Results 1 to 11 of 11

Thread: Dijete u prtljažniku

Default Dijete u prtljažniku

Neki dan idemo na plažu i uz cestu stao karavan njemačke registracije mama i tata su bili vani, na stažnjem sjedalu sam vidjela 3 osobe, nisam proučavala, kaže MM da su bila djeca otprilike rane školske dobi i u prtljažniku beba od kojih 10 mj u auto sjedalici.
    Ostala sam paf, mama dijete hrani kašicom, nije ga ni izvadila iz sjedalice, ne mogu vjerovati da ga voze u prtljažniku.
    Ne želim ni pomisliti što bi se dogodilo i pri malom udarcu straga.
    A i ne mora se ništa dogoditi, tako malo dijete samo u prtljažniku.
    Već 3 dana mislim o tome.

sorciere's Avatar

neću pitat kojim jezikom su govorili !?

Arijana's Avatar

Default Re: Dijete u prtljažniku

Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    mama i tata su bili vani,
    Možda je mama stavila bebu u prtljažnik skupa s autosjedalicom, da je lakše nahrani - izvana, bar se nadam da je tako :/

:shock:
    Kazes da su stajali....mozda je zena izvadila iz auta bebu skupa s autosjedalicom pa je stavila u prtljaznik (djizus), da je nahrani?

Quote Originally Posted by Mamasita
    :shock:
    Kazes da su stajali....mozda je zena izvadila iz auta bebu skupa s autosjedalicom pa je stavila u prtljaznik (djizus), da je nahrani?
    Vidiš, to mi nije palo napamet, ali na stražnjem sjedalu su bile 3 osobe, nije bilo mjesta za sjedalicu, a ne vjerujem da bi vadila sjedalicu i stavljala je u prtljažnik samo da nahrani dijete.
    To je sjedalica 9-18 kg, nije ona do 13 kg koju možeš samo umetnuti u postolje, nije to tako jednostavno za stalno skidati i montirati.
    Ali kamo sreće da ste u pravu.

Ne kužim kako bi, ako je sjedalica montirana u prtljažniku, zatvorila prtljažnik u vožnji?!
    Nadam se da ga je stavila "samo" da ga nahrani.

andrea's Avatar

Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    [nije to tako jednostavno za stalno skidati i montirati.
    ako su iza bile tri osobe, vrlo vjerojatno može biti da sjedalica ni nije bila fiksirana, nego su je držali na koljenima i tako se vozili, što je katastrofa :/

JBT's Avatar

Koje je marke bio auto? Neki karavani (npr. Peugeot 406) ima mogućnost ugradnje dva sjedala (na njih ne stanu odrasli) u prtljažnik.

litala's Avatar

meni se ida i noa voze u gepeku

al mi imamo sharana

Darko_D

Quote Originally Posted by litala
    meni se ida i noa voze u gepeku

al mi imamo sharana
    sa 7 sjedala naravno
    al jel bas pametno da su otraga?

litala's Avatar

zasto ne bi bilo?

sjedala su sasvim normalna, iste velicine i oblika i strukture kao i ona ispred. a netko mora bit u gepeku jer ih je troje, srednji sic u drugom redu ima pojas u dvije tocke (pa ga izbjegavamo), a kako se onda svadjaju tko hoce u gepek - eno ih oboje tamo... to dok jos leo nema pravo glasa

a ako mislis na sigurnost u slucaju sudara? osobno mislim (nicim znanstvenim dokazano) da su sigurniji u gepeku folksvagena nego u daewooovom matizu, koji smo prije imali (a koji bi skoro cijeli stao u gepek sharana kad izvadis sjedala... )