Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Boravak u bolnici

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Boravak u bolnici

Evo jedno pitanje; koliko prvorotkinje ostaju u bolnici nakon poroda?
    Molim vas napišite i koja bolnica.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

To nema veze jesi li prvorotkinja ili ne, već s načinom poroda i općim stanjem bebe. U većini zagrebačkih rodilišta je sistem takav da se treći dan po vaginalnom porodu ide kući, ako su majka i beba dobrog općeg zdravlja. Ako beba dobije žuticu ili mora zbog teškog poroda primati antibiotik, onda se ostaje 5 do 7 dana (neke čak i 10). U slučajevima poroda carskim rezom ostaje se od 7 do 10 dana u bolnici. Naravno ako nema drugih komplikacija.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

U petrovoj ti je dan poroda nulti dan, dakle tek idući dan se broji kao prvi. Također ako ti vizita na dan otpusta primijeti da imaš tvrde grudi ostaviti će te još jedan dan da vide hočeš li dobiti temperaturu i mastitis. Zato obavezno masirati grudi i izdajati se ako je potrebno.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Paula prvotno napisa
    Također ako ti vizita na dan otpusta primijeti da imaš tvrde grudi ostaviti će te još jedan dan da vide hočeš li dobiti temperaturu i mastitis.

i kako ti pomazu ako imas tvrde grudi?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Apsolutno nikako - viću na tebe kaj se ne izdajaš i ne masiraš grudi, na prvu pojavu povišene temp dobiješ antibiotik i doma možeš kad temperatura padne i naravno popiješ propisanu dozu antibiotika. Naravno, djecu ne vidiš od 22h do 6h ujutro - možeš si zamislit našto ti sliće grudi nakon cijele noći (ja sam se budila zbog bolnih grudi oko 2h ujutro i izdajala, preventivno sam pila lupocet da ne dobijem temperaturu ili upalu a toplomjer sam vadila čim je dosegao temperaturu 36.4).
    Eto, ja sam školu platila s Paulom pa sam se obaružala znanjem i "sredstvima" da isto ne prođem i s Filipom.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I zaboravila sam napisati da ako imaš temperaturu višu od 38 stupnjeva nećeš dobiti dijete na podoj (možeš ga vidjeti samo za vrijeme posjeta s time da dijete pokazuju samo jednom) - dakle upadaš u začarani krug (ja se nisam mogla dobro izdajati ručno, pumpica mi je napravila rane na bradavicama - ma čista katastrofa)

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme, paula, ovo zvuci grozno :shock:
    tc tc

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nažalost i istinito. Zato je jako važno dobro se informirati o svemu. Sreća da postoje Rode.

Isto tako nije loše raspitati se o navikama bolnice, koliko je dijete s majkama i sl.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Na sv duhu ostaješ 4 dana ako je sve ok s bebom i tobom.
    S tim da ti dan poroda (osim ako nisi rodila u cik zore) računaju kao nulti dan
    Što se tvrdih grudi tiče i općenito dojenja, ja nemam loše iskustvo, ali sam svaki puta morala žicati pomoć. Nama dojenje nikako nije išlo, profunkcioniralo je tek četvrti dan (uoči odlaska doma), možete misliti u kakvom su mi stanju bile grudi. Izdajat na pumpicu se nisam znala, a ručno mi je bilo horor jer me je sve boljelo. Ali sestre su mi pomagale, čak je jedna sestra jedan dan u ponoć došla do mene (na moje traženje) i izmasirala mi kvrge i izdojila mlijeko, sve skupa je trajalo jedan sat, ali mi je nakon toga bilo puno lakše i slijedeće jutro mi je beba konačno potegnula kak se spada. A ja sam zbog takvog stanja htjela ostati još jedan dan u bolnici dok mi dojenje ne profunkcionira. Nisam dobila temperaturu niti mastitis, ali sam opako bila pred tim.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Prijateljica mi je rodila u Merkuru, s obzirom da je bila gužva pustili su je doma nakon dva dana s time da je patronažna morala izvaditi krv bebi (to je pisalo i u otpusnom pismu)

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam rodila u Merkuru, carski, 5. dan išla doma. Isto dan poroda računaju kao nulti dan.
    Obzirom da im je bila strašna gužva, žene koje su rodile npr. petak u noći ili rano ujutro vaginalno i da je sve bilo o.k. pustili su u nedjelju doma.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Potpisujem Lindsay za Sv. Duh! U mom slučaju sada u 7. mjesecu zbog velikih gužvi puštaju žene 3. dan kući ako je sve ok i ako su rodile vaginalno! Sestre su bile stvarno ok što se tiče pomoći rodiljama oko dojenja! I u principu se jako poštuju želje mama!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Ali uvijek mozete otici doma na svoju odgovornost. Ako je beba dobro, a vi kurite 38 radi mastitisa, a ne daju vam bebu, lijepo recite: molim bebu, hvala i dovidjenja.
    Ja sam otisla nakon carskog 5 dan doma, u nedjelju, kada po pravilu ne otpustaju. Na viziti sam rekla: ja hocu ici doma. I otisla!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

I da, zaboravila sam reci: kada sam cula za tu pricu da se ne idema ako imas temperaturu, ja sam lijepo uredno prijavljivala 36,9 ( a ne pitajte me kolika je u stvari bila!!! )

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

U Rijeci, vaginalni porod, 3-5 dana, a carski, 5-7. bez obzira da li rađaš prvi put ili si rodila više puta.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Osijek prije 7 godina -carski 8 dana !! sad cemo vidjeti kako ce biti uskoro

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

sv. duh 2007. 3 dana, 2012. 2 dana (cimerica prvorotka isto 2 dana)-ovisi o općem stanju, gužvi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •