Da li prvo mora izači čep kako bi počeli trudovi ili nije uvijek tako? Zna li tko? :?
Da li prvo mora izači čep kako bi počeli trudovi ili nije uvijek tako? Zna li tko? :?
Ja sam ti zivi dokaz da je odgovor:ne mora. Cijeli dan sam imala trudove prije neg mi je cep izasao,i skoro ga nisam ni skuzila. Nista nisi napisala zanimaju li te pojedinosti?!
Kod prve trudnoće otišao je tjedan dana prije termina, ništa se nije desilo, prenijela sam, trudove uopće nisam dobila, na kraju indukcija...
Druga trudnoća - prirodni trudovi tjedan dana prije termina, porod brz, ne sjećam se da je čep uopće ispao prije poroda, ni mrvicu krvi niti ičega sličnoga prije poroda;
Treća trudnoća završena carski dva tjedna prije termina, nije otišao čep.
Mislim da ti je najbolje ne zamarati se s tim...![]()
joj.. i mene bi to zanimalo
naime, danas sam primjetila sluzavi iscjedak, ali nije bilo sukrvice
Kao što je već napisano: Ne mora i najbolje je ne zamarati se s tim.
Cure, najvažnije je da vi pripremite sve stvari za bolnicu, tako da ste u svakom trenutku spremne. Porod će krenuti kad se beba odluči za izlazak... Vi se samo opustite, zadnje dane ne pretjerujte ni sa kakvim aktivnostima i psihički se pripremajte za taj poseban trenutak.
Meni je doktorica na redovnom pregledu šest dana prije termina rekla da još nema nikakvih naznaka poroda i da ću vjerojatno prenijeti. Sljedeće jutro počela otjecati plodna voda i taj dan sam rodila.
Još sam mlada i to sve (još sam sama beba da imam bebu), ali jedva čekam da vidim tu svoju malu kuglicuTermin mi je 27.8.,ali je doktorica rekla da izdržim (pošto sam otvorena) barem do 37 tj.,a pošto mi je već 38 tj, očekujem svaki dan.....
![]()
Termin mi je bio u srijedu 18.2.
Čep mi je izašao u subotu ujutro 21.02. Taj cijeli dan ni "T" od trudova.
U noći sa subote na nedjelju počeli su lagani trudovi (nisam spavala cijelu noć nego sam zapisivala kako se javljaju trudovi - bili su nepravilni (10,15,5,7,20,8 min...).
U nedjelju ujutro 22.2. išla na pregled u bolnicu gdje su me zadržali.
U nedjelju popodne počeli praaaaavi trudovi...
Iiiiiiiiii napokon u ponedjeljak rano ujutro 23.02. u 06.17 minuta rodila se Nina.
Dakle da skratim, od čepa do poroda - 2 dana.
ja sam rodila na carski (placenta praevia) a cep mi je "ispao" 4 dana prije. cervikalna sluz je pocela curiti tjedan dan prije. od trudova ni t.
Pa naravno da te sve zanima,i ja isto gluposti pitam.evita prvotno napisa
Trudovi su bili cijeli dan,prvo vece razlike(po nekoliko sati),pa se smanjivalo,kad su bili na 2min zvala bolnicu i oni poslali hitnu po mene(tu je takav obicaj). U bolnici sam bila oko pet 6-7 sati prije nego je taj cep izasao skoro ga nisam niti skuzila,trudovi su bili toliko snazni da se na nista nisam mogla koncentrirat. Cep je izasao kad sam isla pi-pi,skuzila sam neku sluz i kad sam se natjerala bolje to pogledat vidla sam da je krvava,rekoh to MM,on je iso po babicu(inace te puste samu u sobi da dises,skaces,hodas,tusiras se..sta os)pa se ona ustrcala,pogledala i skuzila da sam dovoljno otvorena i da mozemo polako krenut tiskat. Plodnu vodu je ona poslje probusila(kao rekla je da je hitno i da mora,a ja se nisam vise imala snage borit za prirodni porod). Eto,to ti je ukratko. Evita,budi hrabra i vjeruj u svoje tijelo! I obavezno nam javi novosti!![]()
ja sam rodila dvaput a čep nisam ni čula ni vidjela.![]()
kinder, di su naši čepovi? nisu valjda još nutra? :shock:
Aleta, imaš PM!
Da,budem javila. Makar mi je termin tek 27., ja očekujem svaki dan....![]()
aleta prvotno napisa
Sto se ocekivanja tice,ja sam rekla da cu rodit kad kupim i obavim sve sta sam si sastavila na svom popisu,slape sam kupovala s trudovima,puhala sam u robnoj kuci zavaljena u fotelju u odjelu H.Boss,i sve si mislim mozda su tudovi lazni..,stvarno sam genije.![]()
Htjedoh napisat,misla sam da su lazni zato sto ocekujem cepove,vode..nesto,a ono nista..samo trudovi(i sve boli al ja sam cool),eh!![]()
mogu li ja s jos jednim pitanjem?
da li cep uvijek mora biti krvav?
jucer sam primjetila jako obilnu sluz koja je bila bijelo zuckaste boje
cijeli dan me prase lagani trudovi koji nisu bolni i nisu u pravilnim razmacima
jel ta sluz bio cep?
Da ta sluz je čep i ne mora uvijek biti krvav.Za njega se smatra da je "priprema za porod", što može biti relativno, jer meni je s prvim djetetom čep izlazio 2 dana prije poroda, a drugim djetetom 10 dana prije poroda i ne svaki dan i ne u istim količinama, nekad je bilo u njemu sukrvice, nekad je bio bezbojan... Uglavnom svima koje to primjete bliži se... :Dbejb prvotno napisa
hvala pepi![]()
![]()
I tebibejb prvotno napisa
i ta što brže i hrabro dočekaš malog
![]()
:D Htjela sam postaviti pitanje u vezi boje sluzi, ali eto ovdje zaista možeš pronaći sve odgovore.
Znači to što sam primjetila (nešto poput hladetine, prozirno žućkasto) je sigurno čep?!
Pogotovo imam razloga to vjerovati jer cijelu trudnoću nisam imala apsolutno nikakav iscjedak (ili potpuno nezamjetan).
Slažete li se iskusnice?
Da, poput hladetine, nekad izađe u većoj količini, nekad manjoj (opisala gore).snjež prvotno napisa
Vidiš, neke cure su rodile, a nisu to primjetile, a ja sam s oba djeteta to primjetila i očekivala trudove!
A baš sam se obukla, kao idem u grad kupiti još neki kompletić i kapicu, i otišla sam prije na WC, za svaki slučaj....kad ono :shock: , i sad si m islim da li da krenem prema gradu (javni prijevoz).
Da zacopram do kraja sad su me nazvali iz osiguravajućeg društva da mi kažu da su poslali dopis o rezervaciji za "apartman" na SD i da je sve OK.
Hmm, i tako cijelo vrijeme razmišljam što ako mi pukne vodenjak na sred ZETovog autobusa, kaj ću onda tak mokra, možda bi ipak mogla to obaviti pa onda više zaista nemam potrebe ići u grad do dana D.
pepi prvotno napisa
onda je to sigurno to :D
bebiceeeeee, cekam teeeeee![]()
Sad sam se malo bolje promotrila i skužila sam da mi je trbica niža za skoro cijeli dlan....![]()
Iako me malo frka (priznajem)jedva čekam da sve počne i završi, pa da pređemo u novu etapu....
Joj,kolko bebica ce uskoro izac!![]()
A evita se isto nis ne javlja...
samo da evita ne sruši rekord od dadukano, jer mi onda ne preostaje ništa nego da rodim doma![]()
Ajme, pa i meni od jučer je malo sluzav iscjedak bijelo žućkaste boje. :shock: Nisam znala da može biti takav, a ja sve očekujem nešto tamno.
Ja mislim da neću oboriti nikakav rekord u rađanju, jedino bi po ovome Snjež i ja mogle imati simultanku jedna na SD, a druga u Merkuru.
hej curke,
nema me inace bas po forumu jer nam steka internet doma, ali i meni je jutros izletio cep na WC-u, sluzav, prozirno-zuckast, i sve osjecam neku vlagu od tada, ali mi se ne cini da to curi plodna voda. od trudova nis. a jucer sam bila na pregledu i nas je bebac okrenut glavom prema dolje ali se jos nije spustio u zdjelicu i veli doktor da okicama gleda prema gore, pa ako se ne smiri da cu morati na carski :?
ima li netko slicnih iskustava? inace termin mi je 2.9.
Moj izlazi, ne stalno, ali tu i tamo skužim istu takvu sluz o kojoj pričate u malim količinama. Obično nakon nekog napora, šetnje npr.
Hmmm, dobro, ne znam šta da ti kažem...mislim da doktori malo prelako koriste tu "morat ćete na carski" foru.
Meni su prognozirali carski zbog jake infekcije bubrega, pa eto sad sam na deset dana do termina.
Za položaj bebe u trbici sam prvi put čula tu na RODAma, zaista mi ni jedan doktor to nije ranije spomenuo...
..inače Roko se stalno vrti, te je lijevo, te desno, a i po veličini trbuha bi mogla zaključiti da se i rotira (leđa-leđa i leđa-trbuh)...jedino što nam svima preostaje je da svaki dan proboravimo neko vrijeme u klečećem položaju jer to bebama godi i onda se postave na pravo mjesto.
tako je i kod mene evo danas malo vise toga izletilo pa se sve nadam da nesto krene :Dklia prvotno napisa
KMMEE,
ja ću se izgleda načekati s čepom ili bez....jer moj je izletio još u ponedjeljak :/