Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Koliko čekati nakon pobačaja?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Koliko čekati nakon pobačaja?

Curke moje, ja sam imala spontani pobačaj u 8-om tjednu i sad me zanima koliko dugo se treba čekati da bi se opet pokušalo. Čini mi se da ću tako najlakše zaliječiti sve rane, a zaista si želim još jednu , a ako Bog da i više bebica. Pitala sam tri doktora, svaki mi je rekao drukčije, jedan 4-6 mjeseci, drugdr. najmanje 5-6, a dr.koji mi je radio kiretazu rekao je da su 2,3 mjeseca sasvim dovoljna. Što vi mislite i znate o tome?

Lea, 16.11.2004.

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mummy lidija, i ja sam imala spontani u 8.tjednu. Meni su rekli (više njih) da su 3 mjeseca sasvim dovoljna. Mislim da je puno bitnije kako se ti psihički osjećaš i da li si spremna na novu trudnoću.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moja je prijateljica pobacila (ili rodila) sa 34 tj i ostala opet trudna nakon 3 mjeseca. Sad ima zdravog dječaka. Iako sam čula da je to individualno kako se tko brzo oporavi. Fizički i psihički.
    Nadam se zbog tebe i mene da će to biti nakon 3 mj.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prema onome što sam čula od prijateljice u Americi, tamo doktori preporučuju da se ide odmah u akciju, da je već sljedeći ciklus sve OK.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je G rekao, da je dovoljan jedan ciklus i sluznica maternice je obnovljena i spremna na novu trudnoću.
    LP

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja sam imala spontani u 14 tj.i gin mi je rekao da bi trebalo pričekati 6 mj.,a ja sam nakon god.dana uspijela ostati ponovo trudna i sada imamo malu ljepoticu

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nakon missed ab u 10-om tjednu, tijekom kiretaže mi je rečeno: Sad 2-3 menstruacije pa opet.
    Moj liječnik (koji je pratio trudnoću) je rekao da treba čekati 6 mjeseci. Prema američkoj literaturi može odmah.
    Ja sam bila ufurana u trudnoću od prvog dana i trebalo mi je bar toliko vremena da malo dođem k sebi, a valjda je vrijeme trajanja trudnoće otprilike ono koje je potrebno za fizički (i fiziološki oporavak).
    zapravo organizam (uključujući i psihu) sam reagira na vrijeme.
    Usput, druga trudnoća je bila nakon tri i pol mjeseca i protekla je uredno, a oporavak tijela je trajao točno 9 mjeseci (uključujući i vraćanje kilaže).

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Meni je doc isto rekao 6 mjeseci, zbog kiretaže. I ja sam ga poslušala. Za svaki slučaj.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je doc rekao da se prije preporučalo po 6 mj. čekanja, ali da se sada smatra da se može već od idućeg ciklusa, on osobno da mi savjetuje pričekati 2-3 mjeseca, da budemo sigurni da sam se potpuno oporavila.

Shvatila sam kasnije da nije mislio samo na fizički oporavak. Isto tako, ja sam prvih dana željela odmah u akciju, onda me uhvatio strah što ako opet, pa strah da je možda bolje ne pokušavati, pa su se tako izmjenjivali raznorazni strahovi. Inače, ja sam nakon 2 tjedna mislila da sam opet čvrsta i ok, a ipak sam imala krize i oporavljala se otprilike iduća 3 mjeseca psihički, tek sam kasnije shvatila što se sve to dešavalo u mojoj glavi....

Prema tome, ako nemaš nekih drugih problema (bakterija i sl.), najbolje vrijeme je kad ti osjetiš da to želiš i možeš ponovo. Ja sam napravila test koji je dao plus dan nakon termina poroda predviđenog za tu prvu trudnoću...

stix

Početno

i meni je doc koji je radio kiretažu rekao 2-3 mjeseca a moja ginićka je htjela da prije ponovnog pokušavanja napravim sve moguće pretrage.
    strpila sam se 3 mjeseca i napravila sve što je trebalo, krenula u akciju i sad sam opet trudna!

malena25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Draga Lidija!
    Ja sam imala inducirani porod- pobačaj u 18. tjednu trudoće, izgubila sam blizance- dva dečkića. U bolnici su mi rekli da pričekam barem 6 mjeseci do sljedeće trudnoće. To mi je bilo tako jako dugo, baš sam bila u komi. Kad sam izašla iz bolnise, moj ginekolog je rekao da je sasvim dovoljno 3 mjeseca pričekati. Međutim, to se desilo 22.srpnja, a ja još uvijek krvarim- danas 27. dan. Mislim da ću danas ili u ponedjeljak privatno na pregled pa ti javim šta kažu. Kada se tebi desio taj užas?
    Iskreno se nadam da ćemo ubrzo nas dvije razgovarati o trudničkim problemima.
    Velika pusa i pozdrav!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Strašno mi je žao što ti se tako tužna stvar dogodila, vidjela sam i tvoju temu. Sorry, nije me bilo doma nekih 10-tak dana, pa ti se sad tek javljam. Ja mislim ići raditi sve te silne pretrage od sljedećeg tjedna, a sad je prošlo već gotovo mjesec dana od missed ab. (03.08.sam bila u bolnici). Primjećujem samo trudnice na cesti, sanjam da sam ja opet trudna, čak sam jednu noć sanjala dalju budućnost i vidjela sebe kako pitam svoja dva dečkića hoće li ući u kuću na užinu, a seka Lea je bila već velika. Očito je da sam u tome sva, ali ne volim s nekim izvan ovog foruma previše o tome raspravljati jer svi imaju jednaku utjehu - biti će još djece! - a meni je to najblesavije što sam mogla čuti, jer koliko god da u tome ima istine, naravno ako je žena zdravstveno ok, toliko je i besmisleno, jer ispada da to moje malo nije nikad niti bilo važno pa da je tako lako preboljeti njegov odlazak, a znaš i sama da nije.. Ipak, bolje sam, ali jedva čekam da dobijem zeleno svijetlo i da počnem pokušavati i zaista se nadam da ćemo se uskoro dopisivati vezano uz naše bušice i kako nam je muka non-stop!!Daj mi javi što ti je doc. rekao

Lea, 16.11.2004.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

doktorica koja mi je radila kiretazu rekla mi je da mogu opet u akciju cim dobijem prvu mengu, a moja rodica koja je doktorica rekla mi je da napravim pauzu 6 mjeseci stim da nakon 3 mjeseca pocnem pripremati tijelo za trudnocu, da pocnem uzimati folnu kiselinu, vitamine itd. Poznata po nestrpljenju samo cekam da ti mjeseci prodju i da taj put bude uspijesno

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je ginekolog u bolnici rekao da mogu raditi na trudnoći nakon 1-2 ciklusa ako nalazi briseva budu uredni.Mojoj prijateljici koja je također imala miss.ab. rekao je da nakon šest tjedana može ponovo planirati trudnoću.Neki su rekli da treba čekati 6 mj.(dr.opće prakse) njih sam ignorirala.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam imala isto spontani u 8 tj. Moj gin. je rekao sasvim dovoljno 3 mj., jer je moj nalaz bio jednostavno: neuspjela trudnoća. Ostalo je sve bilo ok. Ako se dobro još i osjećaš, zašto ne

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam počela nakon 3 mjeseca. preporuka ginića je bila 6 ali da se može i ranije. čak mi je jedan rekao ali neće ništa biti ako vi i prije ostanete trudni.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam oba puta pricekala da mi prodju 3 ciklusa i naravno u medjuvremenu obavila one osnovne pretrage tipa hormona i briseva. Kod mene se oba puta radilo o "prirodnoj selekciji" tako da su mi doktori savjetovali da ne cekam puno.

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni su rekli nakon prve M na briseve i papu, a onda odmah dalje u akciju, da ne treba nista dugo cekat

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam zatrudnela 2 ciklusa posle kiretaze.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vidim da ovdje ima puno cura kojima su dr. preporučili da se može pokušati opet već nakon prve menge. Ja sam imala kiretažu prošli mjesec u 8. tjednu i ne bi htjela dugo čekati jer je bio blighted ovum, prirodna selekcija (a i muž mi brzo ide na brod ), a naletila sam na sve doktore koji su rekli 6 mj čekanja.
    Možete mi reći koji doktori su vam preporučili čekanje do prve menge? Može i u Zagrebu, a posebno me zanima u Rijeci!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam imala kiretažu 27.1., u Petrovoj prof. koja me vodila rekla je da nema nikakvog razloga da čekam dulje od 2 mjeseca i sad ponovno pokušavamo (iako je treća kiretaža u dvije godine).

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Meni je isto doktor nakon kiretaže (srce prestalo kucati uz minimalno krvarenje-slučajno primjećeno) rekao da neće biti ništa ako odmah zatrudnim, ali u bolnici su mi rekli da čekam 3 mjeseca. Naravno, prvo se čekaju nalazi ploda -koji ne govore ama baš ništa -kao da ih izbacuju serijski, a onda se ide na briseve da nebi bila kakva uzrokom tog ružnog događaja. I ako ti ne utvrde ništa onda kažu da je "prirodna selekcija" i to te malo utješi :/ . Mm je tad rekao: "bojim se samo da nam se sad ne desi da teško ostaneš trudna" i naravno pogodio je, jer već 5 mj. ništa , ali nadam se da će ovaj misec biti :D !

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je dr. još na stolu nakoin kiretaže rekao "sad dva-tri menzesa pa ponovo". Moj je dr. rekao da treba čekati 6 mjeseci. Kako radi prirode posla MMa to ne bi bilo 6 nego 12, poslušali smo prvoga. I upalilo je odmah (v. potpis1). Poslije sam imala još dva spontana (i kiretaže) s razmacima od 10-tak mjeseci.Imam i potpis2, s tim da je ova trudnoća u početku bila prilično problematična (za razliku od one u prvom potpisu).

Mene je zapravo strah hvatao od ponovljenih kiretaža, već sam si dijagnosticirala kojekakve probleme u sluznici maternice, sumnjala sam da uopće mogu iznijeti prvo tromjesečje...Nemam što pametno dodati, ali nisam htjela odustati. Cure, držite se

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mene je jedino malo strah jer mi dr. nije radio nikakve briseve. Rekao je da se iz patohistološkog vidi da je prirodna selekcija, blight ovum je navodno skoro uvijek prirodna selekcija i ne trebaju mi brisevi.
    A ja sam se odlučila čekati samo do prve menge jer znam da kod nas puno doktora kaže prva menga i u akciju! I 3 mjeseca su mi malo previše!
    Zato me zanimaju imena naših doktora koji podržavaju takav pristup, jer bi rado kad zatrudnim išla kod nekog koji neće vikati na mene jer sam odmah išla na bebu, a znam da bi ovaj moj poludio i ...

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

arilu, ma ne vjerujem da bi doktor vikao na tebe.
    Razumijem da ti se sad čini da su tri mjeseca puno, ali ne bi bilo loše pričekati bar onoliko koliko je trudnoća trajala da se sve vrati na svoje mjesto. Meni se svaki dan čekanja činio previše, ali iz sadašnje perspektive gledajući mjesec-dva stvarno nisu puno.
    U svakom slučaju sretno .

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da se iz PHD-a ništa ne može vidjeti (bez obzira na to je li uredan ili nije), tj. ne može se vidjeti uzrok pobačaja (najlakše je reći prirodna selekcija, mada najčešće to i jeste).
    Što se briseva tiče, meni ih stalno rade (bezveze jer su uvijek uredni).
    A za ponovnu trudnoću ja bih ipak sačekala barem 2. ciklus, iako svi kažu da to zapravo nema veze, čista preventiva.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj doktor nije baš najsimpatičnije biće na svijetu! Zato i tražim drugog!
    A MM ide na brod tako da to neće biti mjesec dva, nego puno više!Uglavnom hvala na dobrom željama

A i znam da ima još cura koje su odmah zatrudnile i sve je bilo ok.
    Čitala sam na pregnancy.com da vrijeme začeća bebe nakon spontanog, dakle mjesec, dva ili pet, apsolutno ne utječe na ishod sljedeće trudnoće i ponavljanje spontanog pobačaja. I slično piše na svim američkim ili europskim medicinskim stranicama na kojim sam bila. Stekla sam dojam da samo još kod nas preporučuju čekanje 6 mjeseci.
    Zato me zanima koji su to ginekolozi kod nas koji preporučuju sljedeću trudnoću odmah. Ako može ime???

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ukratko, mislim da se ne preporuča odmah ako je došlo do nekih komplikacija ili ako je uzročnik neka bakterija, jer tada bi se moglo dogoditi da se sve to ponovi. A svi koji smo to prošli znamo da je to šok i trauma. Ako menzis dobiješ za otprilike trajanja svog uobičajenog ciklusa (od kiretaže do men. npr. 28 dana) i ako ti ultrazvuk pokazuje da je sve OK onda nema straha, nego naprid! I onda dragi dođe s broda a ti već debela i okrugla

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj OCUDITE prvotno napisa
    I onda dragi dođe s broda a ti već debela i okrugla
    Daaaa.... :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove