Nasa nova sobica nije jos gotova, ali smo prosli tjedan bojanje zidova priveli kraju. :D Ono sto nam sada treba je mamina i tatina dobra volja (citaj:vrijeme) da preselimo stvari (citaj: tone igracaka) i dva kreveta u nju.![]()
Slicke nase nove sobice
Nasa nova sobica nije jos gotova, ali smo prosli tjedan bojanje zidova priveli kraju. :D Ono sto nam sada treba je mamina i tatina dobra volja (citaj:vrijeme) da preselimo stvari (citaj: tone igracaka) i dva kreveta u nju.![]()
Slicke nase nove sobice
Vaaaaaaaaaaaaau, coooooooool, preslatko![]()
Bas je suupeeer! Koliko Vam je trebalo da sve to napravite?
Bas je prekrasna, svaka cast :D . Znam kolko je to posla i mi smo se namucili kad smo okrecili i oslikali svoju.
Sami ste oslikavali? Baš se vidi da je rađeno s ljubavlju!Predivno!
Jaaaaako slatkoooo![]()
pre..pre..prekrasno...![]()
fakat prava divota :D![]()
kad bi bar ja imala tolko strpljenja :/ jer ideja mi ne fali
Preprekrasno.
To ste sami napravili? :shock: (pozitivan šok)
Trebalo mi je tri poslijepodneva od nekakva 4 sata da oslikam (pofarbam) brdasca i oblake i jos nekakva ista takva 4 poslijepodneva za nacrtati i pobojati sve likove.
Sva sreca pa su kraljevic i princ na GO kod bake i dede na selu![]()
![]()
joooj mrak! (odmah mi dođe da idem šarati po zidu dnevne sobe)
Predivno!
Svaka čast!!!
ribice,
a kakve boje si koristila. baš smo u fazi sređivanja dječje sobe za skoro trogodišnju djevojčicu pa sam razmišljala o oslikavanju ali me zanimaju detalji.
sobica je, naravno, predivna
Soba je preeedivna![]()
Zovem ja moju M. (4,5g) da dođe vidjeti slike - i mi uskoro planiramo "crtanje" po zidovima - totalno se oduševila i kaže ona; "Mama, ajde pitaj tu tetu bili ona došla meni obojat sobu, bila bi joj jaaako zahvalna"![]()
Soba je baš prekrasna :D . Jako mi se sviđa.
Netko zapita:
I mene zanima. Pliiiz, detalje!!!a kakve boje si koristila. baš smo u fazi sređivanja dječje sobe za skoro trogodišnju djevojčicu pa sam razmišljala o oslikavanju ali me zanimaju detalji.
Vec se i prije na ovom forumu ( 4 kuta...) vodila rasprava o bojama s kojima se slikalo, pa su neki predlagali pigmente itd.
Mi smo ostali pri svome, zidovi su farbani unutarnjom bojom za zidove (brdasca i oblaci), a likovi su oslikani pomocu tempera.
Ovo nam je vec trece farbanje s temperama i nismo imali nikakvog problema u nasoj staroj sobici gdje se nalaze 2 stara crteza.
Tempere smo kupili za nekih 30 kn (10 tempera + 2 tubice ekstra bijele), sto je ipak manje nego da dajem za svaki pigment 8-10 kn (treba min 4 kako bi se mogle mijesati i dobiti sve zeljene boje).
Slike se lako operu, ako je potrebno, prije novog farbanja, ali i ne moraju.
Tehnika:
prvo sam pobojala brdasca, a onda sam kredom iscrtala likove na zidu gledajuci u predloske (jedna knjigica s likovima koji se izrezuju iz kartona ili u prijasnjim verzijama iz bojanke), a zatim sam po kredom iscrtanim likovima prefarbala temperama.
![]()
Samo jedna nadopuna, ovo je ta prije otvorena tema:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=21257
Arijana prvotno napisa
![]()
![]()
ribica, fenomenalno ti ovo izgleda!![]()
preslatko je ribice, klinci će ti pasti u nesvijest kad ovo vide.
bravo! :D
Stvarno je prekrasna soba :D :D
I ja sam pozitivno šokirana!
Jako slatko!Svaka čast :D
mi se bacamo u akciju ali s walt disny junacima
imamo predloške
imamo volju
samo m itrebaju boje, mislim da ćemo danas ići po njih
Super je :D
Bravo
Kad skužim kako se plasiraju na net, i ja ću stavit link naše sobice.
Onda ću o detaljima, s tim da sam ja sve radila sa bojom za unutarnje zidove i pigmentima.
Kupila sam gotovu plavu i zelenu boju i malo bijele+pigmente žute, smeđe, zelene i crvene. Falila mi je još modra. Ostale boje sam dobila miješanjem. Dakle javim se još ovdje...
Hvala curke!
Jos imam jednu sobicu, ali ce to pricekati slijedecu godinu i polazak skolarca u skolu, pa vec imam i zahtjevedinosaur, skateboard, snowboard...
, a dotle imam cijelu zimu da pronadem likove na net-u i uvjezbam skiciranje
, kao da i pronadem odgovarajuci namjestaj :D
:shock: Mrak, mrak soba!!! ... i ja bi jednu takvu!!!!
super, predivno! sad imam ideje sto cemo kad L. dosadi "morsko" izdanje![]()
Sjajno, svaka čast! Zaista izgleda fantastično 8)
Prva slikica u sobici nam je bila neko ljetno izdanje: jezerce, patkica, ribice, a ostatak sobice u plavom. Druga slikica u sobici je bila veliki klaun na brodu koji peca cipeluhappy mummy prvotno napisa
Sada smo htjeli nesto sasvim drugo (citaj: izbjeci moju obozavanu plavu boju
) pa sam smislila brezuljke i razne zivotine koje sijede po njima. :D
Sve je prekrasno ispalo. Ovo mi je stvarno inspiracija, ali ja nikako da se primim posla i nacrtam nešto.
Super , super! :D
I mene čopila inspiracija!
www.public.fotki.com/zrele/sobica/
Evo jednog linka, valjda ćete uspit pogledat
makita, ne otvara se...
Tribam nešto popravit, ne otvara se ni meni više. Poslat ću ja opet...sad ne stižeeeem :/
Jel može i jednostavnije, ne znam. Pogledati možete na www.vau.hr
korisničko ime je moj mail zrinka.banic@yahoo.com, a lozinka makita![]()
:D Baš je super!!!
Ajd mi molim te reci s čim si radila tanke crte, recimo oko očiju pa i same oči. Sada sam u fazi farbanja i crtanja pa me to zanima. Dali je dobar tanki (najtanji) kist ili je nešto drugo u pitanju. Mislim nekako da mi je kis premekan.
Ma kistovi, njih jedno 7-8 različitih, tankih, debelih, špicastih, tupih...
I naglašavam, ovo je moj prvi uradak ove vrste, dosad sam imala staža pituravanja valjkom jednom kao tinejdžerica 8)
Uopće nije teško. Puno se toga da popraviti, samo treba imat vremena. Naime, prebojaš. Čekašda se sasuši, pa opet crtaš. Ja ništa nisam kompletno prebojavala, al detalje jesam.
S tim da sam ove likove kopirala bila uvećane i onda ih pomoću indigo-papira kopirala na zid. To je bilo dosta nespretno jer je zid hrapav, ali barem sam imala ideju gdje je glava, a gdje rep...![]()
Ah, da, za najsitnije detalje, al minimalno korišteno je čačkalicaumočena u boju, pa se njome crta
![]()
I ja sam probala sa čačkalicom, ali mi je ona dosta tvrda pa mi baš ne ispada kako bi ja htjela.
Da, imam i ja detalja koje ću morati prebojati, ali nemam baš puno vremena jer to radim tek navećer pa mi se to sve skupa dosta odužuje, a soba (namještaj) nam stiže u subotu :shock:. Ajme kad pogledam nemam baš puno vremena, morat ću uzeti godišnji
![]()
Jooooooooj, prekrasno je :D
Ribice svaka čast, prekrasno je :D