Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Prenešenost trudnoće

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Prenešenost trudnoće

Danas mi je točno 41 tjedan. redovno se kontroliram. Tlak, ctg, protoci, plodna voda - sve je ok.

Ali već me počinju živcirati komentari tipa - kaj još ništa? Zašto ne ideš na indukciju? Kaj ako ti se plodna voda zamuti za 5 min?

Uglavnom, htjela, ne htjela, tu nervozu lagano prenose na mene. a to mi sad najmanje treba.
    Zanimaju me vaša iskustva? Ako ste prenijele, koliko i kako ste na kraju rodile? Indukcijom ili prirodno?

Kaže mi neki dan frendica da je prenijela 10 dana i da je cijelo to vrijeme nisu uopće vaginalno pregledavali, samo uzv. Dakle, ni amnioskopija.

Ja sam doktoru rekla da ne bih indukciju dokle je sve u redu s bebicom i sa mnom i da bih željela pustiti da kreme prirodno. A zasad stvarno sve jest ok i on poštuje moju želju. A jako je predostrožan i znam da ne bi dopustio da nešto krene po zlu.

Molim malo utjehe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eto jedne mame koja je prenijela. Naime, vodila sam trudnoću kod socijalnog doktora koji mi je odredio termi 17.10. Privatna doktorica kod koje sam vodila trudnoću mi nikad nije rekla da je taj termin pogrešan ili govorila o drugom terminu, već sam normalno išla na preglede. Amnioskopiju sam obavila mislim 3 puta, a na CTG sami išla (od kad sam prenijela) svaki drugi dan. Sve je bilo ok, i ona se ništa nije zabrinjavala. Rodila sam 31.10, dakle 2 tjedna sam prenijela. Znam kako ti je, i kako se osjećaš, ja sam mislila da ne bum nikad rodila :/ .
    Proučavala sam sve simptome poroda, ali ništa, baš ništa. Čak nisam imala ni simptom nikakav na dan poroda. Otišla sam kod doktorice na redoviti pregled, pregledala me i rekla da sam 4 prsta otvorena i da imam trudove (koje ja uopće nisam osjećala :shock: ). Poslala me u predrađaonu, a ja i dalje nisam ništa osjećala. Napravili klistir i ostalo i stavili me u rađaonu, a ja i dalje - ništa, a oni sve poduzimaju kao da rađam. No, tada su mi probušili vodenjak i počeli su trudovi..... rodila brzo, za 2 sata.
    Sa bebom sve super, apgar 10/10.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nisam prenijela pa nemam iskustva, ali to ne znači da te ne mogu pokušati utješiti

otvorena si 4 cm, jel' tako? znači, nešto se događa nekim svojim tempom, tvoje tijelo reagira. ti se super osjećaš, educirana si, doktor te podržava...meni sve zvuči super.

a komentari okoline? ne čuješ ih, kao što vjerojatno nisi čula niti dušebrižnike koji su se okomili na tebe zbog "produženog " dojenja.

i treće, ako tako osjećaš i želiš, pojačaj aktivnosti koje bi mogle potaknuti bebu da odluči doći

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Draga branka1,
    Meni je termin bio 12.11. a rodila sam 20.11. i to super lagano i super brzo! :D
    Mada su u rodilištu rekli da nisam prenjela i da su mi krivo izračunali!
    Nema veze, uglavnom, dobila sam normalne trudove, bila 2 sata kod kuće u pola 6 došla u rodilište u pola osam rodila (4600 i 54).
    Dr.T mi je nakon termina svaki drugi dan radio analizu plodne vode i CTG, a dva dana prije poroda mi je rekao da odlazim u Petrovu ujutro i popodne na CTG, pa ako tako bude potrajalo da ću ići na indukciju.
    Ali hvala Bogu, dobila sam normalne trudove i sve je išlo ko po špagi!
    Želim ti brz porod i da budeš hrabra!

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam prenijela ravno 14 dana; jednom su mi samo radili amnioskopiju, nakon 7 dana iza termina

porod su mi inducirali 15. dan (na SD); prije toga nisu ni spominjali indukciju, možda ne bi ni tada, ali sam noć prije indukcije strahovito naotekla i tlak mi je počeo varirati, iako sam se ja osjećala OK

imaš još vremena, ne brini

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Branka1, ja sam prenjela 8 dana (po uzv-u 5 dana), indukcija je bila dogovorena 8. dan. To jutro sam dobila lagane trudove, otišla u bolnicu... i rodila na drip za 2,5 sata.
    Da sam čekala vjerovatno bi dočekala svoje prave jake trudove i rodila prirodno, ali ... ja sam tip koji unaprijed sebe muči pitanjima tipa "sve je prošlo super dosad, što ako se sad nešto zakomplicira....
    Nadam se da ti imaš više hrabrosti i povjerenja u svoje tijelo.
    Sretno!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

termin je bio 1.05, rodila 13.05 - vjesto izbjegla indukciju i cekala prirodne trudove

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

u prvoj trudnoci sam prenijela 10 dana. rano ujutro pukao vodenjak i obzirom da nisam imala trudove niti 8 sati nakon prsnuca vodenjaka, stavili me na drip i rodila za 2 i pol sata.

sretno branka1!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Branka ja sam Paulu nosila preko 42 tjedna, gotovo sam ostala bez plodne vode, čak je i imala i problema s motorikom (zaležala je vrat i skratio joj se vratni mišić a sve se vremenom još više kompliciralo), isto nisam inducirala porod ali sam bila u bolnici i više puta dnevno sam radila ctg a na kraju i svakodnevno pregled plodne vode.
    Stvarno te u potpunosti razumijem jer mi je bilo grozno, a i Filip je prenešen 1 tjedan i već sam mislila da ću kao i s Paulom u nedogled.
    Inaće, s Filipom mi je po UZV koregiran termin za 2 tjedna ranije, kod prijema je sestra metnula termin zadnje m (nisu uopće gledali dokumentaciju) tako da su me u rodilištu vodili kao porod u 39 tjednu dok je neonatalog kod pregleda djeteta ustvrdio da je trudnoća 41 tjedan (ostala sam prilično iznenađena kako su precizno odredili jer nisu imali nikakve papire već je samo pregledom konstatirano da je dijete prenešeno)

Što da ti kažem? Drži se i isključi sve telefone da te više ne gnjave.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Branka, moja kuma je prije 2 godine rodila na SD, bila pacijentica dr. Hafnera. Znam da je nakon termina svaki drugi dan odlazila na kontrole na SD, na kraju 42. tjedna puknuo joj vodenjak i dobila svoje trudove. Već smo je svi zezali, a na upit sestre kad smo došle u rodilište (ja išla s njom umjesto NJM): "Koliko ste trudni?", kaže moja kuma: "10 mjeseci !"

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i ja sam prenjela, no cijelo vrijeme je postojala sumnja u točno određivanje termina. u strahu od indukcije poduzimala sam duga pješačenja. na kraju je sve bilo u najboljem redu.
    a kako su mi samo išla na živce pitanja: ti si još tu? pa dobro kad ćeš? hoćeš li ti uopće? što još čekaš? - ljudi uopće nisu svjesni kakve gluposti lupetaju. zato se sad dobro, dobro čuvam da kojoj trudnici ne uputim slično pitanje. sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala vam cure

Nije meni bed radi mene, mislim, doktor mi je u obje trudnoće bio jako predostrožan i brižan i uopće ne sumnjam da bi me "natjerao" na neku intervenciju da nešto nije u redu.

Ali pod utjecajem ovih hormona i sve to morate stvarno biti u onom hare krishna zen stanju da vas to ne počne dirati. Ili ja nisam toliko jaka. A stvarno sam u zadnje vrijeme smirena i vjerujem svom tijelu i bebi.

Ali kad mi je danas netko rekao (na moj komenatr da je ctg i plodna voda u redu) - a što ako ti se plodna voda zamuti za 5 min - onda sam stvarno pukla.

Osim toga, mislim da je i kod mene moguća neka manja greška u terminu.

Stvarno, jel mi se može plodna voda toliko zamutiti od jučer do ponedjeljak da ne bude nešto u redu?
    Jer sutra idem samo na ctg

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    .

Stvarno, jel mi se može plodna voda toliko zamutiti od jučer do ponedjeljak da ne bude nešto u redu?
    Jer sutra idem samo na ctg
    Mislim da se to može dogoditi, ali postoji više faza zamućivanja plodne vode tako da bi ti dr. rekao da ide prema zelenoj.
    A uostalom da nešto nedaj Bog ne bude u redu,CTG to pokaže.
    Budi smirena i čuvaj se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se na 41+1 probušili vodenjak i iscurila je zelena plodna voda (ja vidjela), ali to nije bila mekonijska plodna voda (rekoše doktori).
    Da li se još moglo čekati da krene prirodno (nisam imala trudova, otvorena 5 cm) neću nikada saznati
    :/ , ali pretpostvljam da su tad išli raditi amnioskopiju i da su vidjeli takvu zelenu vodu, da bi svejedno išla na indukciju

Magy

Početno

Ja sam prenjela osam dana. U cijelom periodu sam imala bolove ali se nisam otvarala. Babica mi je rekla da se kupam u vrucoj vodi i popijem casu crnog vina. To sam i napravila tako da su me sat vremena kasnije kad sam zaspala probudili trudovi da nisam mogla hodati.
    Problem je bio da se nisam otvarala a trece djete. Kad sam stigla u bolnicu htjeli su me staviti na drip ali nisam htjela zato sto su mi rekli da mi ne mogu obecati da ce sve ici glatko.
    Zamolila sam ih da me puste u setnju da prvo tako pokusamo zato jer sam znala da su pravi trudovi to je bilo u 9 ujutro ali sam im morala obecati da cu se u 14 sati vratiti u bolnicu.
    Kad sam se u 14 sati vratila bila sam otvorena 6cm. 2,5 sata kasnije se rodio Leon. Porod je bio gori od prva dva ali je sve proslo bez indukcije poroda.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam prenjela 10 (po mom 14) dana.
    Tada sam pristala ostati u bolnici jer sam imala neke lagane trudove, ali se uspjela dogovoriti s doktorom da jos malo pricekamo s indukcijom, jer sam ja imala osjecaj da bi jos taj isti dan moglo krenuti prirodno.
    No ipak su mi spicili dvije injekcije apaurin spazmeksa...
    Krenulo je, trudovi su za nekih 10 sati vec bili na na svake 2 minute, a ja samo 2 prsta otvorena.
    Radili mi amnioskopiju 2 puta - plodna voda mlijecna.
    Onda me doc krenuo rucno otvarati , pa mi probusio vodenjak i zaprepasteno viknuo da je to sami mekonij.....
    Pa sad ti vidi, da li je moguce da se pl. voda tako brzo pretvorila u sami mekonij (izmedju amnioskopije s dijagnozom mlijecne pl. vode i probijanja vodenjaka proslo je nesto malo vise od 5 minuta), sto ja vjerujem da je moguce i da se moj mis jadan pokakao od muke, jer sam ja vristala ko sumanuta dok mi je ovaj rukom sirio cerviks.....ili je to bilo radi prenesenosti trudnoce i desilo se vec prije a oni nisu dobro napravili amnioskopiju....stvarno nemam pojma.
    Epilog: zavrsila sam na carskom, F. se nagutao mekonija, rodio se 55 dugacak i suhe koze na rukicama i nogicama koja se gulila i perutala, sto bi trebao biti znak da stvarno JE bio prenesen i da je moglo biti frke da se jos cekalo......ili ne bi....stvarno nemam pojma. Ja sam jos uvijek zbunjena svime u vezi mog poroda. :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Branka1, sretno ti bilo
    Sjećam se svojih 9 dana prenešene trudnoće, čekanja, blesavih komentara okoline ... Sve je dobro prošlo, imamo Elu

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ajme branka1 oprosti!
    Ti si trazila malo utjehe, a ja se raspisala o svom losem iskustvu.......mlotek;
    Ali evo, imam primjer frendice koja je prenjela 2 tjedna i rodila prirodno u roku od 3 sata od kada je osjetila prvi trud, srecom noc prije indukcije za koju je bila narucena.
    Kod mene se vjerovatno iskompliciralo i zato sto sam bila pod velikim stresom (smrtni slucaj 4 dana prije mog poroda)
    Opusti se i bit ce sve ok.

Dam-Dam

Početno

Prenjela sam 7 dana. Dan prije poroda bila sam na redovnoj kontroli, bila otvorena 1 cm, plodna voda mliječna i ctg pokazuje lagane trudove koje nisam osjetila. Istu noć su me probudili trudovi, došla sam u bolnicu 4 cm otvorena sa trudovima i rodila vrlo brzo.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je danas 41+1 i također idem svaka 2 dana na preglede i to CTG i amnioskopiju. UZV mi još nisu radili ni jednom niti te protoke. Danas sam trebala ostati u bolnici jer kod nas primaju sa 41 tjedan na promatranje no pošto mi je CTG bio dobar i plodna voda mliječna ja sam odbila i otišla kući. No sada mi je ipak krivo jer si mislim što ako....Čitam po forumu kako ima slučajeva da se prenese i skoro dva tjedna no to su ipak rijetki slučajevi. Moram priznati da sam uplašena i polako gubim smirenost i povjerenje u svoje tijelo i bebu i najrađe bih ostavila svoje snove o prirodnom porodu i pustila da mi rade što god žele. Vidim da je i ostalima bilo slično, no ja sam se sve do jučer super držala, ali kako sam potpisala onaj papir i otišla iz bolnice sva sam u strahu. Sve je meni jasno da su mi plodni dani možda bili kasnije i da neki prenesu i 15 dana, ali meni se ovo ipak čini dosta i pitam se što ako zaista nešto koči porod. Otvorena sam prst već od 37. tjedna, a nedavno sam se otvorila za još pola, dakle ipak nešto stoji i ne mrda se. Možda su mi trebali raditi UZV?
    No eto malo sam vas udavila, ali sam se izjadala. U nedjelju bih trebala ponovno na pregled i ovog puta definitivno ostati (100% ne potpisujem odbijanje), ali kako stvari s mojim strahom trenutno stoje možda odem i sutra.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mozda je stvarno bolje da odes sutra i budes mirna...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni je termin bio 1.10., a rodila 12.10. prirodno. nikakve preglede mi nisu radili, samo sam išla svaka 2-3 dana kod ginica koji je poslušao bebi srčeko i to je to... plodnu vodu mi nitko nije gledao, a o ctg-u da i ne pričam :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Meni je danas 41+1
    Dorotea, ako budeš kao ja, rodit ćeš sutra na 41+2 8)

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hvala cure Ipak ću ja sutra otići jer osjećam nešto jači pritisak dolje na cerviks i prepone.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Javi sto bude! Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dorotea, znam feeling. Ja sam rodila s 41+1, ali zadnjih par dana sam se znala tako osjećati, pogotovo radi pressinga okoline. Nemoj odustajati od prirodnog poroda, ali otiđi u bolnicu opet na preegled ako će te to smiriti

Ooops, ovo je bilo prije 3 dana. Možda si već rodila

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Ali pod utjecajem ovih hormona i sve to morate stvarno biti u onom hare krishna zen stanju da vas to ne počne dirati. Ili ja nisam toliko jaka. A stvarno sam u zadnje vrijeme smirena i vjerujem svom tijelu i bebi.
    Eto, ja sam Hare Krišna...i prenosim drugu bebu ( s prvim je bila zelena plodna voda, 6 dana od termina, indukcija)...i razmišljam sve isto što i ti...
    Mislim da smo sve mi prvo mame, pa onda sve ostalo!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam prvi put prenela 12 dana i rodila nakon 3 boce indukcije (svakog dana po jednu). Bilo mi je teško u svakom smislu, ali je sve super prošlo.
    Evo sad sam u 39. nedelji i već me hvata panika da ću preneti, da će mi biti to čekanje mučno, iščekivanje pregleda, da li je sve ok...
    Već sad sama sebe razjedam sa tim svim pitanjima i strahovima.
    Stalno osluškujem telo da li mi nešto poručuje, a realno imam još pune dve nedelje do pretpostavljenog termina. A kako mi je ovulacija bila malo kasnije (18. dc), termin bi trebao biti pomaknut za još nekih par dana.
    Najradije bih se sad porodila i konačno upoznala svoju bebicu.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pusti prijenos uz kontrolu vode barem do 14.og dana.tj, dok si unutar termina. Ja sam (otvorena ko i ti) završila na indukciji 7.dan prenešenosti. I nebi preporučila nikome. Ne, hvala.

MELANIE avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam rodila preko termina 7.dan i to zahvaljujući prokidanju vodenjaka,tj.intervenciji jer sam se jako sporo otvarala i debeloj dozi dripa znam da sam zatrudnjela na 15 dan ciklusa,a kažu da ukoliko se rodi kasnije da je začeće bilo kasnije,što kod mene ne drži vodu jer imam menge točne ko urica,brojim ih nekoliko godina i mogu reč da variraju od 24-31 dan,dakle nevjerujem tome,šta vi kažete? :?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mene su slali na indukciju 6. dan prenesenosti jer me doktor skroz raskrvario kad je radio amnioskopiju i nije mogao vidjeti stanje plodne vode. odbila sam, sljedeci dan sam rodila prirodno, brzo, veliku i zdravu bebu.

I jos nesto, imala sam 3 termina 30.8. po ZM, 9.9. po UZV kod ginica i na kraju 13.9. po UZV u bolnici. Kolko sam i dal sam uopce prenjela necu nikad znat!

Nisam za indukciju osim ako je dijete ugrozeno, niti bi ju dozvolila.
    Ustvari, za taj stav mogu zahvalit ovom forumu i drago mi je da sam bila ustrajna u odbijanju indukcije.

marjetarino avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

vidim da se ne pise od davnih dana ali evo nekome mozda bude koristilo moje iskustvo

moja beba je prenesena 14 dana
    na prvu amnioskopiju su me poslali na dan termina
    odmah poslije prve amnioskopije krenula je lagana sukrvica koja je do navecer stala
    dan nakon amnioskopije isla bih kod svoje dr. na ctg
    nemoram ni govorit da sam bila luda od pustih pitanja pa kad ces vise ,jesi li ,pa svaki dan u doktora jednog drugog ufff kad se sjetim ,,,cak sam pocela mislit da cu vjecno ostat trudna
    sveukupno sam imala 6 amnioskopija u 12 dana ,,svaki put drugi doktor a za poneke sam zakljucila da su skroz pogrijesili struku trebali su u mesare
    nakon njeznih ruku nisam nista osjecala ali nakon mesarskih mogu reci da me dobro bolilo
    nakon 6 amnioskopije njeznih ruku dijelo , ipak me cijeli dan bolilo
    kao menstrualna bol i mnogo mnogo sukrvice i otisao je skroz sluzni cep
    toliko me bolilo da me MM htio odvest u bolnicu ali nisam se dala ....predvecer je popustilo i bas sam lijepo spavala kad u 6 ujutro trudovi i onda cijeli dan trudova pa onda jos cijelu noc a ujutro se rodio moj princ i evo bas mi se smijesi iz kolica <3

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ima li još koja kao ja da očekuje?

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ima ima . Meni je termin bio 05.07. Ak ne rodim do petka moram u bolnicu na pregled i amnioskopiju, pa bi me naručili na indukciju. Nadam se svojim prirodnim trudovima po mogućnosti uskoro,jer ja više ništa ne mogu. Imam osjećaj da me sve boli,stišće,velika sam........Zbilja nakon 40tj. sve postane jako jako teško, a i svi mi lagsno idu na živčeke sa pitanjem "i.....ima kakvih naznaka?"

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, ta pitanja su koma . meni je sa prvim djetetom termin bio 25.6. a rodila sam 11.7.

najgore je to sto ti maltene netko uvjetuje da moras roditi. bebe se ionako rode kad im je vrijeme pa je meni bilo najbolje da se ne opterecujem datumima. i treca kcer je isto dosla 15 dana nakon termina, ja vec odustala , ali eto ipak sam rodila (nevjerovatno ali istinito )

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

saf meni je s 3. termin bio 02.12. Po mojoj računici 15.12. Išla sam svaki drugi dan na ctg i 3x radili amnioskopiju. Trudovi su krenuli 14.12. u 23,05, u 01,00 sam jedva izašla iz auta pred Petrovom, došla gore, 8 prstiju otvorena, bez klistira i brijanja odmah na stol, probušili vodenjak i 15.12. u 01,25 je moj pišonja izletio kao čep skupa s vodom - 4300/53! Mislim da žena osluškujući svoje tijelo točno zna. Ovo mi je ujedno bio i najlakši i najbrži od svih poroda, a beba cca 1 kg veća od ostalih Izdrži još malo, najveći dio si izgurala pa kaj je onda još koji dan, bebuški se očito sviđa biti unutra! Držim za lagan porod!
    Posljednje uređivanje od carmina burana : 10.07.2013. at 23:04

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

moj termin je 13.7. i svi živi su mi već rekli da će me taj dan zvat da provjere da li sam rodila naravno radi se o nerodiljama
    najsmiješnije je kako su svi zadali feedback poslije svakog pregleda,neznam na kraju kome sam javila
    da me ne zovu stalno rekla sam im da po uzv je termin 20.7. jer su mi ciklusi i ponekad dulji od 33 dana a i prvo dijete sam prenjela,naravno nemaju pojma o čem pričam

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je bio dobro izracunat termin pa je svejedno dvoje od troje "kasnilo" 2 tjedna

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Meni je dobro izračunat termin jer eto znam dan začeća , a i menge su mi ko švicarski sat, nego ja jednostavno prenosim. Curku sam prenjela i rodila sa 42tj., pa su mi svi govorili da je termin bio krivo izračunat, što ja iskreno ne vjerujem. Ono što mene sad malo brine je to što su mi rekli da ako ne rodim u roku od, danas 4 dana šalju me na indukciju. Koliko god da čitam pozitivna iskustva sa induciranim porodom (a ima ih) nešto mi ne da mira i ja bi radije da moj bebač sam odluči da je spreman, naravno pod uvjetom da je sve u redu.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

indukciju možeš odbiti (kao i svaku intervenciju, uostalom)
    normalna trudnoća je od 38-42 tj.
    tek nakon 42 tjedna možemo pričati o prenešenosti
    ako sve u redu, ne razumijem čemu indukcija
    ii to prije tih 42 tj.

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

tako bi i ja.ali opet s druge strane jedva čekam da se nešto pokrene
    isto znam dan začeća jer sam prije toga išla na folikulometriju

i opet idem u vž

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam sve 3 T prenjela, i poučena iskustvom prve T u kojoj sam svima govorila koji je točan datum termina prema ZM, u drugima bi rekla neodređeno kraj kolovoza i kraj studenog. Jer jednostavno su mi ta pitanja"pa što još čekaš" išla na živce. Kao da ja biram kada ću roditi, kažem ajmo sada mi odgovara, između ove dvije serije, tako da stignem na ovu drugu, pa da odradimo. Priroda se najbolje pobrinula za to i bebice znaju kada im je vrijeme. Sve drugo je gnjavaža.

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Evo prijavljujem da smo se moj pišulinac i ja vratili jučer iz bolnice. Rodila sam 14.07., ipak su mi inducirali porod iako je već to i samo krenulo. Dan prije mi je počelo čišćenje i u prijemnoj ambulanti sam bila 3 prsta otvorena uz lagane trudove koje baš i nisam osjećala. Dali mi drip i nakon sat i pol rodila mog prekrasnog dječaka

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj saf prvotno napisa Vidi poruku
    Evo prijavljujem da smo se moj pišulinac i ja vratili jučer iz bolnice. Rodila sam 14.07., ipak su mi inducirali porod iako je već to i samo krenulo. Dan prije mi je počelo čišćenje i u prijemnoj ambulanti sam bila 3 prsta otvorena uz lagane trudove koje baš i nisam osjećala. Dali mi drip i nakon sat i pol rodila mog prekrasnog dječaka

Čestitkee !! Sat i pol poroda je divotica A još mi je bilo sumnjivo jer se nisi javila, ma bravo bravo! Sad mama mood on,pa se za koji mjesec tipkamo na izazovima roditeljstva

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nanimira

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •