Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: Vrtić Radost - Zadar

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Vrtić Radost - Zadar

Zadranke,

kakva su vaša iskustva sa vrtićem Radost? Mi 01-oga krećemo u vrtić na Voštarnici. Kakav je raspore du vrtiću, spavanje, hrana, aktivnosti, što trebamo ponijeti...

Puno je pitanja i već pomalo ružan - tužan osjećaj! najradije bi ostala kući i ja ga čuvala ,ali...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo već duuugo godina staža u Radosti , al nikad nismo bili baš u
    Voštarnici . Raspored je manje - više isti.
    Najprije ujutro rade gimnastiku , razgibavanje ( ovisi o teti , ima ih i koje to neće).
    Doručak oko 8-8,30 , nakon njega neke smislene aktivnosti ( npr.
    tematski obrađuju blagdane , godišnja doba.... ).
    Voće dobiju oko 10 sati i nakon toga idu vani.
    Vani su do ručka , nakon ručka je spavanje .
    I kad se probude obično gledaju TV dok netko ne dođe po njih ( ili opet idu vani ako su vremenski uvjeti ok)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da , zaboravih , ponijeti treba papuče i rezervnu presvlaku.
    Pelene ako koristi , ili gumirano platno za krevet ako je u fazi odvikavanja .
    Jednom mjesečno se donesu papirnati ručnici i vlažne maramice ako je
    pelenaš.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala ti puno!

Zanima me spavanje u vrtiću. Da li svatko ima svoj krevetić ili gdje ko stigne? Može li se ponijeti neke drage igračke?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svak ima svoj krevetić na kojem piše ime.
    Što se tiče igračke , može se nositi ali tete ne preuzimaju odgovornost za istu.
    Mi smo nosili , ali uvijek , baš uvijek je stigla doma u dijelovima.
    Koji put , ako je bila sitnija , nismo je ni našli.
    Onda su oni sami odlučili da vše ne nose.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Što se događa prvog dana? Dobili smo poziv da dođemo 01-oga. Ja bi trebala uzeti GO, za početak i prilagodbu. Ne znam da li se prvog dana treba samo javiti ili se ostaje nekoliko sati.

Dalmatinka, hvala ti puno na informacijama!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvi dan bude puno klinaca , puno roditelja, galame i suza.
    Uglavnom ostaneš s djetetom sat - dva , i odeš malo van ako ti dopusti,
    Oni koji su već išli u vrtić odmah ostanu cijeli dan ( kao što će i
    Ivo , ipak mu je ovo treća godina).
    Sad , prilagodba je malo sklizak teren , jer ako predugo ostaješ s djetetom
    u vrtiću , ono misli da ćeš stalno biti tamo s njim.
    Rijetko koje dijete je to prošlo bez pokoje suzice , i većina roditelja se prvi tjedan - dva osjeća jadno i pita se što mi je ovo trebalo.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nika, ako imas slucajno mogucnosti, pokusaj poceti s vrticem nesto kasnije da izbjegnes grupnu adaptaciju kad bas sva djeca placu.

Evo sad gledam... uzimas godisnji. Zelim vam uspjesnu adaptaciju.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nikazd, moja Laura ima već 4 god. vrtićkog staža baš u Voštarnici, a ići će i ove godine u predškolsku skupinu...
    Moja zapažanja svode se na to da uspješnost prilagodbe, vjerojatnost individualnog pristupa svakom pojedinom djetetu, dinamika i raznovrsnost aktivnosti te općenito kvaliteta vremena provedenog u vrtiću, ovise najviše o tetama.
    U Voštarnici trenutno postoje dvije "struje": tete starije generacije koje su sklone ispijanju kava i ćakulama, dok se dječica sama zabavljaju (to me podsjeća na odgojne metode iz vremena kad sam ja išla u tu istu Voštarnicu), i tete mlađe generacije, koje su vrlo educirane, senzibilizirane u radu s djecom pojedinačno i u grupi, vrlo otvorene u radu s roditeljima, spremne na prihvaćanje roditeljskih sugestija, ambiciozne u osmišljavanju raznih aktivnosti - od glazbenih, scenskih, likovnih, redovite tjelovježbe - do parlaonica...
    Uz to, redovito organiziraju tematske radionice za djecu i roditelje u popodnevnim satima (usprkos malom odazivu :/ : od 20-ak djece iz grupe, uvijek je tek ista nekolicina roditelja spremna sa svojom djecom provesti "quality time" na takvoj radionici, što me uvijek iznova iznenađuje i rastužuje). Moram još napomenuti da tete to rade u svoje slobodno vrijeme i nisu za to posebno plaćene...
    Mogu reći da sam zaista prezadovoljna, i da ništa od ovoga nisam očekivala prije Laurinog polaska u vrtić. I ja sam strepila oko toga kako će nam proći prilagodba i nisam mogla zamisliti da moje dijete vrijeme provodi s ikim drugim osim s članovima obitelji, ali odgojiteljice iz tog vrtića ulile su mi toliko povjerenje da bih im danas bez premišljanja povjerila i bebača (u kompletu s platnenim pelenama )

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

UPALI SMO U VOŠTARNICU! :D

Nika, nisam ubrala koja ste skupina?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mlađa skupina (nasuprot ulaznih vrata) haha !

Čestitam, baš mi je drago!!!

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo mlađa, teta B., jel tako?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i tako se mame zadranke s ovog foruma imaju prilike viđati u istom vrtiću. joj, što je svijet mali

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

... mislim, osim što pjevaju u istom zboru i rađaju u istom boksu

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da, i teta M.! 8)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Klia,

mogu li pitati, da li si zadovoljna?
    što misliš o tetama?

Ako nije zgodno, možemo se čuti i na PM.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo mene konačno. Mi smo vam tutto completto bili 9 dana u Šibeniku tako da je M tek danas krenuo u vrtić. Za tetu B. sam od više strana čula sve najbolje, za tetu M. ni dobro ni loše, tako da ćemo vidjeti. Pokupila sam M danas u 12.15 da mu ne bude previše za prvi dan.
    Nika, što ti kažeš za tete? Slobodno možeš na PP, ako je štogod
    A i mislim da je red i da se upoznamo jednog dana, jel tako
    Ja ti dovodim M oko 8 i po i prepoznat ćeš me jer nosam Damjana u klokanici ili vučem kolica.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi stižemo negdje oko 8, nekada i prije.
    Rijeđe od tate ga vodim ja. Nažalost, tako je zgodnije, ali ne smijem izgubiti nit i moram ga ponekad odvesti ili otići po njega.

Nešto sam čula, htjela bi te pitati, ali ću sutra na pm!

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja mislila da ti imaš curicu, valjda zbog nine u nicku. Baš sam znatiželjna. Imam i ja svoje info za pp.
    Ajme što smo ćakulone!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moram pohvaliti ove godine tete i vrtić :D
    Prepuni su sadržaja i stvarno ih okupiraju.
    Dugo su obrađivali jesensku temu - lišće , kestene , voće , grožđe....
    Bili su u Čistoći ( vozio ih vlakić , gledali kako se prave metle i kako se peru kamioni ). Imali su onu predstavu o psiću .
    Pričaju dosta o higijeni i o zdravlju.
    Sutra idu u pekaru (Ivo se već pravi važan jer mm radi u pekari i donijet će
    najveću pletenicu )

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dalmatinka,

o kojoj se skupini radi? Znam da je bila predstava o psiću, znam za grožđe i jesenske teme, ali ovo ostalo nisam čula.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U našoj se skupini ovih dana pjeva Pekar (Ruke mijem, brašno sijem, kapica na glavi....)
    Matej mi je jako zadovoljan, zbilja jedva čeka ići u vrtić.
    A i ja sretna, ujutro, slobodna, nakon vrtića u veeelikom điru s Damjanom po gradu, susretnem frendice, odemo na kavu ili odem sama... Kad M dođe iz vrtića, budem puna pozitivne energije. Eeej, kako su mi nedostajale ove solo šetnje...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Skupina je srednja ,mješovita 4-5 godina
    ali vrtić je Pčelica ( Bagat)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Što mislite o donošenju slatkiša u vrtić???

Nama teta povremeno kaže da donesemo kesicu bombona.
    Mi donesemo.

A vi?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i mi smo svojevremeno dobivali takve upute od teta, dok je Laura bila još u jaslicama, ali se meni to činilo potpuno nepotrebno i dugo, dugo vremena nisam donosila slatkiše. kao alternativu, stavila bih joj u torbicu komad voća, očišćenu mrkvicu, jogurt ili neko pecivo. nakon nekog vremena skužila sam da se Laura zbog toga osjeća jako nelagodno. na pitanje o svrsi donošenja slatkiša u vrtić, dobila sam odgovor da ih na taj način uče dijeljenju...

Laura je sad predškolac i od prošle godine slatkiši su zabranjeni, jer su u međuvremenu učili kako je to nezdrava hrana. ipak, povremeno kao nagradu za dobro odrađen zadatak ili lijepo ponašanje, od tete dobiju bombončić...

pitam se je li u međuvremenu došlo do konfuzije u malim glavama :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama nikad ne govore da donosimo bilo kakve slatkiše , iako
    mu ja svaki dan stavim u ruksak kroasan ili nešto slično
    jer je jako gladan kad se probudi , a ručak je bio u 11 i 30.
    Inače mi smeta taj raspored obroka.
    doručak 8,30
    voće 10 ,00
    ručak 11,30
    i onda do kraja ništa... a neki klinci ostaju do 4 ,15.
    Zašto im to voće ne daju kad se probude?
    Pitala sam ja x puta i jednom mi je jedna teta u Cicibanu rekla
    da je to zato jer onda klinci koji idu doma nakon ručka ne dobiju voće !
    Ma koja glupost!
    Nitko nikog ne tjera , ako je nekom zbog voća nek ostane do kraja ,
    ionako vrtić radi do 4,30.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

naši klinci dobiju i poslije ručka ono što ostane od marende: voće ili jogurt... a uvijek ostane... nekad više, nekad manje, samo oni jadničci ne pitaju

a to da dosta dječice nakon ručka ide doma, mene kopka već petu godinu za redom. ima li uopće potrebe da djeca čiji su roditelji u prilici doći po njih već u podne (i ne znam gdje rade pa da imaju takvo radno vrijeme) "uzimaju mjesto" onima koji imaju veću potrebu za vrtićem... ili sam ja utopist

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda su na pola radnog vremena ili bake dolaze ranije po djecu, a ima i mama/tata koji su dobili/dali otkaz, a to kad se jednom upišeš u vrtić više nitko ne provjerava. Unatoč tome što sam na porodiljskom, dolazim po M u 3 i po jer mi je, kao prvo, drago da konačno spava popodne, a druga stvar je upravo to što želim da prihvati pravila grupe i nauči se na vrtićki red (jer u 3. mjesecu 2007. moram na posao). Ipak, vjerojatno, da on tako dobro ne prihvaća vrtić, i ja bih drukčije disala po tom pitanju.
    A po pitanju bombona, još mi zbilja nitko to nije sugerirao. Ako bude, pitat ću zašto. Ideja o dijeljenju mi je glupa jer oni ionako cijeli dan dijele: igračke, pozornost tete...

Nego, mene ljuti gledanje Ninja kornjača s kojima se M nije susreo doma.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo moram malo pohvaliti tete i aktivnosti u vrtiću.

Svakoga dana se odvija nešto novo!
    Izrada voća od plastelina, stabalce od kartona, edukativne sličice "što je lijepo, a što ne", kako se radi kruh, mali "stop" znakovi....
    Baš budem sritna kada vidim! Obično pitam kada dođem u vrtić što se radilo, jer me zanima!

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem, a osobito sam sretna jer vidim koliko to Mateju znači
    Također, postoji napredak što se tiče spavanja - od prije neki dan ne moram s njime ležati u krevetu dok ne zaspe, jer to sada čini, nakon ispričane priče ili maženja, sam, u svojoj sobi!

Nego, jesu li vam djeca nakon vrtića umorna ili puna energije?
    S M. je ovo drugo, pa ga od 5 povedemo u sportsku igraonicu Olympik (u bivšoj vojarni), a onda ode s tatom trenirati šah u Caspera. Ljudi moji, ovo možda nekome zvuči grozno da smo dijete toliko opteretili, ali on sam hoće na sve! Svaki dan ga pitam je li mu previše, ali on odgovara da nije! Pa dokle bude htio, ok. Kad mu nešto dosadi, smanjit ćemo ili ukinuti.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam jel te zanima misljenje i nas koji te uzivo volimo pa cu evo ipak riskirati.
    Meni se ne cini da je malo previse nego da je puno previse.
    On je jako mali, tek je dobio brata kojem se (s razlogom!) svi dive i s kojim je mama cijeli dan. A uzmi u obzir i "probleme" koje imate s njim, a koje si negdi spomenula.

Gledam ga danas tamo kako je sav sladak i ukljucen, ko pravi mali vojnik. I moje cure su danas doslovno plakale da ih vodim iako sam bila odlucila da ne idemo. I onda meni alarm u glavi "pa nije im valjda kuci ruzno". Bez veze, znam, ali mozda mi ne bi skodilo i na tome poraditi.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Interesantno je da nakon svih tih aktivnosti doma dođe zadovoljan i ostatak dana normalno surađuje u svemu. Problemi o kojima sam pisala počeli su davno prije nego se D rodio, upravo dok je sva pažnja svijeta bila uperena na njega. Također ne zaboravi da tata s njime igra šah u Casperu, dakle ne ostavi ga samoga tamo, evo danas baš neće ići pa ćemo vidjeti.
    Po pitanju maženja, Matej je još uvijek maženiji od D.
    Vjeruj mi, svaki, svaki dan ja ga pitam je li mu previše i glupo mi je ne vjerovati onome što kaže. On ti je dijete koje je naviklo da se s njime aktivno i stalno nešto radi jer je tako s njime postupala baka dok ga je čuvala. Ali ako bi on u bilo kojem trenutku pokazao zasićenost ovim dodatnim sadržajima, ne bih ga forsirala.
    A da je dici bezvezno doma - jest, i mojoj i tvojoj, pa i nama je bilo. Još vi imate dvorište i živite u kući, a mi smo u zgradi i njemu užasno nedostaju djeca, još negdje od 2 i po godine, izrazitije od tri.
    M ti je dijete koje je zadovoljno samo ako je sam nešto otkrio, spoznao, naučio, ako ima osjećaj da raste i jako je, jako ekstrovertiran. Nezadovojstvo i zadovoljstvo otvoreno i precizno pokazuje, tu nisam u dvojbi. Jedino što priznajem jest to da bih se ja morala s njime češće aktivnije igrati, sada smo trenutno samo na čitanju ili pričanju priče prije spavanja ili tijekom dana. I inače, stalno razgovaramo, jer nam on ne da drukčije

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jel ima koja od vas dijete u Cicibanu.mi idemo tamo već drugu godinu
    ..kakva su vam iskustva!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nomoget prvotno napisa
    Jel ima koja od vas dijete u Cicibanu.mi idemo tamo već drugu godinu
    ..kakva su vam iskustva!
    Ja imam loše iskusto ( prije 6-7 godina ) s jednom tetom koja ih je pokrivala po glavi ako ne bi mogli zaspati , i općenito je više bilo neko treniranje
    strogoće nego u drugim vrtićima .
    Onda sam mislila da je to valjda tako u svim vrtićima , ali poslije kad smo
    se premjestili u drugi - razlika je bila ogromna.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ovo pokrivanje preko glave mi je prestrašno!!!

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naša teta M pokriva djecu preko glave.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A da mi malo upozorimo našu tetu M.??????

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ta ista teta M. je pokrivala i svoju prethodnu skupinu (Laurinu) preko glave... dapače, ona bi samo rekla: pokrijte se preko glave, a oni su slušali
    ja sam za to saznala tek pred kraj treće (posljednje) godine u kojoj su bili "spavači" :? , pa nisam reagirala jer se Laura nije žalila...

obrazloženje: ako se ne pokriju preko glave, ćakulaju i ne mogu zaspati, a smetaju onoj djeci koja prva zaspu :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod ove tete L. to je bila kazna ako ne zaspu.
    Mislim , ako im se ne spava pa ne možeš im na silu zalijepit kapke.
    Naravno , da su tete sretne ako svi spavaju , onda obično mogu u miru
    ispuniti onu knjigu koju moraju pisati svaki dan.
    Moj više ne spava nego spava ali nit ga tko pokriva poglavi , niti se teta žali.
    Onda on s tetom brblja , a oboje vole pričati

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Teta M je stara škola, imam osjećaj da se M pomalo naviknuo pa ne znam ima li smisla sad komplicirati.
    Ja sam zadovoljna što spava u vrtiću, puno mi je normalniji ostatak dana.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja u Cicibanu,nemam takvih problema.Nikine tete u grupi su stvarno o.k.
    Moja rodica je teta u vrtiću na Bokanjcu i kaže da su nas dopale dobre tete s obzirom kakvih sve ima.
    sve u svemu su o.k.,ona je tamo već drugu godinu,i puno nam je bolja u vrtiću nego doma.tamo je ko bubica,lijepo se igra,jede,pristojna je..
    Kući kada dođe kao da je tornado došao u kuću!!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    Teta M je stara škola, imam osjećaj da se M pomalo naviknuo pa ne znam ima li smisla sad komplicirati.
    Ja sam zadovoljna što spava u vrtiću, puno mi je normalniji ostatak dana.
    tako sam i ja razmišljala kad sam saznala... nije mi se dalo potezati temu i ulaziti u rasprave jer to Lauri nije predstavljalo problem... dapače, na taj način bi i ona zaspala i bila odmornija za poslijepodnevne aktivnosti, iako u to vrijeme vikendima doma ne bi uopće mogla zaspati.

ipak, još uvijek mi je ta metoda nekako :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kada vrtići prestaju raditi, mislim na ljetnu pauzu?
    Kako su organizirana djeca koja nažalost umjetso na kupanac moraju po žegi u vrtić?

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ljeti imaju organiziran jedan od vrtica u sklopu citave Radosti, onda vodis dijete tamo, tako sam čula.

Moram vam reci da mi M rado ide u vrtic otkad je dosla nova teta 8)

Ali navikli smo se i na tetu M. Ma nije ona toliko loša, samo je umorna, što bi se reklo, zrela za penziju.

Tete imaju izložbu uskršnjih radova u Loži. Moramo poći

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zar imaju novu tetu? Jooooooooooooj, ništa ne znam! Ne idemo u vrtić već misec dana (operacija krajnika). Kakva je teta?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Redovni rad vrtića je do 30.06.
    Poslije dobiješ uputnik za ljeto , tj. na njemu napišeš u kojem razdoblju
    su ti potrebne vrtićke usluge ( možeš napisati i cijelo ljeto).
    Nije obavezno, tj. iako si napisala a ne budeš dovodila , ne moraš ništa platiti. Plaća se po danima .
    Obično bude dežuran samo jedan vrtić ( vruljica ili neki di ima dosta hlada)
    Svaki dan možeš naići na novu tetu i nove klince , tako da je malo problematično s djecom koja se teže privikavaju .

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Teta Irena, mlada i aktivna :D
    Čula sam da se teta M sljedeće godine seli u drugi vrtić i da ostale tete navijaju da se za stalno primi Irena.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I da ne zaboravim: pusa D. i da nam što prije ozdravi i vrati se

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Klia, hvala!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Klia,

kakvo je stanje u vrtiću sa bolestima? Kaže mi teta da ima puno šarlaha, viroza... Mi ni prošli tjedan nismo išli u vrtić zbor toga, za ovaj idući :? .

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •