mmmil, uopće ne shvaćam zašto se ne možeš konstruktivno uključiti u raspravu nego neprekidno vrijeđaš i spominješ štagalj.
Ovo da su liječnici apsolutno ZA epiduralnu uopće nije točno. Mojoj su prijateljici u Petrovoj ponudili epiduralnu jer je beba bila izrazito velika, ona kaže da uopće nije bilo tako bezbolno kao što se priča (dobiješ epi i ništa ne osjetiš). Dakle, sve je individualno. A epiduralna kao i svaki drugi lijek ima svoje pozitivne i negativne strane, mi kao udruga se zalažemo samo za to da ženu liječnik prije epiduralne upozori na + i - a onda žena sama odlučuje da li će uzeti ili ne.

Odgovori s citatom
Jel bolilo? JE! Jel imam posljedica? Imam, tešku anemiju jer sam puno iskrvarila pri porodu i ljuštenju posteljice. Ali..vjerujem da ću i drugo dijete prirodnim putem rodit. Zašto? U Splitu do sada običnim smrtnicama nije bilo ni omogućeno da biraju. Onda čujem(čitam) kako su supruge nama poznatijih ljudi ipak mogla birati..carski, epiduralnu i to novu, bez injekcije..Spadam i ja u tu grupu koja bi na neki način sebi mogla osigurati biranje, ali ja ne želim biti ta koja sebi"može srediti".Želim da sve žene mogu birati i da su o svemu prije odluke dobro informirane! Ja sam imala cijelu noć lagane trudove, koi su me bolili manje nego kad bi mi prije dolazio ciklus, onda sam završila u rodilište u 7 ujutro otvorena 4 prsta, klistiranje(FUJ) i počinje porod u boksu. Dobila sam drip, dolantin kad sam bila 5 prstiju otvorena i u 12,30 rodila. Bilo je bolno, ali mislim da ta bol nije neizdrživa i da u stvari u životu ima puno više stvari koje puno više bole od te fizičke. Sve izaberite šta želite, želim svakoj puno sreće, i isto tako želim da slijedeći prirodni put rodim u novom rodilištu uz prisustvo svoga muža (to mi je važnije od ove boli).