Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Kašalj i Rinolan sirup

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Kašalj i Rinolan sirup

K. mi je u zadnjih par dana počeo malo kašljucati i pun mu je nosić. Nekoliko puta u toku dana par puta zakašlje i to je suhi kašalj. Išla sam kod doktorice pa mi je uz Bisalvon, vitamin C, preporuku da ga inhaliram (???) i ne znam kaj sve već prepisala i Rinolan sirup. Meni se sve to čini malo pretjerano, a i za Rinolan piše da se ne preporuča za djecu ispod 2 godine. Ja mu samo malo češće kapam nos fiziološkom. Ona kaže da djeca tako znaju reagirati na ovakvo kišno vrijeme. Kakva su vaša iskustva? Inače temp nema i super je raspoložen kao i uvijek.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bisolvon za SUHI kašalj? :/ rinolan je protiv alergije, i mislim da je to već prešlo u modu. za svaki kašalj daju lijekove protiv alergije .

ja to ni kikici nisam dala (a ima 14 godina - ne 3 mjeseca).

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

prebacujem na "zdravlje djece".

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rinolan je protiv alergije, i mislim da je to već prešlo u modu. za svaki kašalj daju lijekove protiv alergije
    potpisujem sorci
    ako pise da nije za djecu mladju od 2 godine, mislim da nemas sto razmisljati da li dati ili ne

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih davala dvostruke doze vitamina C (nema opasnosti od predoziranja jer se ne nakuplja u organizmu) i, ako je zaista nadrazajni kasalj, svakako bih inhalirala. Inhaliranjem se sluznica omeksava i umanjuje se nadrazaj kaslja.

Mozes zakuhati vodu u ogromnom loncu i samo je postaviti negdje blizu vas, u blizinu pare ili sjesti pokraj kade i pustiti vrelu vodu.

Eventualno bih dala caj od sljezovog korijena (on je isto za omeksavanje sluznice). Lijekove bih preskocila, osim ako se dijete bas jako davi u kaslju u lezecem polozaju i da mu kasalj onemogucava spavanje.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za suhi kašalj nabolje pomaže inhaliranje. Možeš mu dati i Prospan ili Folkodin sirup da mu bude lakše, ali i ne moraš, ako kašalj nije baš da se jako muči.

Rinolan mu nikako nemoj davati, on je izričito za "nosne" alergije (pelud, prašina i sl.)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nama su u ljekarni preporučili islandski lišaj.Nisam ga bubaču davala jer je već pio drugi sirup...Ali kad je mene uhvatio kašalj isprobala sam ga na sebi i zbilja pomaže.Sad ga i bubaču dajem za kašalj...
    Ja sam bila pokusni kunić.
    A taj rinolan je dr prepiso mojoj nećakinji od dvije godine za suhi kašalj...nije joj pomogo ali ja ne znam da je samo za alergije...sad znam...wink..

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rinolan je praktički isto što i claritin. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •