-
hepatitis b
Mudrice, molim više informacija! Poznajem djecu oboljelu od hepatitisa b. Njihov mlada mama baš nije previše informirana u vezi bolesti njezine djece, pa me zanima da li netko zna nešto više o tijeku bolesti, liječenju i sl. Na netu sam pročitala da se prenosi kao i HIV, no nešto mi u toj priči smrdi jer djeca od godinu dana nemaju seksualne odnose, niti se fiksaju!? Prvo je oboljelo dijete koje je imalo nesreću da je od samog rođenja nekoliko puta bilo operirano ( da li je moguće da je zaraženo transfuzijom !!?? ), a nakon nekog vremena i njegova sestra.
-
Hepatitis B se ne prenosi samo seksualnim odnosima ili fiksanjem :/
Ako je majka zaražena hepatitisom B, moguće je da je virus u trudnoći prešao na djecu. A nije isključeno ni to da je dijete zaraženo u bolnici (operacije i sl.). Taj se virus vrlo lako prenosi i vrlo je otporan.
-
Na stranicama poliklinike Harni piše da se ne prenosi socijalnim kontaktom, već seksualnim putem i preko zaraženih šprica, a da je preijenos putem transfuzije isključen jer se krv testira! Zato me sve to zbunjuje, nešto smrdi u toj teoriji!
-
-
moze se dobiti i preko krvi na druzgi nacin osim transfuzije a o tome kako se kod nas krv testira ne bih
znam dosta ljudi koji su transfuzijom dobili i hep c, a i druge bolestine, pa sjetite se samo lani onog skandala...i u vrticu ga dijete moze dobiti ako ga ogrebe ili ugrize npr drugo dijete ... zato je i preporuka cijepljena engerixom prije vrtica...a kod nas je obvezno u skoli...a vani se cijepi navodno i ranije, ima ga i kod nas u 6u1 cjepivu vec...
-
Hep B. Nimalo laka bolest i nema izljecenja koliko sam ja skuzila. Prenosi se na puno raznih nacina. Ova mama ga je mozda imala jer oboje djece imaju ali ona bi to onda znala jer znam da se i u Hr testira na hepB kad se ostane u drugom stanju. Bas mi je zao te djecice.
Decko od moje sestre, prvi, srednjoskolska ljubav je umro sa 18 godina od hepB koji je napao jetru i dobio je rak jetre. Uzas.
Moja sestra je testirana poslije toga ali nisu bili i u seksualnoj vezi ali bez obzira je testirana i nije imala ali bez obzira su doktori ovdje onda insistirali da se odmah cjepi. On je dobio od svoje mame koja mu je prenjela u trudnoci. Ona je rodila troje djece i on je srednji i vi ostali, najmladji i najstariji nisu imali.
-
Sad se bebe čija mama ima hepatitis B odmah cijepe u rodilištu i mogu i normalno dojiti.
-
Može se prenijeti i vrlo bliskim i trajnim socijalnim kontaktom (tj u zajedničkom kućanstvu preko četkica za zube, wc-a, itd).
-
Mama i tata ove djece su testirani i nemaju hepatitis. Zna li netko za neki alternativni pristup liječenju ove boleštine?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma