Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: beba okrenula ledja

Ane1

Početno beba okrenula ledja

Pozdrav svim forumasicama i molba za malu pomoc.

Trudna sam 39 /-2/ tjedna i danas sam bila na kontroli na SD kod dr. Miskovica. Rekao mi je da je CTG dobar i da je beba dobro, da sam zatvorena ali da je beba jos visoko i okrenuta ledjima (back to back) sto znaci da je svoja ledja naslonila na moja. Beba bi se za porod navodno trebala okrenuti za 180 stupnjeva tj. okrenuti svoja ledja na moj pupak.

Doc me narucio na kontrolu za tri dana i misli da ce me hospitalizirati i pratiti bebu. Smatra da bi, ako beba ostane u tom polozaju, porod mogao trajati jako dugo i na kraju mozda zavrsiti carskim, pa ce mi obaviti sve pretrage radi tog eventualnog carskog ali i moguceg izbjegavanja poroda koji bi bio predug.

Ima li netko od vas mama ili trudnica slican problem? Navodno se beba vec oko 36 tjedna okrene ledjima naprijed (na kontrloli u 36 tjednu dr. Hafner nije bas nista spomenuo), ali da se moze svaki tren okrenuti i porod obaviti najnormalnije. Ja se toplo nadam da ce i moj bebac, koji je jako aktivan, odluciti da se okrene kako treba jos nocas i da cemo imati normalna porod.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ane .

najvažnije je da je beba živa i zdrava, i da se takva i rodi. na ovaj ili onaj način .

Ane1

Početno

Hvala ti na podrsci.

Moram priznati da sam se propisno uplasila kad mi je spomenuo hospitalizaciju i carski rez onako iz vedra neba a citavu trudnocu sve je bio ok.

Vjerujem da je doc motiviran razlozima predostroznosti zbog obiteljske anamneze kao i mojom prvom trudnocom u 32. god, ali bas mi nije bilo svejedno. Osim toga, nekako citavu ovu trudnocu vrtim filmove poroda na kojem ce biti MM i pomagati meni i bebi, pa mi je malo srusio san.

Kako ti kazes, vazno je da se moj rodi ziv i zdrav i da oboje sto prije dodjemo doma.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pokušaj se stavit na sve četiri, tako da ti stomak visi i da tako beba ima malo više mjesta za okret.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam bila tamo hospitalizirana (nije ništa strašno). i rodila sam na carski (ni to mi nije bilo strašno ).

od svih "strahota" - sjećam se jedne sestre s odjela koja me natjerala vaditi krv pa sam ostala bez doručka, i druge iz intenzivne - koja se samnom svađala - jer me uspoređivala s nekim curetkom od 18 ...

sve ostalo je bilo super. liječnici, sestre u rodilištu, pažnja...

ja sam tamo bila davno , ali još uvijek se svega sjećam vrlo pozitivno. uvjerena sam da će i za tebe sve proteći u redu, neovisno na koji način rodiš.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Pokušaj se stavit na sve četiri, tako da ti stomak visi i da tako beba ima malo više mjesta za okret.
    ali nemoj radit ovo što radi arijana u avataru!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nemoj se previše sekirati oko toga, mislim da je doc odlično postupio jer je puno bolje za bebu i carski nego da se pati u trudovima i dva dana pa na kraju opet mora na carski. Neznam da li ti je to prva beba jer kažu da kod drugorotkinja se dijete može okrenuti i na samom porodu, dok s druge strane, kod prvorotkinja zaista se može dogoditi da se dijete ne želi spustiti. Paula je isto tako čućala visoko, prenijela sam dva tjedna i imala porod od 16 sati s vrlo jakim trudovima i dripom ali nisam išla na carski (iako bi u tom trenutku potpisala i tri carska samo da to sve prije završi).

Ane1

Početno

Da, to mi je prvi porod. Osim ovoga, doc se jako uhvatio genetike jer mi je sestra imala strasnih problema u trudnoci i porodu i boji se da slicne komplikacije ne ponove kod mene. Nesto slicno ovome sto ti kazes i on govori, boji se da bi porod mogao trajati jako dugo i da bi se beba jako iscrpila.

Nisam bas premirna ali bolje i lezati u bolnici (mada bi to moglo trajati jer samo do termina imam jos dobrih tjedan dana a kazu da prvorotkinje obicno prenesu) nego reskirati nesto.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ležanje u bolnici ne znači da si privezana za krevet , pa ako i nisi miran tip - možeš šalabazati i družiti se s ostalima. ako ti je sestra imala problema, treba i o tome voditi računa. tvoj cilj je živa i zdrava beba .

ja sam bila prvorotka s 34, a carski su mi zakazali 3 dana prije termina, jer su na kontroli vidjeli da beba dobiva manje kisika... u bolnicu sam došla 7 dana prije termina.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Potpisujem sorciere.
    Najvažnije je da je bebica živa i zdrava. Ja sam ležala 38 dana, obišla sam bolnicu i uzduž i poprijeko. Znam svaki kutak, svaku čistačicu, sestru, doktora... Neću niti spominjati one koje su preležale stotinu i više dana, pa i cijelu trudnoću..
    Drži se, sad će to brzo i javi nam se sa lijepim vjestima

Ane1

Početno

U petak se moram javiti na kontrolu i vjerojatno ce me smjestiti u bolnicu. Mada je nesto natuknuo da bi me, ukoliko je situacija nepromjenjena, mogao pustiti doma za vikend sto me uopce ne cudi jer si mogu misliti da za vikend bas i nema nekih aktivnosti u bolnici.

Hvala vam na podrsci i javim sto je bilo.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Bio je tekst o tome na portalu, ali ja ga sad ne mogu naći. Mommy plesačica je rodila bebu okrenutu na taj način prirodno, u kadi, pa će ti se vjerojatno i ona javiti.
    Ja sam više primjer što NE treba činiti ako se beba smjesti na taj način. Meni su inducirali porod, iako nije bilo nužno, preležala sam cijeli dan na leđima, s dripom na maksimumu. Nadrogirali su me raznim sretstvima za smirenje, tako da sam na kraju spavala između trudova. Na kraju sam završila na carskom. Da je moj porod krenuo drugačije, i da sam šetala ili skakala na lopti, sigurna sam da bih rodila normalno.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo nek je ziva i zdrava , pa da se rodi na bilo koji nacin ... drz se

Ane1

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Mommy plesačica je rodila bebu okrenutu na taj način prirodno, u kadi, pa će ti se vjerojatno i ona javiti.
    Vidjela sam njezinu pricu, ali nigdje ni spomena da je beba bila okrenuta back to back.

Ja sam više primjer što NE treba činiti ako se beba smjesti na taj način.
    Ovoga se doc i boji, mada bih ja rado pokusala prirodno roditi.

I jos jedno pitanje: da li je veci problem sto je beba okrenuta na ledja ili sto je visoko ili jednostavno ta dobitna kombinacija nije najbolja?

Nekako, laicki i materinski, mislim da bi bilo dobro da mojoj bebi daju jos malo vremena da se smjesti. Ocito jos nije odlucio ici van i ne bih bas htjela, osim ako je to medicinski nuzno, da mi induciraju porod ili posalju na carski radi komocije, moje ili njihove. Samo ako je potrebno bebi, ja mogu stiskati zube jaaaako dugo.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Manje bebe se u tom položaju rađaju bez većih teškoća - ali je bitno da su babica i doc dovoljno iskusni (što mislim da nije problem). Problem je ako je beba visoko i ne spušta se trudovima. Nisu doktori baš preludi za carskim i oni to ostavljaju kao opciju, dok si u bolnici prate otkucaje srca bebe i količinu i bistroću plodne vode i na taj način su sigurni da je beba dobro zbrinuta. Vjerujem da će čekati prirodne trudove dok god je beba dobro (ja sam trebala na carski zbog manjka plodne vode - cijeli dan su odgađali jer je beba bila dobro, na kraju su carski odgodili za ujutro a ja sam navečer dobila trudove i rodila prirodno)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo našla sam nešto:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ight=posterior

http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...2ID=&Show=1887

Ane, misli da si u pravu što želiš pričekati pravo vrijeme. Ako je CTG u redu, i ako je plodna voda u redu, stvarno nema razloga ići na carski. Ja ne mogu prežaliti što nismo pričekali pravo vrijeme, ali dežurni doktor me je uspio zbuniti. Nije mi žao zbog trudova, ta bol dođe i prođe, jedino mi je žao što nisam uspjela roditi. A tebi želim da uspiješ, i da bude što prirodnije .

Ane1

Početno

Cure puno vam hvala na podrsci.

Kad vec imate iskustva s porodom da pitam i vas. Jeste li imale i kada pojacani iscjedan (pretpostavljam da je to cervikalna sluz) prije poroda? Ja sam primjetila takav pojacani sluzavi iscjedan zelenkaste boje zadnja cca 2 dana i nekako imam feeling da je povezan sa spustanjem tj. pripremanjem bebe za porod.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam imala iscjedak 2-3 tjedna prije poroda i trajao je sve do trudova. U početku je bio bijele boje, zatim zadnjih 8 do max 10 dana žute i na kraju par sati prije poroda boje sukrvice.
    Kad ideš na pregled svakako kaži docu za boju iscjetka.

Ane1

Početno

Citiraj Paula prvotno napisa
    Kad ideš na pregled svakako kaži docu za boju iscjetka.
    Svakako!

I hvala vam na savjetima a nini na linkovima. Sve sam procitala i vidim da su neki savjeti (tipa drzite noge na povisenom i mirujte) bili kontrprodukivni.

Uglavnom, pogodite tko cubi na podu na sve 4 i ima pred sobom laptop??? Natjerat cu ja tog mog lijenog muskica da se okrene!

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj A. je bio tako okrenut. Malo je bio teži porod, ali bio je vaginalno. Pripremili me na dan kad sam imala trudove i otišila plodna voda za carski. Prije ili nitko nije primjetio da je okrenut leđima ili se okrenuo pred porod : sliježem ramenima:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •