Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: prvi put tu..

Početno prvi put tu..

pozdrav svima

čini se da sam ehm, trudna. test je bio slabo pozitivan pred tjedan dana a sada mi se pojavio plus maltene čim sam test otvorila iz pakiranja.. na UVZ još ništa.
    32 godine, karijeroman po orijentaciji .. planirali smo ovu trudnoću (3 godine u braku), prestala sam pušiti iz tih razloga pred pol godine i piti pilule i nakon mojih par mjeseci ''ok nećemo još ovaj mjesec, drugi ćemo početi''n pred mjesec dana smo rekli ''ok ajmo krenut'' ... i BAM! Iz prve :? Nemojte me krivo skužit sretna sam, zbunjena sam, prestrašena sam, konfuzna sam.. nikom još nisam rekla, nekako mi je zbog toga još sve skupa strano i kao da se dešava nekom drugom .. imam milion pitanja i vjerovatno ću vas gnjaviti sa milion tupavih pitanja.

za početak ne mogu spavati.. al uopće.. ne znam je li to u glavi ili je to normalno? :? totalna sam zbunjola..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

:D čestitam

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Čestitke i od mene.

I ja sam bila totalno zbunjena kad je testić pokazao +, ali uz pomoć svih ovih ženskica ovdje i njihovih savjeta "došla sam k sebi" i odlučila kako želim da sve na kraju ispadne.
    Naučit ćeš puno toga novog to ti garantiram, a bolju podršku od ove ovdje ne možeš ni poželjeti...

Početno

ajd ja ću natipkat prva pitanja koja mi padaju na pamet... ne tražite nužno logiku među njima

- bila sam pacijent pok. dr rušinovića i sad nisam baš comfort sa idejom da ostanem pacijent Supernove jer mi ostali doktori nisu ni sjena .. naručila sam se u harni drugi tjedan - stavilo me kod izvjesne Šimički Nataše.. Netko ima iskustva s njom? :?
    - Pošto sam živjela u neznanju do pred tjedan dana .. u svom neznanju bila sam na zubnom rendgenu to negdje valjda baš oko tog tjedna kad je.. začeto. .. da li da dobijem nervni slom od straha? u fazi sam cjelokupne zamjene plombi koje uključuje i lokalne anestezije redovno, je li to opasno?
    - U vrijeme dok sam živjela u blaženom neznanju počela sam hodati na ručnu limfnu drenažu nogu i trbuha, jel to opasno na bilo koji način za bebu?
    - nemam ''socijalnog'' ginekologa.. trebam li ga imati? može li trudnoću ''dovršiti'' ginekolog koji trudnoću i vodi? (tj privatni)
    - imam komatozno lošu probavu (ali kad kažem lošu ne mislim onu kojoj laneno sjeme pomaže, pričam o opstipaciji po 7 + dana ako ne uzmem laksative.. što sad? što je najjače dozvoljeno sredstvo u trudnoći?
    - kojim kremama i kada ste se počele mazuckati u cilju prevencije strija .. grudi mi rastu naočigled
    - hebem mu doista ne mogu spavati .. jel to normalno.......

to be continued .. hvala na strpljivosti

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajme Sandra kakva teška pitanja Kao prvo čestitam na trudnoći :D
    Evo ja ću ti odgovoriti na pitanja koja znam. Lokalnu anesteziju za popravljanje zubi smiješ primati u trudnoći kao i popravljati zube i vaditi ih, jedino je naravno rendgen zabranjen.
    Laksativi se ne smiju koristiti u trudnoći jer mogu izazvati kontrakcije pa je najbolje da se sa svojim ginekologom posavjetuješ oko rješavanja tog problema. Možda postoji nešto što se smije koristiti.
    Strije se na žalost ne mogu spriječiti...ako ti je suđeno dobit ćeš ih mazala se ti kremom od milijun kuna ili ne. Kremicama možeš ublažiti stanje i zato ti preporučam da čak i odmah počneš sa mazanjem, ali te skupe kreme protiv strija zaista nisu potrebne. To je sve samo obična mamilova. Ja se mažem običnom Niveinom kremom po stomaku, a evo danas na forumu pročitala da treba mazati i grudi, guzu i leđa kod struka pa ću i to početi. Možeš si pomoći i uzimanjem dovoljne količine vode dakle minimum 2 litre na dan, što nije dobro samo za strije nego i za hrpu drugih stvari.
    Spavati nisam ni ja mogla u početku zbog totalne uzbuđenosti zbog novog stanja, a i zbog valjda hormona.
    Uglavnom ako malo prošvrljaš ovim forumom vidjet ćeš da su na sva tvoja pitanja odgovori već dani, a i na Rodinom portalu imaš super tekstova o trudnoći pa ti savjetujem da svakako počneš čitati i istraživati.....svega se tu zanimljivoga nađe

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Sandra073, dobrodosla i cestitam na trudnoci!

Cure su tu dijelom odgovorile na tvoja pitanja, a ako hoces pogledaj tekstove o trudnoci na Rodinom portalu. Evo ti pocetni link

Mozes otici i na podforum "Kruzoci trudnica" i prikljuciti se, pretpostavljam, zimskim trudnicama.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Sandra073 prvotno napisa
    - Pošto sam živjela u neznanju do pred tjedan dana .. u svom neznanju bila sam na zubnom rendgenu to negdje valjda baš oko tog tjedna kad je.. začeto. .. da li da dobijem nervni slom od straha? ?
    Ja sam bila na zubnom rendgenu isto u ranoj trudnoći i to bez zaštitne pregače. Moj sin je živahan i zdrav jednoipolgodišnjak.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Wow, dorotea, nisam imala pojma da si tak informirana!

Sandra, pričekaj koji dan i ideja o bebici za kojih 8 mjeseci činit će ti se preprepredivnom. Ipak je to događaj koji će ti izvrnuti život naglavačke, treba vremena da sjedne. I čestitaaaaam!

Od svih pitanja, mogu ti odgovoriti samo na dva. Ja protiv strija koristim DM-ovu Baby love kremu. U principu, nije bitan proizvođač, nego kako je dorotea rekla, bitno je namastiti kožu da bude elastična (ja mažem bedra, trbuh, cicke i sve bočno od kukova do pazuha, jer trbuh raste posvuda). Što se tiče vođenja trudnoće, cijelu ti može voditi privatnik, a samo ćeš trebati par tjedana prije termina otići u bolnicu u kojoj namjeravaš roditi na jedan pregled, čisto da imaju tvoj "karton".

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pridruzujem se cestitkama!
    Slicno je bilo i kod mene i kad sam vidjela pozitivan test nisam mogla doci k sebi od srece! Puno sam citala o trudnoci po svim mogucim site-ovima. Ja sam za opstipaciju jela djecje vocne kasice . Super reguliraju probavu, a mozes probati i sa muslijima. Strije su nasljedna stvar i ako ti je koza elasticna imas dobre sanse da ih ne dobijes. Ja sam od prvog dana trbuh mazala Niveinim uljem jer mi neka moja logika govori da je ulje bolje od kreme. . . uspjela sam proci bez strija
    Socijalni ginic ti treba i za pisanje raznoraznih recepata i uputnica. . . da ne bi morala placati eventualne ljekove i preglede.
    Na kraju, puno srece ti zelim. . .

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Sandra, dobrodošla i čestitam! E sad ti počinje prava karijera - ako si mislila da znaš što su izazovi, sada ćeš se uvjeriti da si čisti početnik.

Pozdrav karijeristice koja je promijenila orijentaciju. 8)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sandra čestitam!
    Evo ja sam pacijentica Dr. Nataše Šemnički u poliklinici Harni i mogu je toplo preporučiti. Izuzetno je stručna i pažljiva te topla osoba, objašnjava sve redom i vrlo spremno i ljubazno odgovara na sva pitanja. A sam pregled nije neugodan ni bolan (mislim koliko to može biti ugodno kad si raskrečen na onom stolcu). Moja trudnoća je pomalo problematična (sad sam doma na mirovanju u 28 tjednu) te sam ih znala nazvati telefonom u panici i uvijek je uzvratila moj poziv i bila spremna pomoći. Meni je ovo isto prva beba te smatram da podrška i dostupnost dobrog ginekologa je važna. Poliklinika Harni je na dobrom glasu i imaju izvrstan web site gdje se mogu naći izvrsne informacije u vezi trudnoće: www.poliklinika-harni.hr.
    Što se tiče zubara, neki zubari ne preporučuju lokalne anestezije u prva tri mjeseca trudnoće, obavijesti svog zubara da si trudna pa će ti on sve reći. Bila sam u sličnoj situaciji i primila sam injekciju dok još nisam znala da sam trudna ali zubarka je rekla da to neće naštetiti bebi ali za svaki slučaj druge plombe sam zamijenila bez injekcije. Nakon prva tri mjeseca možeš normalno primati injekcije kod popravke zuba.
    Socijalni ginekolog ti treba za pisanje recepata i uputnica ako ne želiš sve sama plaćati. Ja si sve sama plaćam tako da nemam socijalnog ginekologa.
    Prva tri mjeseca su gadna kad su hormoni u pitanju, bar su bila meni. Isto nisam mogla spavati, cice rastu ko lude (sa 75B na 85E :? ) i bole pa nema spavanja na trbuhu, moraš ići piškiti svaki čas i naravno konstipacija a kasnije i mučnine. Moja preporuka je da kažeš ginekologici za svoje probleme sa zatvorom pa će ti ona preporučiti što treba dalje činiti. No u trudnoći ti se zna sve okrenuti, imala sam slične probleme prije trudnoće (doduše kod mene je trajalo oko 3 dana a ne sedam) i u trudnoći se to sve izreguliralo i sad sam vrlo redovna. Drugo stanje, ha. Što se tiče strija kažu da je genetski, ako si sklona njima dobit ćeš ih ma šta radila ali ne škodi poduzeti neke mjere a to su pij puno vode, i maži se da održiš kožu elastičnom, (meni nije pomoglo i cice su pune strija i to ljubičastih :/ ). Uh, što sam se raspisala. Nadam se da sam pomogla. Puno sreće tebi i bebi!!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo da se i ja priključim- isto "novopečena" buduća majka.
    Sto se tiče strija čula sam da je jako dobro bademovo ulje tako da ću to počet koristiti.Nadam se dobrim rezultatima

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sandra, cestitam na trudnoci!

da ti napisem sto znam od odgovora na tvoja pitanja: moja reakcija je bila vrlo slicna tvojoj. spavati ne mozes od uzbudjenja, proci ce!

za dr. semnicki imam samo rijeci pohvale. strpljiva, strucna, puna razumijevanja, otvorena za alternativu i izvoljevanja svih vrsta.

socijalni ginekolog ti treba kako bi ti pisao uputnice za pretrage ako ih ne zelis sama placati. s obzirom na to da tih pretraga, i to onih rutinskih, kod potpuno uredne trudnoce, ima podosta i da su dosta skupe ako se rade privatno, ja bih ti najtoplije preporucila da si nadjes nekakvog socijalca (osim ako bas ne lezis na parama)

sto se strija tice, najbolji savjet koji sam cula bio je: nemoj se udebljat vise nego sto treba pa neces ni dobiti strije! (u mom slucaju ostao mrtvo slovo na papiru). nemoj se mazati s previse kemikalija jer se sve to upija kroz kozu. kao sto su cure rekle, nije toliko bitno cime se mazes, bitno je da ti koza ne bude suha. i pij puno vode, to ce ti pomoci i za stolicu.

mislim da ces ovdje pronaci odgovor na svako pitanje koje ti padne na pamet. dobrodosla nam i zelim ti zdravu i sretnu trudnocu

stix

Početno

čestitam i ništa ne brini zbog "podijeljenih osjećaja", sve će sjesti na svoje mjesto i uživati ćeš u trudnoći i bebici!!!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hi i dobrodošla Sandra!!! I čestitam na trudnoći!

I sad: neki laksativi u obliku tableta isl., + npr. Donat mg i slično ne koristiti u trudnoći. Na žalost, obično se stanje sa kakanjem malo pogorša u prva tri mjeseca. Zato pazi na prehranu i pokušaj ne jesti klopu koja zatvara, napuhuje i sl., već naprotiv..Također, u klopi se orijentiraj na zeleno (zbog željeza) + ribe + kuhano crveno meso. Voće isto ali ne pretjeruj (šećer = debljanje). Pij puno tekućine, klopaj to laneno sjeme + imaš tu neku stvar od trputca u ljekarnama koja pomaže (meni je pomogla nakon poroda) i obavezno pazi da se jako "ne siliš" kod kakanja..I izbaci napitke sa mjehurićima...

Limfne drenaže NE u trudnoći. Imaš mogućnost nekih laganih masaža koje su prilagođene trudnicama.

Strije - ako te namjeravaju posjetiti, nemreš im zatvoriti vrata pred nosom , ali im barem otežaj posao..stoga, najbolje, najjeftinije..trk u ljekarnu i kupi si bademovo ulje u rinfuzi. Ništa ne košta, a najbolje je. Namaži si trbuh, struk, bokove, cicke (osim bradavica)..

Za rengen se ne uzrujavaj. To su minimalna zračenja i ništa neće biti bebi. Ali pokušavaj ga izbjegavati u prvim mjesecima trudnoće. Isto i sa anestezijom. Ništa neće biti bebi, ali pokušaj izmijenu plombi odgoditi za drugo tromjesečje.

i što ti još reći osim...nadam se da će ti ljeto biti prekrasno kao i uostalom i cijela trudnoća... i stoga, kupi novu haljinu sa duuuboookim dekolteom i pokaži ponos!! (ja sam barem tako tada učinila...napokon!!! ).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zar se Donat Mg ne smije piti u trudnoci?
    Ja imam problema s probavom i znam tu i tamo popit casu Donata, a vidim da mamma san kaze da se ne preporuca pa sam zbunjena :?

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam pila Donat u trudnoći, i nakon poroda. Puno mije pomogao.

Možda je mamasan mislila na laksativi+Donat istovremeno?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •