Curke ja se odjavljujem...
Uspjela sam s dojenjem i jako sam sretna zbog toga... rodama još jednom puuuuuuuuno hvala (pogotovo Renati).
Matija je dojio isključivo 6 mj. iz toga smanjivao kako mu je odgovaralo.. jedino sam ja isforsirala da "sisa spava" od negdje 1,5g-2g (sad se ne sjećam točno).. i s 2,5g (3.6.2006) je sam prestao.. bez suza, bez trauma i za njega i za mene...
Nisam doživjela nikakve negativne strane prestanka (o kojima sam ovdje čitala).. nisam imala emocionalnu krizu.. naš odos nije se značajno promijenio.. upravo zato jer je dojenje polagano prestajalo pa nije bilo tog šoka..
Ja jesam polako navodila na prestanak, ali samo odvlačenjem pažnje i sličnim blagim metodama.
Jedino što sam primjetila, i ne znam da li da povezujem s prestankom dojenja je da je Matija iza postao nešto agresivniji (bacanje igračaka, tuče mamu i sl.)
I da, spava bolje...
Drago mi je da sam si dokazala (i u tome uživala - Matiju ne moram ni spominjati) da su silikonske dudice, bočice i varalice nepotrebna stvar i da dijete može samo prestati. I da neće sisti "do škole" ako ga se ne odbije.... Da je prestanak jednako prirodan kao i prohodavanje ili bilo koji razvoj djeteta.