Moguće da bris nije bio dobro uzet pa da nisu "ulovili bakteriju.bdina prvotno napisa
Sto se tiče silapena ,to je penicilinski antibiotik ,ali najslabije kategorije.Kod nas je on kad je streptokok bio u pitanju djelovao približno kao i mineralna voda.
Zašto antibiotici ne djeluju kod dijece sa slabijim imunitetom i zašto su recidivi tako česti? Iz vrlo jednostavnog razloga :zato što antibiotici ubiju i dobre bakterije koje su inače i fiziološka flora u grlu.Inače ,osnovni mehanizam obrane na tonzilama je fiziološka flora kad se ona ubije recidivi su češći.Kod djece koja imaju dobar imunitet fizološka flora se obnovi sama vrlo brzo ,ali ako je imunitet slabiji i F.F. se sporije oporavlja te su češći recidivi.Zato je nakon kure antibiotika najbolje kad se u brisu krla nađe "normalana flora" ,ali to je jako rijetko bris je najčešće "sterilan".
Mislim da sam već pisala o ovome...Moj sin je imao 5 recidiva streptokoka u tri mjeseca,naša pedijatrica je i homeopat, ali se nije usudila ga liječiti bez antibiotika.Nakon pete kure antibiotika ja sam vidjela da to nema više smisla i odvela sam ga drugom homeopatu,taj ga je liječio konstitucijski.Od onda je prošla godina dana :nije popio niti jedan antibiotik,izostao je od onda iz vrtića samo dva puta zbog upale uha koja je trajala po tri dana i liječena je homeopatski.
Nadam se da će te i vi nači načina da se izvučete.

Odgovori s citatom