-
ivana.sky dobrodosla!
jako mi je zao sto si dragocijeno nam vrijeme izgubila kod lose ginekologice, ali nasrecu sad si (izgleda) u pravim rukama.
tvoji nalazi hormona LH i FSH pokazuju inverziju karakteristicnu za PCOS (LH je puno visi od FSH). takvi su otprilike i moji nalazi. od dodatnih pretraga svakako bih ti preporucila da napravis OGTT - kako bi se vidjelo da li je prisutna inzulinska rezistencija - cesto vezana uz PCOS i visak kilograma. jesi li radila HSG? kazes da su jajovodi OK, to je dokazano HSGom? ako planirate ciljane odnose, s obzirom na dobar sgram tvog supruga, svakako bi HSG-om trebalo prije provjeriti prohodnost jajovoda, ako vec niste.
sto se stitnjace tice, preporucam kompletnu obradu, anti-TPO i anti-TG, ft4, TSH, t3 i t4, mozda cak i UZV. za zacece se preporuca da TSH bude izmedu 1,5 i 2,0.
od metoda "samopomoci" preporucam prehranu s vrlo niskim udjelom ugljikohidrata, preprate inofolic ili pregnitude (sadrze folnu kiselinu i inozitol, navodno pomazu kod PCOS-a) i eventualno mjesavinu cajeva (broj fitoterapeutkinje ti mogu poslati ako te zanima). meni nazalost nista od navedenog nije pomoglo, ali pisem ti da ti skratim proces danonocnog google-anja 
sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma