Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Dermatolog za bebe/djecu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Dermatolog za bebe/djecu?

Postoji li netko takav? Dermatopedijatar? :? Ili tako nešto?

Kaleb ima totalno problematičnu kožu, a kad pitam pedicu za savjet, uglavnom mi preporuči neku kremicu ovisno o tome koji proizvođač joj je platio reklamiranje A i nije stručnjak za kožu, pa...Kome bi mogla otići?

Ima suhu, užasno osjetljivu kožu, sklonu crvenilu, perutanju...Htjela bih da dobijemo neki preparat baš individualno prilagođen, a ne da isprobavamo xy kremica.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ne postoji isključivo za djecu.
    možeš tražiti uputnicu za šalatu,ali ni tamo ti neće ništa pametno reći.
    D. ima dosta odjetljivu kože i njihova dermatologinja je rekla da tu nema lijeka tj. da će do poboljšanja (a možda i pogoršanja) doći tek u pubertetu.
    preporučila je nekakve kremice čije reklame su po cijeloj ordinaciji :/ koje bi eventualno mogle malo ublažiti situaciju.
    nismo ništa od toga koristili već povremeno upotrijebimo beloderm u belobazi (mučkaju ga u apoteci)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

luna - da li ga to svrbi?? tako je i nama počelo - pa su rekli dermatitis

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

MISLIM da u klajćevoj ima dermatolog. Provjeri molim te. Nešto mi zvoni da je netko pričao da je bio kod dermatologa u klajćevoj.
    Kalebu

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima dermatolog u klaićevoj. tko sad radi - nemam pojma. ja imam "iskustvo" od ranije: jednom je kikica imala neki neidentificirani osip (crvene fleke). stavili ju na dijetu, dobila neke injekcije - dijete klonulo.

ja našla lijek iz donacije koji sam davno sama uzimala - i tražim savjete... obišla sve žive i ostale dermatologe - a tip u klaićevoj izvadio knjižurinu (mislim da se zove farmakopeja) - i čita mi iz nje... :shock:

ja naravno - i kažem: JA nemam vremena. sve što mi čitate sam sama pročitala. dalje ide... bla-bla-bla (izdiktiram mu ono što piše). da li vi ZNATE ILI NE ZNATE ono što vas pitam???

čovac gleda, proguta knedlu - i kaže: ne znam.

tak sam završila s njima.

poslije sam naišla na tipa kojeg neki ne podnose i kažu da je šarlatan (jes da je prilično čudan), neki ga hvale - ali je nekim svojim kremama spasio kikicu od dermatitisa, a meni kožu noge od ožiljaka (opekotine).

u svakom slučaju - prije bih išla na šalatu nego u klaićevu, a svakako bih potražila dva ili tri mišljenja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    luna - da li ga to svrbi?? tako je i nama počelo - pa su rekli dermatitis
    Ja sam uvjerena da je seboroični dermatitis jer em ga ja imam, em je jako učestao kod male djece. Ali ipak ne želim sama davati dijagnoze, osim toga, ja koristim Oronazol kremu koja je preagresivna za bebu, tako da ga time ionako ne bih smjela mazati.

Tražit ću onda uputnicu za Šalatu...Ja sam mislila privatno, ako postoji neki dobar dermatolog koji se kuži i u dječju kožu. Puno tražim, ha? :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, puno tražiš... ovi naši znaju samo propisivati kortikosteroide...

ja sam se s kikicom patila negdje do njene četvrte godine, kad je taj tip nazvao i rekao da mu treba gumica za automatsku sekretaricu (a to se nije prodavalo bez montaže). bilo je baš pred božić - i ja mu u božićnom duhu to prodala . on mi ponudio dermatološki tretman za mene ili nekog mog.

iste večeri je kikica izgledala ko mumija - sva namazana i zamotana u zavoje i mrežice ... nakon par mjeseci sve se povuklo na zglobove i ostale pregibe, a zatim se micalo i s tih mjesta. kad je krenula u školu - znali smo imati tu i tamo nešto na pregibu kod laktova, i oko vrata...

e, sad - da li i kako to funkcionira na malim bebama - stvarno ne znam. to ti ne znam reći...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma kod njega nije ništa drastično...još. Zato bih htjela spriječiti da ne moram liječiti. Ja vjerujem u prevenciju.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

F. je u prva dva mjeseca imao problema sa suhoćom kože, tu i tamo je bilo i perutanja (ali kažu da je to karakteristično za sve bebe). Naša ped. je u startu savjetovala kupanje u vodi s par kapi maslinovog ulja i ništa drugo od kozmetike (ne znam jel od toga ili ne, ali mu je koža postala stvarno divna), a za slučaj da problemi potraju savjetovala je A-derminu kremu Exomega. Mi kupili (skupa je, ali je pak. od 200 ml), krema je zaista dobra. Sad ju koristimo ako ima nekog crvenila na koži.
    Mali od prijateljice je od rođenja imao velikih problema sa izuzetno suhom kožom, ona kaže da su mu puno pomogli Mustelini proizvodi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svi predlažu maslinovo ulje, ali ja nikako ne mogu podnijeti njegov miris, to mi je nešto prestrašno, pa ga ne držimo u kući. Da mi dijete smrdi na to...Uf.

S Mustellom imam super iskustva sa šamponom za kosu, jako je blag, ali nekako nisam oduševljena idejom da ga mackam kremicama za suhu kožu na svoju ruku...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Samo da se nadovežem na maslinovo ulje. Nakon višemjesečnih flekica i prištića za koje nikako nismo uspjeli skužiti od čega su (ni dermatolog) skužili smo da je od kupanja u vodi sa par kapi maslinovog. Od kako smo izbacili ulje iz upotrebe osip se nikada više nije pojavio.
    Čisto da se zabilježi ako se nekome dogodi slično da ne baulja kao mi mjesecima i liječi raznorazne dermitise, svrabove i sl.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja sam s vidom bila kod 2 privatna dermatologa; i moja preporuka ti je dr. pavičić, /ordinacija mu je u ul. bartula kašića 2. to ti je pored kvatrića/, on je doktor koji je prije radio na šalati i ima jako puno iskustva baš sa djecom. otišli smo kod njega po preporuci, i zaista je odličan /a i onak simpa je čovjek /.
    mislim da ga je još netko na nekom topicu već spominjao kao dobrog dermatologa za djecu..

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama u prevenciji pomaže krema A-DERMA, EXOMEGA (ima različitih tih a-dermi.ovo je baš krema, ne losion ili nešto takvo, u tubi sa 200ml).
    kad je imao suhe fleke koje su ga svrbile (prije godinu i pol) dr.Ceković nam je preporučila dercom-uljnu kupku 2x tjedno i fenistil kapi dok ne prođe svrbež.

Nakon što sam, bez uspjeha, po preporuci jedne druge dr. kupila pola Uriage kozmetike, pa isprobavala sa Mustelom i još koje kakvim fensi šmensi kremicama, A-DERMU nisam ni htjela kupiti. Sva sreća da mi je kolegica rekla kako je njenoj djevojčici pomogla pa smo je i mi probali.
    Nama je zaista pun pogodak. košta 100kn i vrijedi svaku lipu.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

luna, ja imam sebor. dermatitis, a matija atopijski derm.
    najprije smo ga vodili kod pedijatrice, ali ona sve nešto..., pa sam ga odvela privatno, kod dermatologice kod koje i ja idem i jako sam zadovoljna.
    dermatolog je dermatolog, nema veze što je k. beba. bar ja mislim tako.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u Klaicevoj radi dermatologica, sigurno
    Na Salati u sklopu Klinike za spolne i kozne bolesti postoji djecja ambulanta, guzve su jako velike, i narucuju po par mjeseci unaprijed

Ma kod njega nije ništa drastično...još. Zato bih htjela spriječiti da ne moram liječiti. Ja vjerujem u prevenciju
    prevencija ce ti biti sto dulje dojiti, kasniji pocetak dohrane i izbjegavanje potencijalno alergenih namirnica...
    kremicama nemres nista prevenirati, samo olaksati simptome, nazalost ...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    prevencija ce ti biti sto dulje dojiti, kasniji pocetak dohrane i izbjegavanje potencijalno alergenih namirnica...
    kremicama nemres nista prevenirati, samo olaksati simptome, nazalost ...
    istina!

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luna, imas i farmaceutsko maslinovo, potpuno bez mirisa. Mozes uzeti i bademovo ulje (u Aromari ili Aromatici) i dodavati po zlicicu u vodu za kupanje, ali i rjedje kupati bebaca.
    Nama su kod neugode pomagale kupke od zobi (zobene pahuljice ili izlupano zrnje u vrecici pa u vodu za kupanje).

Od kupovnih krema, A-derma nam je najdugorocnije olaksala probleme.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dr. pavičić, /ordinacija mu je u ul. bartula kašića 2. to ti je pored kvatrića/, on je doktor koji je prije radio na šalati i ima jako puno iskustva baš sa djecom. otišli smo kod njega po preporuci, i zaista je odličan /a i onak simpa je čovjek Smile/.
    isto preporucujemo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala vam svima na informacijama!

Citiraj emily prvotno napisa
    Ovo se podrazumijeva.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I meni je više njih preporučalo dr. Pavičića i svi su rekli da je super, mi nismo bili jer sam u međuvremenu čula da u Naftalanu uspješno liječe atopijski dermatitis, otišla tamo i od tad smo se riješili problema.

U Klaićevoj radi dermatologica koja je Roku u nalazu na kontroli napisala status kože u poboljšanju iako sam joj ja tri puta izričito rekla da ga od prošlog pregleda (koji je bio prije 15 dana) već drugi put mažem kortikosteroidnom kremomi da njena konstatacija nije točna. Više nas vidjela.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

podizem ovo s pitanjem da li je tocno ovo da se za salatu ceka mjesecima? mi imamo osip i isla bi sto prije, uputnicu imam. luna gdje si ti na kraju zavrsila s kalebom?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mene to isto zanima, pošto se Jakovu osip proširio jako po licu i iza ušiju. Malo sam surfala, pa mi se čini kao da je to seboroični dermatitis po tome kako se opisuje. Počinje kao tjemenica, pa se širi iza uha i na lice,a tako to točno izgleda. Jedino što vidim da baš nema lijeka trajnog, samo privremeno zaliječenje sa kortikosteroidima, a toga mi je već dosta.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anek je bila kod nekog super privatnog dječjeg dermatologa, pp-ajte nju (imam i ja negdje broj, ali dok ga nađem....)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da, sad sam malo skrolala prema gore i vidim da ga je anek već hvalila

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I mi smo bili kod dr. Pavičića, preporučen nam je kao najveći stručnjak za demratološke probleme kod djece kod nas. Pregled je oko 250 kn.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo bili kod dr pustišek, klaićeva - zadovoljni

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi bili kod dr. Husar na Šalati. Ženska ok. Doduše problem je bio ozbiljniji i zbilja je bila potreba za kortikosteroidima. Probaj koristiti uljne kupke. Mi koristimo Balmandol i baš je fiina a i lijepo miriše.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa
    luna gdje si ti na kraju zavrsila s kalebom?
    Isto kao i buby.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

treba li se naruciti? koliko se ceka? imate li broj telefona? (luna i buby )

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pavičić je moj susjed i mene je lijećio dok sam bila mala a sad lijeći mog Jana.
    evo mi bili danas baš zato da nam neda neku kremu od svog sponzora
    a inaće imamo isti problem ko i vi.
    a što je najbolje ima i njegova kćer samo u blagom obliku (malo ju je traćo kako se ne maže onime što joj je reko).
    narući se i odi. sve će ti objasnit , šta kako kolko dugo i zašto. bar je nama

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Svi predlažu maslinovo ulje, ali ja nikako ne mogu podnijeti njegov miris, to mi je nešto prestrašno, pa ga ne držimo u kući. Da mi dijete smrdi na to...Uf.

S Mustellom imam super iskustva sa šamponom za kosu, jako je blag, ali nekako nisam oduševljena idejom da ga mackam kremicama za suhu kožu na svoju ruku...
    probaj onda s hladno prešanim sezamovim uljem iz bio uzgoja. to je ajurvedska preporuka - izmasirati dijete (i po glavici) s mlačnim uljem od sezama i potom oprati samo u vodi. tako postupam s vitom i koža mu je super,. inače, privatno sam s njim bila kod ajurvedskog liječnika, indijca i dao mi je indovidualnu kombinaciju sastojaka - samo za njega. ali to je već puno skuplji sport (konzultacije koštaju, a osim toga moraš mijenjati i prehranu), ali rezultati su bili odlični. sada smo opet samo na ulju čisto da održavamo kožu.
    hladno prešano sezamovo ulje iz bio uzgoja ja kupujem u zrnu. pola litre je nešto manje od pedeset kuna.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Luna , imaš pp

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Svi predlažu maslinovo ulje, ali ja nikako ne mogu podnijeti njegov miris, to mi je nešto prestrašno, pa ga ne držimo u kući. Da mi dijete smrdi na to...Uf..
    ovisno koje si pomirisala
    pravo maslinovo je božanstveno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa
    treba li se naruciti? koliko se ceka? imate li broj telefona? (luna i buby )
    Treba, mislim da sam se ja naručila s Kalebom nekih tjedan dana unaprijed, broj ću ti poslati na pp čim ga iskopam.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hvala

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj buby prvotno napisa
    ... :D ..i mi smo naručeni kod dr. Pustišek-da karlu pregleda madež jer nam je savjetovano vađenje-jeli ona dermatolog ili kirurg?....jeli netko bio s djetetom baš više dana u klaićevoj?kako to izgleda?mogu ja biti s karlom?...-netko mi kaže da to vađenje madeža ide ambulantno-isti dan se ide doma a drugi da ipak treba ostati par dana jer se tako malom djetetu daje opća anestezija ( ako se ne može umiriti) pa još dok rana malo zacijeli itd..-iskustva? :/

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hop.

Pliz pomo, frendica traži dobrog dječjeg dermatologa.
    Pavičić i Pustišek su još uvijek aktualne preporuke ili ima novijih?
    Hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •