Eto gospođa iz Stuttgarta koja se kupa do mene pita zašto naša sva djeca imaju ružne ožiljke na rukama od cijepljenja.
Kod njih djeca nemaju te ožiljke i kaže da se cijepljenja kod male djece rade u nogu jer je navodno tako bolje.
Zna netko???
Eto gospođa iz Stuttgarta koja se kupa do mene pita zašto naša sva djeca imaju ružne ožiljke na rukama od cijepljenja.
Kod njih djeca nemaju te ožiljke i kaže da se cijepljenja kod male djece rade u nogu jer je navodno tako bolje.
Zna netko???
Ne znam....ali znam da bih joj rekla da mi poslije cjepljenja zigosemo djecu usijanim gvozdjem, umjesto dezinfekcije....
![]()
Ninet![]()
Melanija, to je zato što se bsg mora dati pod kožu i mora se stvoriti reakcija i ožiljak da bi cijepljenje bilo uspješno.
Možda kod njih ne daju bsg.
A cjepivo 5u1 se daje u bedreni mišić, a ne u guzu kao što kod nas rade, ali u svakom slučaju ni tamo ni amo ne ostavlja ožiljak.
Mozda se kod njih ne daje bsg. Moja djeca nemaju nikakvih oziljaka jer nisu dobila bsg.
e baš sad gledam slikice od male lene i vidim taj ožiljak na nadlaktici i ušokiram se jer moj Fran to nema, sad radim i nemam onaj njegov karton cijepljenja, pa kad se taj bsg daje :?
Ni Viktor nema oziljak a primio je bcg....
Ni moj PK nema oziljak. Pedijatrica rekla da ce morati opet primiti bcg. :/ Inace bcg se zabiljezi na onaj kartoncic sto dobijes u rodilistu, a ne u knjizicu cijepljenja. Nama je taj bijeli kartoncic stavljen u njegov zdravstveni karton kad smo dobili ovu plavu knjizicu cijepljenja.ninet prvotno napisa
ni Filip nema oziljka
Koliko su nama rekli, ako nema ožiljka nakon mjesec dana, znači da nije došlo do reakcije na cjepivo, pa se cjepljenje mora ponoviti.
pa to sam i ja negdje čitala, ali moja pedica nije ni pogledala 'ožiljak' niti je šta govorila-definitivno je mijenjam-ovo sam rekla već 100*![]()
Kovke, ppd test se radi s godinu dana ako ima ožiljak, a ako nema onda se cijepi.
To su nekakva veća pakiranja, pa se mora skupiti dovoljan broj djece da potroše sve, tako da ćeš vjerovatno biti pozvana u slijedećih mjesec-dva.
Možeš gospođi iz Stuttgarta reći da smo mi primitivni balkanci koji za razliku od zapadnog svijeta djecu i dalje cijepimo protiv BCG.