanica, barem nešto... i ja sam tražila, ali nisam shvatila značenje u odnosu na nalaz

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moja dr. me uputila, s obzirom na ozbiljnost nalaza, homeopatu, a da me ne kljuka antibioticima. rekla je da je bilo dosta dobrih iskustava u rješavanju tih bakterijetina - naručila se za petak i živo me zanima što će biti. ima li netko iskustva sa homeopatskim pripravcima?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nemam iskustva s homeopatom, a da li ti na antibiogramu piše na koje antibiotike bakterije reagiraju? Iz iskustava ovdje na forumu rekla bih da je u slučaju streptokoka B u brisu puno opasnije NE uzeti antibiotik nego ga primiti. Ja bih svakako uz homeopata zatražila i mišljenje još jednog stručnjaka ginekologa, sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

slažem se s navi, ajde po još jedno mišljenje, a ta bakterija nije bezopasna.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja imala streptokok B u trudnoći i ginićka mi dala Novocef. Nestalo nakon jedne kure.
    A za ešerihiju je najbolja brusnica ali ne čajevi i sokovi nego sirup, jako koncentrirani - Cranactin.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

popila sam već jednu turu ceporexa prema antibiogramu i broj im je pao. sad opet hodam po urinokulturama i brisevima pa pretpostavljam da će uslijediti još koja tura. alergična sam na penicilin pa onda nema puno izbora u odabiru antibiotika jer se radi o kombinaciji i e.colli i bhs-a. na drugoj urinokulturi je pisalo da terapiju treba ponoviti samo ako postoji klinička indikacija, valjda mi zato nije dala opet antibiotike prije novih nalaza. vjerujem toj ženi i mislim da sam u dobrim rukama, ali ću ipak potražiti i drugo mišljenje. imate li nekoga u zg za preporuku?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

To da liječenje ne treba nastaviti ako ne postoji klinička indikacija (milsim da hoće reći ako nemaš tegobe zbog bakterija) vrijedi, ali ne kod trudnica. Kod trudnica svakako treba liječiti, inače bakterije napreduju prema gore, tj. prema plodu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

to i mene brine i zato me čudi zašto opet nisam dobila antibiotike već me šalje na urinokulture. a ta doktorica nije "mačji kašalj" već priznato ime, bla bla, i sad se pitam što da radim, a ne mijenja mi se doktor (počela sa socijalnim pa mi je dosta promjena). :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Smije li se piti Cranactin u trudnoci?
    Ja za sada pijem sokove i caj od brusnice, ali bi pila i nesto jace tj. Cranactin da brze potjera bestiju...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mislim da smije, ja sam u drugoj trudnoći pila kapsule brusnice od NW-a "za svaki slučaj" i gin. je rekla da je to ok. Cranactin je sirup od brusnice, dakle ista stvar samo koncentriranija. Al možeš pitati za svaki slučaj.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I meni se čini, kad se izvažu rizici, da je bolje uzimati antibiotike.
    Koliko ste mg antibiotika dnevno uzimali? Meni je propisala Amoxil od 500 mg, dvaput dnevno po dvije tablete.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    To da liječenje ne treba nastaviti ako ne postoji klinička indikacija (milsim da hoće reći ako nemaš tegobe zbog bakterija) vrijedi, ali ne kod trudnica. Kod trudnica svakako treba liječiti, inače bakterije napreduju prema gore, tj. prema plodu.
    Meni su ovo potvrdili i ginekolog i urolog. Trudnoća je posebno stanje i treba jako paziti na te bakterije koje uzrokuju spontane i prijevremene porode.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Veronika prvotno napisa
    I meni se čini, kad se izvažu rizici, da je bolje uzimati antibiotike.
    Koliko ste mg antibiotika dnevno uzimali? Meni je propisala Amoxil od 500 mg, dvaput dnevno po dvije tablete.
    Ja sam dobila klavocin 1000 2xdnevno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam pila Amoxil od 500g, 10 dana 3x1 i vaginalete Geonistan 1 svaki drugi dan...
    Sutra idem opet u Petrovu dati urin na analizu (proslo je 12 dana od kada sam popila zadnji antibiotik) pa cu vidjet rezultate... nadam se da ce biti negativni...
    Ak ne upali, odoh do homeopata...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

upravo se vratila od homeopata, ako netko ima pitanja neka se javi privatnom porukom

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Curke, ne mogu vjerovati, sad me MM zvao iz Petrove, isao je po nalaz urinokulture i kaze sterilan :D
    Imala sam prije mjesec dana streptokok b > 10 na 5 i izgleda da je nakon jedne 10-o dnevne kure Amoxilom i Geonistanom bestija otisla k vragu...
    Jos ne mogu vjerovati, cula sam da je ta bakterija bas rezistentna...
    No u svakom slucaju odoh ja za 2,3 tjedan opet na kontrolu...
    Znaci cure, udrite po Amoxilu, Geonistanu i brusnicama i nadam se da cete se je i vi rijesiti....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma super, mrak!! bravo!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno bakterije

Pozdrav,

evo i ja se borim s bakterijama, pijem amoxil, sok od brusnice i tablete brusnica. Planiram trudnocu i htjela bih se cim prije rijesiti tih bakterija.
    Zanima me sto ti je rekao homeopata?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

završila konačno zadnju urinokulturu i sad nema streptokoka . kojem laboratoriju više vjerovati??
    anyway, konačno sam dobila antibiotik, novocef, samo me brine što sam nakon prve tablete povratila par sati kasnije. kako ste ga vi podnijele?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Samo zelim da vam prenesem svoje iskustvo vezano za streptokok b, otkrila sam ga u 35. nedelji trudnoce, a dr mi je odradio taj test samo jer sam to insistirala citajuci ove forume. Prva terapija mi je bila 8 dana amoxicilin i vaginalete eritromicin i nistatin naizmjenicno 15dana, bakterija je jos uvijek tu.. Sljedeca terapija klindamicin i geonistin vaginalete, prvo jedne pa druge.. Posto sam 5 dana pred termin, nemam vremena za novo testiranje i sprovodjenje neke nove terapije. Konsultovala sam nekoliko ginekologa, oni tome ne pridaju toliko vaznosti kao ljekari opste prakse. Htjela sam cak da idem na carski rez, ali oni kazu da nema potrebe. Ginekolozi iz porodjajne sale kazu da bi bilo dobro svaki 2-3 dan vaginalni kanal ispirati povidonom ili jodom.. to upravo radim uz ove silne vaginalete.. Rijetko ko uopste radi test na streptokok, ali eto kad ne da mira. A da moja dr ginekolog mi je rekla da streptokok izaziva prijevremeni porod i da se tek u tim slucajevima moze strahovati od meningitisa, svih onih strasnih posljedica (malo utjehe)/
    Meni nista to sve ne da mira, ali nastojim ne misliti o tome previse..
    Cak ni pedijatri na klinici nisu toliko u panici oko toga, samo je vazno da se to zna i da se prati beba prilikom poroda, tj poslije poroda..
    Sretno svima sa streptokokom, a i meni ....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

irenamv, nema potrebe za carskim samo zbog streptokoka b, ali bi ti trebali obavezno 4 sata prije poroda dati introvenozno antibiotike da se beba tijekom poroda ne zarazi.

Na web-stranici www.gbss.co.uk imas hrpu korisnih informacija o toj bestiji pa se detaljno informiraj...
    Sretno na porodu!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

e djevojke, upravo sam skuzila da sam vam dala krivu web adresu "Group B Strep Support" grupe
    Evo dakle ispravne www.gbss.org.uk

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

drage moje! danas počinje moja terapija homeopatskim lijekovima protiv e. colli i streptokoka b. slijedeća urinokultura je za cca mjesec dana. upravo dovršavam kuru novocefa tako da će biti dovoljno vremena i da se homeopatija pokaže na djelu. obavijest o rezultatima slijedi.
    sad sam 20. tjedan i ima vremena da urinokultura konačno bude sterilna!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Drž se Inka, sigurna sam da ce homeopatija pomoći...
    Javi nam rezultate nalaza kad ih budes imala...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam rodila frana i u bolnici su mi rekli da imam eshrihiju.... naravno dobio ju je i on.... bili sam 2 tjedna u bolnici pod antibioticima i to sve zbog glupe ginekologice zato kaj mi nije radila nikakve pretrage.... i naravno više neidem kod nje!
    sretno.....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

svašta! pa i u običnom nalazu urina piše ako ima bakterija. ja s tom beštijom vodim borbu već duže i pušem i na hladno. jučer sam brojala koliko tableta i koječega popijem u jednom danu - i skupi se toga cijela šaka. od vitamina, folne kiseline, antibiotika do homeopatskih lijekova. :shock:

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

zaboravila sam na geonistine i jogurte za gljvice . hodajuća apoteka

Echo

Početno

Inka, rodila sam zdravu djevojčicu 2003. g. Tijekom trudnoće, napravili smo bris grlića maternice i otkrivena mi je ureaplasma urealitikum i streptokok grupe B (nisam ga imala u urinu nego na grliću). Bila sam u totalnoj komi. Doktor mi je propisao Eritromycin.
    Bitno je da kod zaprimanja u bolnicu, prije poroda, naglasiš da imaš ili si imala streptokok B. Ukoliko porod ima normalan tijek dobivaš antibiotik. Tako je bilo i kod mene. No, bebica je imala povećan CRP i ona je morala dobiti antibiotik. Bili smo u bolnici 13-ak dana.

U drugoj trudnoći sam, također, radila bris grlića maternice i streptokoka nije bilo. Činjenica da sam ga imala u prvoj trudnoći značila je da bebu treba dodatno kontrolirati. Prvo vađenje krvi - CRP je bio na gornjoj granici, drugi put je bio ok i mi smo bili kući već treći dan.

Moj ginekolog mi je objasnio da su, kada se radi o streptokoku grupe B na grliću maternice, odustali o liječenju istog tijekom trudnoće. Bitno ga je detektirati i na njega upozoriti porodničara. Tijekom poroda dobivaš antibiotik. Pedijatrica mi je kod prve trudnoće rekla da je super što bris grlića maternice tijekom trudnoće postaje rutina.

Normalno je da si u strahu. Sjećam se sebe, ali nemoj brinuti. Sve će biti ok. Uživaj u trudnoći i sretno.

Pozdrav

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala na savjetu, echo!
    sad sam mirnija nakon terapije novocefa, a trošim i homeopatske lijekove pa više ne šizim. prije sam mislila da je streptokok b opasniji od e. colli, ali sam se prevarila. sad sam u 20. tjednu, beba :D , i jedva čekam pregled za koji dan pa možda saznamo i šta je .
    i koliko sam uspjela vidjeti po forumu, cijene i načini davanja uzoraka za urinokulturu su svuda drugačiji. prije sam dobivala epruveticu, a u privatnom laboratoriju sam dobila posudicu sa nekim uloškom. pa sad ti budi pametna. i što je najbolje/najgore, nalaz je svaki puta drugačiji...
    zato, svim mamama sa ikakvim bakterijama želim da ih se što prije riješe!

lucija

Početno streptokok

Drage sve,
    i mene muči taj streptokok B, iako mi se čini da je dr opće prakse bila više zabrinuta nego g. Ginekolog. On tvrdi da je ph pri pregledu bilo OK što znači da nije u grliću nego u urinu. Tako da mi nije ni radio bris.
    Dr opća pak klima glavom i veli da beštija više voli rodnicu nego urin. 10 na 4 vele nije velika koncentracija, on mi je savjetovao i brusnicu i dao vaginalete, nakon 10 dana Amoxila 500gr. Ovo mi je druga trudnoća, ušla sam u 10 tjedan i jedino što me tješi je da imam još dosta vremena za bavljenje time. No, ne bih rado pila antibiotike cijelo vrijeme. Osim toga, još me muče mučnine pa mi je u ustima stalno od nečega ružan okus.
    Kakvu informaciju imate o kontrolnoj urinokulturi? Dr mi je rekla nakon 10 dana nakon terapije.
    Dok se oni tako baš ne slažu u mišljenjima, meni je, iskreno, zlo od spominjanja sepse, meningitisa itd. Kako je s prvom trudnoćom i porodom sve prošlo super, nekako počinjem vjerovati da ću sve nadoknaditi u ovoj...ahh..crne misli...sad ću ja to otjerati, iš, iš....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ne bi bilo loše, sebe radi, da ipak napraviš taj bris, pa ako ga nema - super! ali ako ga ima, da znaš na vrijeme kako se boriti.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bok cure,

evo mog savjeta za rješavanje bakterija: konkretno, ja sam u 22. tjed., i u petak sam dobila nalaz urinokulture: sterilan, i to nakon dugo.... vremena.
    APiterapija: tinktura za uro-genitalni trakt (cijena 110 Kn), www.radovanpetrovic.com

meni je pomoglo pa pokušajte,

lucija

Početno

hvala svima na savjetima

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

drage moje,
    evo da se javim poslije poroda, 29.9. je dosao na svijet jedan slatki djecak, svima sam naglasila za streptokok, mada moj ginekolog nije htio ni da cuje za to, kao ne opterecuj se glupostima.. nisam dobila antibiotik, ali odmah jutro poslije poroda sam trazila pedijatra da dobro pregleda bebu, crp je bio 0.. bila sam van sebe od brige.. zato drage moje nemojte se opterecivati glupostima, sepsama, itd..sama sam bila takva, ali eto sve je dobro proslo..uzivajte u trudnoci, snage ce poslije puno vise trebati za bebu..

lucija

Početno

Drage moje,
    Stigao mi je kontrolni nalaz urinokulture. Na žalost, bez ikakve promjene, bestija streptokok BH i dalje je tu, u istoj koncentraciji. Muka mi je kad ponovno čitam o mogućim posljedicama, ali sam odlučila boriti se svim silama, od antibiotika do brusnica i propolisnog preparata. Bestija je stvarno zla! Nadam se samo sreći i olakšanju kao kod Irenamv-e.
    Sutra je u ostalom drugi pregled kod dra, vidjet cemo sto kaze. Uglavnom, i on ga zove bestija...[/color]

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •