Paulita, ja to znam i kao što rekoh, i radim tako pa se očito i slažem. Ali to nije sveto slovo. Baš svaka beba, baš točno s 6 mjeseci, ne slučajno 3 dana prije ili 3 dana poslije? Bebe su za toliko stvari spremne neke prije, a neke poslije, ali za dohranu sve redom s 6 mj. ili kasnije, a baš nijedna ranije? Pa ako mi neka mama kaže da bi počela dohranu s 5 mjeseci, ja ću reći da se preporuča s 6. Ako mi ona na to kaže da vidi te i te znakove da je beba spremna za dohranu i da je uz savjet pedijatra već tako odlučila, ja ću pomisliti: ok, ja tako ne bih, ali možda u ovom slučaju ona i pedijatar znaju bolje od mene što je dobro za njenu bebu. To što sam se potrudila informirati, ne znači da sam najpametnija na svijetu.

Ono što neću, je komentirati s beskonačno ljudi kako je, ma zamislite samo, ta jadna mama, siroto biće niže vrste, počela dohranu mjesec dana ranije. Zar ne pomislite nikad da i to što vi radite ima neka svoja ograničenja i da su autoriteti na koje se vi (mi) oslanjate možda u krivu? Što to znači da je nešto dokazano? Zar se nije dogodilo da se nađu novi elementi koji mijenjaju stare spoznaje? Mene ovakva razmišljanja čuvaju od samodopadnosti, kad mi se čini da sam o tako pametna, informirana i sve skupa jedana divna majka.

I ne kužim ove fore s pedijatrima. Ovdje su komentari: ali zamislite, pa one ne slušaju pedijatre. A na svim ostalim topicima: ah, ti pedijatri pojma nemaju.

U stvari, anchie76 je dala izvrstan savjet, to je ono što je najvažnije za ovu temu.