Citiraj anchie76 prvotno napisa
Perun polako. Molim da drzis komunikacije na visem nivou. Drzi se teme i pls konstruktivno raspravljaj - seksualne insinuacije ipak nemaju nikakve veze s konstruktivnom raspravom nego samo poticu svadju i prepirku.

Ne radi se o insinuaciji, nego asocijaciji. Govoriti o "komunikaciji na višem nivou" kada se Arijana ovako postavlja - ne bih komentirala kako ne bih poticala svađu i prepirku.

Meni je tvoj prvi komentar isto cudan. Mislim da to i je istina, kako si joj tim komentarom pomogla? Nikako, vjerojatno si konstatirala isto ono sto stalno cuje sa svih strana.

I ovaj dio mogu shvatiti jer potičete dojenje, ali time ne brišete činjenicu koju sam ja proživjela i moja beba i da je i to moguća situacija.
Vama bi odgovarao bilo koji drugi komentar osim ovoga jer smatrate da joj nudim adaptirano kroz monitor.
Da li sam joj pomogla - možda jesam utoliko što se preispitala i zaključila da joj dijete ipak nije gladno.
Ne znam šta ona čuje sa svih strana - a valjda nije okružena samim vragovima koji ju nagovaraju na adaptirano i da im je to jedina zadaća na svijetu.
Nisam detaljno opisivala našu situaciju upravo zbog toga što je kod nas ipak sve završilo s bočicom (hvala Bogu pa je postojao to rješenje).

To sto dijete trazi stalno jesti ne govori puno.
Govori to da dijete voli jako sisati i da mu je to potrebno. A sad da li se iz tog moze zakljuciti jel dijete gladno ili nije - NE MOZE se. Da li je dijete gladno ili nije se gleda po nekim drugim parametrima.

[i]Po meni, ako dijete traži stalno jesti - pa naravno da je gladno!
Ako i sama kažeš da traži stalno jesti - šta zaključiti?!

I u tom kontekstu izjava da je dijete gladno ne cini nikakve koristi, samo pridonosi potkopavanju maminog samopouzdanja i osjecaja krivnje sto izgladnjuje vlastito dijete. Ukoliko zaista postoji problem, onda ipak barem mamu uputimo na pdf o dojenju ili ju uputimo na SOS.

Valjda ste je uputile na pdf... i nadam se da je problem već iza nje.