Klomifen jest lijek za stimulaciju ovulacije, pripisuje ga tvoj ginekolog (ide na recept) i onda se morate, naravno, keksat iza toga - u vrijeme plodnih dana. Ginekolog ti može i pratiti kad će doći do ovulacije ultrazvučno, pa može i odrediti dan kad će ovulacija nastupiti.
Duphastone ti vjerojatno nije davao jer si nakon yazz-a imala cikluse samo što su bili produženi pa nije bilo potrebno lijekovima stimulirati menstruaciju.
Ako imaš PCOS vjerojatno ti hormoni nisu ok, a s obzirom da si napisala da ti je endometrij svega 2mm znači da ti manjka estrogena i s takvom debljinom endometrija nećeš dobiti M osim ako se ne zadeblja.
"stimulacija jajnika u klinici za fertilitet je jednaka odlasku u mpo polikliniku" - to je jedna te ista klinika
Postoji šansa da (jadnako kao što ti je i bubekica napisala) si zbog dužeg korištenja yazz-a još neko vrijeme imala produžene cikluse ali sad su se još više odužili - na koliko, to je pitanje...dok ti endometrij ne bude dovoljne debljine...može doći za dva tjedna a možda neće uopće (ja je nemam uopće bez nekakvih tableta)
Ne mogu te baš utješiti ali tvoj PCOS zajedno s problemima štitnjače dovoljan su problem sam za sebe da ti ginekolog odmah savjetuje pregled mpo stručnjaka a ne upušta se u priču sam...puno je tu faktora.
I još nešto, ako ti je tako tanak endometrij sam klomifen ti neće ništa značiti jer on samo stimulira ovulaciju - ako nakon toga i dođe do oplodnje jajna stanica se ne može ugnjezditi u endometrij te debljine nego ti treba još neki lijek i za debljanje endometrija. (to je razlog i zašto meni ginekologica nije htjela sama ni pokušavati s klomifenom i praćenjem ovulacije na ultrazvuku nego me poslala u mpo kliniku)
Nadam se da će se sve posložiti i da ćete što brže doći do bebice. Sretno!