Pozdrav svim forumasicama i molba za malu pomoc.
Trudna sam 39 /-2/ tjedna i danas sam bila na kontroli na SD kod dr. Miskovica. Rekao mi je da je CTG dobar i da je beba dobro, da sam zatvorena ali da je beba jos visoko i okrenuta ledjima (back to back) sto znaci da je svoja ledja naslonila na moja. Beba bi se za porod navodno trebala okrenuti za 180 stupnjeva tj. okrenuti svoja ledja na moj pupak.
Doc me narucio na kontrolu za tri dana i misli da ce me hospitalizirati i pratiti bebu. Smatra da bi, ako beba ostane u tom polozaju, porod mogao trajati jako dugo i na kraju mozda zavrsiti carskim, pa ce mi obaviti sve pretrage radi tog eventualnog carskog ali i moguceg izbjegavanja poroda koji bi bio predug.
Ima li netko od vas mama ili trudnica slican problem? Navodno se beba vec oko 36 tjedna okrene ledjima naprijed (na kontrloli u 36 tjednu dr. Hafner nije bas nista spomenuo), ali da se moze svaki tren okrenuti i porod obaviti najnormalnije. Ja se toplo nadam da ce i moj bebac, koji je jako aktivan, odluciti da se okrene kako treba jos nocas i da cemo imati normalna porod.