Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: TRNCI U RUKAMA

Datum pristupanja
    May 2006

Početno TRNCI U RUKAMA

Imam jedno pitanje, ako mi može netko odgovoriti.U 36.sam tjednu trudnoće i unatrag tjedan, dva dosta mi natiču ruke, tj.prsti idlanovi i trnu mi ruke.Noge mi ne natiču, ali ruke katastrofa.Kad pipnem jagodice na prstima ne osjećam ih, tj.imam onaj osjećaj trnjenja.
    Zanima me da li je netko imao takvih problema i je li to normalno ?!

Pozdrav

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imaš problema sa kralješnicom?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

dh, ja sam imala trnce od sredine trudnoće, a ima i brdo drugih trudnica koje to osjećaju.

Ako nemaš nekih drugih problema, mislim da nema razloga zabrinutosti.
    Nakon poroda - nema više trnaca.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa
    pa da, imala sam prije 2 godine sa lumbalnim dijelom dosta problema.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj dh prvotno napisa
    Može ti biti i od toga.Pogotovo kad si sad pred kraj trudnoće,sa viškom kila, a kralješnica to teško podnosi.
    Ali ne brini, nije to ništa strašno, malo više miruj, nemoj opterećivati kralješnicu više nego što je i bit će sve O.K.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Može ti biti i od toga.Pogotovo kad si sad pred kraj trudnoće,sa viškom kila, a kralješnica to teško podnosi.
    Ali ne brini, nije to ništa strašno, malo više miruj, nemoj opterećivati kralješnicu više nego što je i bit će sve O.K.
    Uh, sad mi je lakše, a istina je da malo pretjerujem šta se tiče aktivnosti.
    Puno hvala :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    dh, ja sam imala trnce od sredine trudnoće, a ima i brdo drugih trudnica koje to osjećaju.

Riječi ti se pozlatile!! :D

maca77

Početno

I kod mene je isti sluca. Redovno se budim sa utrnutim prstima. Takodje dok sesto radim, tipa cistim krompir, nesto ljustim...osetim kako mi trnu prsti i kao da gubim osecaj u njima. Desavalo mi se i to dok vozim auto da mi utrnu prsi, pa kao da nemam osecaj, malo protresem ruku i onada je sve OK.
    Sto se tice oticanja nogu i to mi se pojavilo negde polovinom trudnoce i skoro da nemam sta da obujem. Nekako sam izvukla ove tople dane u papucama, ali predstoji jesen i verovatno necu moci da udjem u dosadasnju obucu. Doktorica me je savetovala da izbegavam dosoljavanje hrane, cak ako mogu da jedem i bez soli.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mozda ti fali magnezija. Sjecam se da sam na tu informaciju naisla kad sam surfala u trudnoci dok sam imala slican problem. Ali moze biti i ovo sto pepi kaze da ako imas probleme s kraljeznicom pa ti je cirkulacija losija.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Mozda ti fali magnezija. Sjecam se da sam na tu informaciju naisla kad sam surfala u trudnoci dok sam imala slican problem. Ali moze biti i ovo sto pepi kaze da ako imas probleme s kraljeznicom pa ti je cirkulacija losija.
    Magnezij pijem, ali vjerovatno je od kičme.Idem u utorak na kontrolu pa ću vidjeti što dr kaže!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj maca77 prvotno napisa
    I kod mene je isti sluca. Redovno se budim sa utrnutim prstima. Takodje dok sesto radim, tipa cistim krompir, nesto ljustim...osetim kako mi trnu prsti i kao da gubim osecaj u njima. Desavalo mi se i to dok vozim auto da mi utrnu prsi, pa kao da nemam osecaj, malo protresem ruku i onada je sve OK.
    Sto se tice oticanja nogu i to mi se pojavilo negde polovinom trudnoce i skoro da nemam sta da obujem. Nekako sam izvukla ove tople dane u papucama, ali predstoji jesen i verovatno necu moci da udjem u dosadasnju obucu. Doktorica me je savetovala da izbegavam dosoljavanje hrane, cak ako mogu da jedem i bez soli.
    I onda kad neko kaže da je trudnoća super stanje!!!Prva tri mjeseca sam imala mučnine tako da sam smršavila 5 kila, a ova zadnja dva mjeseca stalno nešto....već sam sama sebi dosadna, a kamoli ne drugima.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Pripazite s magnezijem ako ste pred kraj trudnoće. Baš sam nedavno pročitala da se magnezij treba prestati piti mjesec-dva pred porod, ne znam da li sam dobro upamtila. Navodno, jer on sprečava grčeve, a to pred porod nije dobro zbog trudova, odnosno maternica se tada treba grčiti i pripremati za porod.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sanjica prvotno napisa
    Pripazite s magnezijem ako ste pred kraj trudnoće. Baš sam nedavno pročitala da se magnezij treba prestati piti mjesec-dva pred porod, ne znam da li sam dobro upamtila. Navodno, jer on sprečava grčeve, a to pred porod nije dobro zbog trudova, odnosno maternica se tada treba grčiti i pripremati za porod.
    Hvala na informaciji!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo da malo podignem temu...
    moj problem nisu samo trnci u prstima, već mi trne cijela ruka, i to bude toliko bolno da više ne mogu ni spavati...
    zna li netko što bi moglo pomoći?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam taj problem doživjela tek kad sam rodila, ali mi se i sad povremeno javlja. Pogotovo ujutro ili kad bi se budila noću. Napravila sam razne testove, ali fizijatar kaže da je to definitivno od vratne kralješnice. Pripazite na madrac i na jastuk, ojačajte i često lagano razgibavajte vrat i ramena. No ovo je samo jedno od mogućih objašnjenja.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I ja u zadnje vrijeme imam problem sa "trncima". Meni ne trnu ruke ili neki drugi odredjeni dio tijela vec mi se dogodi da kad se prepadnem ili strecnem zbog necega pojave grozni trnci koji mi prolaze kroz cijelo tijelo.To traje par sekundi i onda mi ostane osjecaj svrbeza. Nikad mi se to prije nije dogodilo. Jeli to povezano sa trudnocom ???

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sve je to povezano s trudnoćom, meni i trnu ruke, i prsti, i bole me križa, i imam ujutro neke fuj naslage po jeziku, sad sam pred kraj dobila neki osip po trbuhu - rekla sam ginekologu, a on kaže SVE JE TO NORMALNO u trudnoći. Koji su to gušti...

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj smartic prvotno napisa
    evo da malo podignem temu...
    moj problem nisu samo trnci u prstima, već mi trne cijela ruka, i to bude toliko bolno da više ne mogu ni spavati...
    zna li netko što bi moglo pomoći?
    ista stvar i kod mene zadnjih nekoliko dana. toliko me bole ruke od ramena do jagodica kad cijelu noc spavam na njima, i da...trne uzasno!
    i onda ne mozes ni spavati kako treba.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Imala trnce u šakama, prvo desnoj, potom i lijevoj. To je trudnički sindrom karpalnog kanala, koji nastaje zbog hormona. Nekad može biti i bolno, a ne samo utrnulo. Prošlo je otprilike mjesec dana nakon poroda.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

upravo tako. to mi je i rekla jedna fizijatrica
    a o tome ako nekog zanima ima ovdje:
    http://www.studioimpuls.net/karpalnikanal.pdf

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno konstantno utrnuta dva prsta

hm..... čitam i svi pišu o povremenom utrnuću ruku, prilikom spavanja ili nekog rada. Meni su zadnja dva mjeseca, u 31 tjednu sam, i već dobrih 2 tjedna su mi konstantno utrnuta dva prsta desne ruke, srednji je najgori. prilikom zadnjeg pregleda pitala ginekologa ali tad mi još nije niš bilo konstantno utrnuto. Rekel je da je trnuće normalno.

No je li baš normalno da su mi prsti cijelo vrijeme utrnuti? baš je to nelagodno, niti mogu neke stvari raditi a da ne govorim koliko me smeta kod npr. pisanja.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: konstantno utrnuta dva prsta

Citiraj znatiželjna_505 prvotno napisa
    ... No je li baš normalno da su mi prsti cijelo vrijeme utrnuti? baš je to nelagodno, niti mogu neke stvari raditi a da ne govorim koliko me smeta kod npr. pisanja.
    Da li je normalno ili ne - da si me to pitala prije trudnoće rekla bi da nije. Sad znam da nije nenormalno.
    A da je neugodno, jeste. Kolegica je imala sidrom karpalog tunela od rane trudnoće na obe ruke i bilo je i bolno. Time sam se tješila pred kraj, da me bar ne boli. Proći će

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

meni par mjeseci pred porod problem toliko zahvatio ruke da nisam mogla koristiti palac i kažiprst na obadvije ruke. Konstantno sam nosila zavoje (ima u apoteci za kupiti Hanzaplast zavoji za imobilizaciju ručnog zgloba) jer bi mi bez njih bilo neizdrživo bolno.
    Prošlo je postepeno, kako je i došlo, 2-3 mjeseca nakon poroda. U početku mi je bio veliki problem držati J, nije htio dojiti pa sam motrala izdajati, a ručno je bilo nemoguće, a izdajalica nije izvlačila.... ma 100 čuda... Sad se samo nadam da se neće ponoviti.... a i bila sam cijela naotečena i morala sam mirovati od početka t.... sad mi je puno bolje... nisam dobila ni kilu... 14 tj..... vidjet ćemo...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa

Riječi ti se pozlatile!! :D
    Je istina je, meni su ruke toliko trnule da sam se zbog toga znala probuditi po noći. Prošlo je brzo nakon poroda.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

evo me u klub, nocas me pet puta probudila uzasna bol i trnci u rukama, od ramena do prstiju, dakle obje ruke cijelom duzinom. Magnezij pijem vec nekih mjesec dana, 2x300 mg.

Ima li kakve pomoci ako se ovo bude ponavljalo, masaza?

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    evo me u klub, nocas me pet puta probudila uzasna bol i trnci u rukama, od ramena do prstiju, dakle obje ruke cijelom duzinom. Magnezij pijem vec nekih mjesec dana, 2x300 mg.

Ima li kakve pomoci ako se ovo bude ponavljalo, masaza?
    Isto...nevjerojatno,ali svaki put kad otvorim forum, naiđem na nešto o čemu sam ili upravo razmišljala ili tegobe koje upravo prolazim,taman netko dignuo temu

Mene su preksinoć probudili grčevi u rukama i nogama, i ti trnci su zadnja 3-4 dana stalni...ja se malo istežem i prođe...onak,čisto da ti cirkulacija proradi. napomenuti ću to gin. ako ne prođe.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ja sam u prvoj trudnoci imala grceve u listovima. Ove bolove i utrnuca u rukama nisam imala. Sad je obratno, nemam grceve al imam bolove i utrnuca ruku Sto li ce tek biti treci put

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

treća sreća

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Imam iste probleme. Trnci u rukama i nogama. Prenatal masaža je pomogla na jednu noć. Sutra idem kod kiropraktičara, da vidim hoće li to pomoći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •