frendica je prestala dojiti prije tri mjeseca, a još ima mlijeka, pa je malo zabrinuta, zanima ju kada otprilike prestaje produkcija mlijeka
frendica je prestala dojiti prije tri mjeseca, a još ima mlijeka, pa je malo zabrinuta, zanima ju kada otprilike prestaje produkcija mlijeka
Ne znam ti točno, ali znam da sam i 6 mj. nakon poroda još uvijek mogla istisnuti koju kapljicu i to kad bih samo lagano stisnula..., od tada više nisam "cijedila" da vidim, pa i ne znam kad ga je nestalo
znači može to i dulje od tri mjeseca, ona se samo zabrinula da nešto nije u redu
mi smo prestali s dojenjem prije 7 mj,još uvijek ima mlijeka. Kad mogu očekvati da će "presušiti"![]()
Meni između zadnje dvoje djece nije uopće presušilo, dojila sam srednjeg 17-18 mjeseci. Nakon A. je isto dugo bila pokoja kap, ali ne baš sve do trudnoće s D.
Moja prijateljica jos ima tu i tamo neku kap mleka, a ne doji vec vise od 3 godine!
Ovisi kad se hormoni unormale. Po mojem iskustvu - što dulje dojiš prije nestane. Vitu sam dojila do 2,5g i nestalo je nakon mjesec dana.
moja prodojeća pedijatrica (oko 50ak g ima žena) mi je rekla (dok sam malome davala i AD i izdojeno): gospođo, ja bi i sad mogla izdojiti 30-ak ml, pa kako Vi onda ne bi imali bar po 70ml u svakoj dojci za svoje dijete?!
a voljena moja prodojeća teta doktorica koja me stalno podupirala!!!
tek sad kužim![]()
Ja sam prestala dojiti prvo dijete nakon 13 mjeseci dojenja. Kako drugu bebu nismo mogli nikako napraviti, vadila sam hormone, među ostalima i prolaktin. Bio je blago povišen, ništa važno, rekli su doktori. No, tri godine nakon završetka dojenja taj malo povišeni prolaktin bio je dovoljan za istiskivanje malo i više nego par kapi mljijeka iz dojki i kod mene je smetao začeću. Morala sam čak piti bromergon da bih zanijela. Moja šogorica isti problem, samo je njoj prošlo čak 11 godina od prestanka dojenja. Navodno može proći i više od 20 godina i sve je to, kažu, normalno.