Pozdrav!
Pišem ovaj post da negdje iskalim nakupljene frustracije, a da se pritom ne zamjerim familijici i da provjerim ima li meni sličnih slučajeva. Rodila sam u travnju svoju prvu bebu, predivnog anđelića Anju. Voljela sam je od trenutka kad sam saznala da je nosim, tatica je isto odmah bio lud za njom, a sada pogotovo. Ali familija... oni nisu ludi za njom, oni su OPSJEDNUTI njome. Živimo u kući s muževom obitelji (roditelji, braća, baka) u kojoj godinama nije bilo ženske djece. I sad kad se rodila moja curica, odmah je postala javno vlasništvo obitelji. Pod time mislim na potpuni nedostatak privatnosti nas troje (nema odvajanja nasamo kad se Anja kupa, kad dojim, kad poželimo odrijemati...). Ako sam tako nešto i pokušala, dočekali su me ružni pogledi i neizrečene optužbe da sam sebična. xy puta kad sam čuvala Anjicu u krilu netko bi došao i jednostavno bi mi je uzeo bez pitanja. Za svaki komadić robice koju je Anji netko donio ili poklonio drugi su našli namjenu, kao da mami ne bi bilo veselje isto o tome odlučivati. Kad sam bila trudna, isključili su me iz svih zajedničkih poslova oko kuće, u polju, vrtu, itd. da slučajno ne bih ugrozila trudnoću (koja je prošla savršeno, bez ikakvih mučnina ili zdravstvenih problema), a sada mi stalno nalaze smiješne izlike da uzmu Anju. Ne znam, možda sam paranoična, ali kad se tako nešto stalno ponavlja, počinje me izluđivati. Nijedna stvar koju ja napravim za moju bebu (pranje i sušenje rublja, peglanje) ne može proći bez prisilne pomoći ili provjeravanja ili ispravljanja. Kao odrasla samostalna osoba sa završenim fakultetom ja sam čudak u obitelji radnika i svaka se moja ideja smatra ekstravagantnom.
Pitam se može li se uslijed svih tih okolnosti poslijeporođajna depresija javiti i tek četiri mjeseca nakom poroda (kad sve te sitnice preliju čašu, kad je muž cijele dane na poslu, a financijski saldo na kraju mjeseca pokaže da nećemo tako brzo sagraditi vlastitu kuću i odseliti).
Kako sam uspjela napisati tako dugačak post, a imam četveromjesečnu bebu? Pa, moja svekrva je čuva u dnevnom boravku i pada u ekstazu kad Anja učini kakav pokret ili proizvede kakav zvuk.
Jesu li moje misli normalne ili pretjerujem? Je li umor učinio svoje?
Hoću li puknuti ili sam već pukla?

Odgovori s citatom
. lovu na stranu - i začas ćete se osamostaliti
. )
ja bih u tvom slučaju s njima razgovarala i rekla što mislim jer tako sam ja napravila i zato me sad i ne zove tel. dok se ja ne javim da me nebi uznemirila...sretno!!!