Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Jedna fascinantna informacija

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Jedna fascinantna informacija

... Oko 70 posto parova imalo je seksualne odnose u ranijim fazama poroda. Premda vam se ovo može činiti kao radikalan čin, u drugim se kulturama seksualni odnos koristio za poticanje trudova kod žena kod kojih su se kontrakcije javljale sporadično. Stimulacija grudi i bradavica - koja uzrokuje oslobađanje oksitocina - može jednako djelovati. Ta je činjenica vrlo dobro poznata liječnicima u drugim dijelovima svijeta koji mogu potaknuti porod tako što svojim pacijenticama nalažu da koriste pumpicu za grudi tijekom posljednjih dana trudnoće, te liječnicima u ovoj zemlji koji koriste istu metodu stimulacije bradavica za poticanje kontrakcija (u testu koji se naziva test stresa prilikom kontrakcije) tako da bi otkrili kako će dijete podnijeti porod.

Baš čitam nešto pa me se dojmilo.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni moj gin savetovao odnose kako bi potstakli kontrakcije, jer ih nije bilo do poslednjeg dana trudnoce. Ali mm se bojao da ne "povredi bebu"

A sto se pumice tice, mislis na izdajalicu? Mislim da to bas nije dobra ideja, da ne bi nestao kolostrum, tj da se ne bi potrosio, da tako kazem.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Što se kolostruma tiče, zar ne "krene" ono kad se dijete rodi?

Inače ovaj je isječak iz knjige koju je pisala žena ginekolog i radi se o jednom istraživanu, tako da mislim da nema te opasnsti.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ah,navečer se sexali,sutradan rodila

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I tako 3 puta!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ma ja sam to pitala za slucaj sta ako recimo te alternativne metode ne pomognu nekoliko dana da krene porodjaj, a zena u medjuvremenu izdoji kolostrum.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja sam o tome pricala sa svojom babicom, izdajanje prije vremena mi nikada nije preporucivala za brzi porod, nego je samo spominjala stimuliranje bradavica i seks, ali i to bi eventualno ubrzalo porod, tj. trudove za pola dana-dan!! I ja bi se bojala da ne izdojim kolostrum!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •