mi smo imali sličnu situaciju sa curicom. Pila je stalno isti antibiotik Augmentin. I tako svakih mjesec dana. Pedijatrica nas je svaki, ali baš svaki puta slala na vađenje krvi, kad dođe nalaz, onda na bris nosa i grla - pa tek onda onatibiotik. I svaki puta ista bakterija i isti antibiotik.
Ja sam sumnjala da taj antibiotik njoj uopće ne djeluje i da se ustvari samo truje sa njim, i da ta infekcija ostaje svaki puta i bukne ponovo za koji tjedan. Ali svi su hvalili tu peditaricu da je dobra i pedantna.
SVe dok jednom nismo završili na hitnoj, jer je curica nakon takvih upala grla dobijala i napad kašlja suhog, koji je znao trajati po par sati, nakon čega bi povraćala, kašljala, povraćala, kašljala (od iritacije, rekli su nešto slično bronhitičnom napadu). Tamo su nam opet dali isti taj Augmentin, a pedijatrici da se javimo nakon terapije. TAj puta smo briseve napravili nakon natibiotika. I pogodite kaj su pokazali. Jedna bakterija je otišla, ali ona druga je ostala. Ja sam to cijelo vrijeme predosjećala.
Promijenili pedijatricu, no došli je ljeto, nije bilo boleština, a kad je došla sljedeća boleština - dogovorile smo da pričekamo kako će se razvijati. No ona je već bila veća, na sreću prvi puta nije dobila temperaturu, pa smo odgulili bez antibiotika.