sad ću malo bit advokat Zoranipetra prvotno napisa
, ali ni u jednom njenom postu nisam pročitala da je uzeti epiduralnu pogrešno.
ali sam pročitala da epiduralana ima i svoje nuspojave.
petra, jel mi možes samo dati neki primjer za ovo?petra prvotno napisa
ako si mislila da sto je prirodno nije uvijek i najbolje, onda razumijem.
jer, koliko ja mogu dokučiti, uglavnom je ono što je prirodno i najbolje.
za to postoji čitav niz primjera (dojenje vs. umjetna prehrana; prirodna, neprerađena vs. "umjetna" industrijska hrana; prirodni trudovi vs. umjetnih, itd..) i dokaza, npr. meni je znakovito da se mortalitet novorođenčadi ne smanjuje proporcionalno sa rastom postotka carskih rezova, jer izgleda da se i tu "preventivno" djeluje kad treba i kad ne treba.
evo, da potkrijepim linkom s portala:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=1213
između ostalog, mislim da je rekla da svega 7% žena u Nizozemskoj rađa uz epiduralnu, a taj je postotak u drugim zapadnim zemljama veći.Predavanje gđe Smulders na temu „Što porod čini sigurnim“ bilo je inspirativno za sudionike simpozija, s obzirom da je gđa. Smulders govorila o organizaciji porođajne skrbi u Nizozemskoj koja ima vrlo nizak postotak carskih rezova i nizak mortalitet novorođenčadi.
I još nešto: ako prirodni vaginalni porod ima svoje rizike, kao što i život sam po sebi ima rizike, oni su statistički daleko manji od rizika vaginalnog poroda u kombinaciji sa epiduralnom koja ima svoje dodatne rizike.
Dakle, rizik je definitivno veći.
I to treba priznat i uzet u obzir.
I pored svega toga mislim da je dobro da postoji epiduralna i da je za neke žene ona zaista najbolje rješenje.

, ali ni u jednom njenom postu nisam pročitala da je uzeti epiduralnu pogrešno.
Odgovori s citatom