Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Prijelazna sjedalica ili što već??

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Prijelazna sjedalica ili što već??

Marin ima 6 mjeseci i 5 dana, 9200 g i 72 cm. Trenutno imamo Graco košaru koja se montira na kolica te na već montirano postolje u automobilu. Ta košara mu je sada premala i na oko i prema uputama.
    Ne posjeda se samostalno. E sada, odakle krenuti? Jedino što znam da nesmije biti okrenut u smjeru vožnje. Koju sjedalicu kupiti? Do sada je bio u položaju jajeta, hoće li sada u drugoj sjedalici sjediti ili ??? Koja sjedalica zadovoljava naše potrebe?

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo bili u sličnoj situaciji, O je imao 7 mj., a stolica u kojoj je bio do tada uništena.
    Kupili smo as 9 - 18 i montirali u smjeru suprotnom od vožnje. Kada se O počeo samostalno dizati okrenuli smo as u smjer vožnje.
    AS je imala 5 položaja (između njih i ležeći), njemu je najviše odgovarao položaj između sjedenja i ležanja.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Može naziv te sjedalice? Ja jednostavno neznam odakle krenuti. Tnx!

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nažalost ne sjećam se naziva sjedalice, bila je neka nepoznata firma.
    Otiđi u trgovinu i reci im da trebaš sjedalicu za dijete 9 - 18 kg koja se može montirati u smjeru vožnje i obrnuto od smjera vožnje.

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=168&Show=892
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=27263

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hvala!

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

vodenjak, mi smo sad lari kupili autosjedalicu piere cardin 9-18 i ima 3 nagiba, ali na njoj pise da se moze montirati i u suprotnom smjeru od voznje. jel takvo nesto trzis? mislim, nisam sigurna mogu li se sve sjedalice 9-18 montirat u suprotnom smjeru :?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj lara26 prvotno napisa
    vodenjak, mi smo sad lari kupili autosjedalicu piere cardin 9-18 i ima 3 nagiba, ali na njoj pise da se moze montirati i u suprotnom smjeru od voznje. jel takvo nesto trzis? mislim, nisam sigurna mogu li se sve sjedalice 9-18 montirat u suprotnom smjeru :?
    Mi isto ovako, samo Chiccova sjedalica - ima 2 nagiba.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Upravo to tražim jer mora u vožnji suprotnom smjeru, a opet ne bi da sjedi nego da je "zavaljen", jer ne sjedi samostalno.

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pa da, onda to pogledaj. taj najzavaljeniji nagib mi se cini ok za malog bebaca. a mislim da i u uputama pise da je taj nagib za suprotan smjer voznje. u bebinom svijetu ti dodje 800kn.
    plavo-crvena je prekrasna!

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko ja znam barem na našem tržištu ne postoji AS 9-18kg koja se može montirati suprotno od smjera vožnje
    sjedalice koje su prikladne za "prijelazno razdoblje" su kombinirane sjedalice i to 0-18 kg i to:

Safety baby
    http://www.oeamtc.at/netautor/html_s...baby_basic.gif

Bubu, Cam Neonato (sve imaju istu konstrukciju samo je na navlaci drugo ime)
    http://www.turbolimac.com/ShopCode/S...e/11470219.jpg

Brevi
    http://www.turbolimac.com/ShopCode/S...e/90090614.jpg

sve ostale sjedalice na našem tržištu su namjenjene za vožnju u smjeru vože i za djecu su od 9kg i to koja samostalno stoje bez pridržavanja

nisam jedino sigurna šta ima pierr carden ali mislim da oni isto nemaju kombiniranu sjedalicu

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Brane, kako misliš ne postoje, jeli to znači prodaju se kao takve, ali nije to to ili što..?
    Ja sam imala Chicco 9-18 koja se mogla vezati u suprotnom smjeru i mogla se nagnuti tako da beba ne sjedi.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Brane, kako misliš ne postoje, jeli to znači prodaju se kao takve, ali nije to to ili što..?
    Ja sam imala Chicco 9-18 koja se mogla vezati u suprotnom smjeru i mogla se nagnuti tako da beba ne sjedi.
    ja sam rekla "koliko ja znam" za smjer suprotan od smjera vožnje i smjer u smjeru vožnje koriste se kombinirane sjedalice a sve ove sjedalice 9-18 i 9-36kg koriste se isključivo u smjeru vožnje

ako je proizvođač naglasio drugačije i u uputama stavio naćin vezivanja sjedalice suprotno od smjera vožnje onda je možeš tako koristiti...ja sam rekla da ja još nisam vidjela takvu sjedalicu...

za informiranost sviju nas ali i onih kojima će trebati kasnije a možda im tvoja sjedalica odgovara, ako ti nije problem slikaj svoju sjedalicu zajedno s uputstvima montiranja u smjeru suprotnom od smjera vožnje...

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://i24.ebayimg.com/02/i/07/6e/7d/98_1_b.JPG

molim moderatora neka izbriše nakon nekog vremena
    ovo je jedini Chiccov model koji se koristi i u smjeru vožnje i suprotno od smjera vožnje 0-18kg je, do 13kg se koristi suprotno od smjera vožnje a od 13-18kg u smjeru vožnje

nika stavila link

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    za informiranost sviju nas ali i onih kojima će trebati kasnije a možda im tvoja sjedalica odgovara, ako ti nije problem slikaj svoju sjedalicu zajedno s uputstvima montiranja u smjeru suprotnom od smjera vožnje...
    Sjedalica mi je kod mame, a stara je 4 godine tako da je vjerovatno Chicco više nema u ponudi (nije kao ova na slici), a uputstva.. ko zna gdje su..
    Sad kad malo bolje promislim možda i jest od 0-18kg, a ne od 9kg, baš ću pogledat, valjda na njoj negdje piše.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Concord Ultimax (0+) se može okrenuti u oba smjera. Ima ih kupiti u bebinom svijetu u Dubravi, i Pikapolonici u Sloveniji

(http://www.pikapolonica.com/index.ph...=concord_index)

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo sam cekirala uputstva za autosjedalicu pierre cardin koju imamo. pa ovako: izgleda da je to ipak kombinirana sjedalica, jer pise da je group 0+1, suitable for 0kg to 18kg, ali onda u nastavku pise da je za 9 months to 4 years approx :?
    i u uputama naravno onda postoji objasnjenje kako montirati suprotno od smjera voznje i u smjeru voznje.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas sam provjerila
    u Splitu ima za kupiti ova Chicco sjedalica što može u oba smjera i to je jedini chiccov model koji može u oba smjera
    ako je trenutno nema imaju mogućnost kataloške naruđbe i dezena i modela

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Tako je, evo ja baš provjerila tu moju staru i ona je od 0-18 i ide u oba smjera.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •