za one koji ne znaju, od kako je F prohodao ja sam govorila da ima nestabilan hod.
Od MMa do raznih pedijatara, svi su mi govorili da pretjerujem ali meni je konstantno moj instinkt govorio da nesto nije OK. A osim toga vidjela sam da F kad hoda, zapinje, gubi ravnotezu i sl..
To nije da je pevise izrazeno a opet nije ni da se ne vidi...
Slijedeci korak je bio da smo bili kod ortopeda, te dobili ortopedske uloske, ali i savjet, da ako se ta nestabilnost nastavi trebamo otici neuropedijatru.
Nisam cekala da vidimo hoce li se od ulozaka stvar poboljsati jer i dalje mi je moj instinkt govorio da idemo na dalje preglede.
I eto, napokon smo bili jutros kod najboljeg neuropedijatra.
Imao je bezgranicno strpljenje za F i kroz igru ga pregledao, zaljucivsi da je on bas fin decko, samo mu treba dati vremena da se prilagodi![]()
Sto se tice dijagnoze: nema je za sada.
Rekao je da ja jesam bila u pravu. Da nestabilnost nije od iskrivljenih stopala. Da jeste nesto neuroloski, ali ce ispitivanja pokazati sta.
On misli da je to "samo" slabost misica i nista vise, te da se na to ne moze uticati puno, osim vjezbama koje mogu djelimicno popraviti stanje.
Ovo me je malo razocaralo jer se u startu ogradio. Ja sam mislila da se vjezbama moze rijestiti sve....
Dobro u svemu je da F funkcionise normalno, samo sto je malo trapav, malo zapinje, malo.....
Potrudicu se da mu to "malo" ne donese frustracije u zivotu i jedva cekam da uradimo nalaze pa da krenemo da vjezbamo.
15.08 nam slijedi taj pregled EMG. koji ni sama ne znam kako ce uraditi Farisu, obzirom da mu moraju zabosti neke iglice u tijelo pa kroz njih pustiti struju, kako bi ispitali provodjivost nerava :/
Kao sto sam ja i govorila, desna noga mu je slabija od lijeve, a ono sto me brine sto dr nije dobio tetivne reflekse na desnoj nozi.
i zna li neko sta je "paretičan hod", jer je Dr napisao "hod se povremeno doima pareticnim".
Malo podug post, no moram to izbaciti iz sebe jer predugo mi sjedi za vratom.

Odgovori s citatom
farisu
poludim na ovakve bezobzirne i bezobrazne ispade, pa bili oni i od najbližih (pogotovo sam na njihove izjave alergična)
...